Σήμερα που λες, εκεί που σκρολάραμε την οθόνη μας μανιωδώς, να δούμε τι θα γράψουμε, να ενημερωθούμε, πέσαμε πάνω σε ένα “σαν” σήμερα, που μας θύμισε ότι πριν από 120 χρόνια και βάλε, εκδόθηκε για πρώτη φορά ο “Δράκουλας” του Μπραμ Στόκερ!  

Κάπου εδώ, να κάνουμε μια παύση και να δοξάσουμε το τιμημένο όνομα του Στόκερ, που μας έδωσε τη πλέον αρχετυπική φιγούρα στο σινεμά τρόμου έβερ! Μιλάμε για τον αιμολάγνο Κόμη που η σκούφια του κρατά από την Τρανσυλβανία, ο οποίος μας έδωσε κάποιες από τις πιο φρικιαστικά υπέροχες ταινίες, που έγιναν ποτέ! Δεν γινόταν λοιπόν ο Κύριος Δράκουλας να μην κάνει μια βόλτα κι από τα δικά μας μέρη, τερματίζοντας κάθε καλτ επίπεδο που υπάρχει εκεί έξω! 

Πάρε λοιπόν 4 από αυτούς να ξέρεις να πορεύεσαι αναλόγως. 

“Ο Δράκουλας των Εξαρχείων” 

https://www.youtube.com/watch?v=H2aUAKvtd9Q

Το καλτ αριστούργημα του Νίκου Ζερβού, θέλει 15τομη εγκυκλοπαίδεια για να αναλυθεί επαρκώς. Αντιγράφουμε την ψύχραιμη περίληψη. “Ο τρελός ορθοπεδικός Βίκτωρ Παπαδόπουλος έχει εγκατασταθεί στα Εξάρχεια, μαζί με την κόρη του και τους δύο βοηθούς του. Έχει έρθει από τα Καρπάθια και είναι ένα υβρίδιο του Δόκτορα Φρανκενστάιν και του Κόμη Δράκουλα. Εχει για στόχο την πραγματοποίηση ενός παρανοϊκού σχεδίου, που συνίσταται στη δημιουργία ενός τέλειου ροκ μουσικού συγκροτήματος (το οποίο θα αποτελείται από συναρθρωμένα μέλη σημαντικών πεθαμένων μουσικών.Ομως τελικά το συγκρότημα βγαίνει με μια έντονη ροπή προς το “λαϊκό” τραγούδι“. Αν δεν σου φτάνουν τα παραπάνω για να την δεις, προφανώς έχεις κάποιο πρόβλημα! Τζίμης Πανούσης, Σάκης Μπουλάς, Νικόλας Άσιμος, Δημήτρης Πουλικάκος είναι μόνο κάποιοι που εμφανίζονται σε αυτό το οργιαστικό φιλμικό ανουσιούργημα, που όμοιο του δεν ξανάδε ο σινεμάς.

“Δράκουλας και Σία” 

https://www.youtube.com/watch?v=g-CvGIcmUag

Εσύ το ήξερες ότι ο Χατζήχρηστος είχε παίξει σε ταινίες με βαμπίρια και Δράκουλες; Το 1959 ο Ερρίκος Ιατρού παίρνει μια από τις πιο απονενοημένες αποφάσεις του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, γυρνώντας μια κωμωδία με θέμα τον Δράκουλα, τότε τα καλά χρόνια του Κρίστοφερ Λι. “Ο Θανάσης Καρατριμπούρας φτάνει μεσάνυχτα σ’ ένα απόμακρο χωριό και ζητάει να τον οδηγήσουν στο Κόκκινο Κάστρο. Κανείς όμως από τους ντόπιους δεν είναι διατεθειμένος να το κάνει γιατί φοβούνται τον αφέντη του Κάστρου, που είναι βρικόλακας. Το κάστρο έχει κληρονομήσει η αγαπημένη του Θεανώ κι ο Θανάσης, που θέλει να το πουλήσει, αποφασίζει να μείνει σ’ αυτό για να διαπιστώσει ο ίδιος αν ευσταθούν οι διαδόσεις“. Ναι είσαι τόσο περίεργο όσο ακούγεται. Να το δεις επειγόντως! 

“Νορβηγία” 

Θα σταματήσω να χορεύω, όταν σταματήσει κι η καρδιά μου“. O Βαγγέλης Μουρίκης πρωταγωνιστεί σε ένα υπέροχο κινηματογραφικό υβρίδιο του Γιάννη Βεσλεμέ, που είναι τόσο βίντατζ σινεμά, όσο θέλουμε. “Ο βρικόλακας Ζανό φτάνει για πρώτη φορά στην Αθήνα του 1984, όπου στην ντίσκο Ζαρντόζ θα συναντήσει μια γοητευτική πόρνη κι έναν Νορβηγό ντίλερ. Μαζί τους θα αναλάβει μια ύποπτη δουλειά, η οποία θα τον οδηγήσει στα έγκατα της Πάρνηθας και στην αποκάλυψη ενός επικίνδυνου μυστικού“. Οι Χωρίς Περιδέραιο θα ήταν περήφανοι, όπως κάθε θεατής που την παρακολούθησε. 

“O Καρπάθουλας των Δρακουλίων” 

Δεν γινόταν να λείπει ο Χάρρυ Κλυν από την Τρανσυλβανία φυσικά! Μιλάμε για δεκαπεντάλεπτο καφρότζαζ αυτοσχεδιασμό προς κινηματογραφική και τηλεοπτική κατανάλωση, εκεί στις αρχές του 1980 που ο Κλυν κεντούσε στο σταντ απ! Στο κωμικό του μπλέντερ πέρασε ένα χεράκι και τον Κόμη Δράκουλα, μοιράζοντας ατακάρες σε ρυθμό πολυβόλου.