Πολλές φορές, γύρω μας υπάρχει η αίσθηση ότι ο κόσμος έχει προχωρήσει. Έχει αλλάξει, προς το καλύτερο δηλαδή κι έχει αφήσει πίσω του, ρατσιστικά κι ομοφοβικά κατάλοιπα. Ωστόσο, δυστυχώς η πραγματικότητα που βιώνουν άνθρωποι γύρω μας, μας υπενθυμίζει ότι τίποτα ακόμη δεν έχει κερδηθεί. Πρόσφατη έρευνα μάλιστα στις Η.Π.Α. έδειξε ότι 4 στους 10 LGBT ενήλικες, βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό και απόρριψη από συγγενείς και φίλους, λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού. Για αυτό είναι σημαντικό ιστορίες σαν του Joao, να προβάλλονται, να διαβάζονται και να μοιράζονται! 

O 21χρονος από το Cuiabá της Βραζιλίας είπε στους γονείς του, ότι είναι γκέι κι ο πατέρας του, σταμάτησε να τον βοηθάει οικονομικά για να τον τιμωρήσει! Έπρεπε λοιπόν με τη σειρά του να βρει έναν τρόπο για να βιοποριστεί! Ξεκίνησε να ζωγραφίζει τοίχους δωματίων, δίνοντας με τα σχέδια του ζωή κι ομορφιά στην καθημερινότητα μπόλικων ανθρώπων! 

Μέσα από κάποιες φωτογραφίες που δημοσίευσε στα social media κι ενώ μοιράστηκε την ιστορία του, γρήγορα έγινε viral. Βλέπεις, βρέθηκαν πολλοί να τον στηρίξουν και να αποδείξουν στο μπαμπά του, πως ο Joao, μπορεί να υπάρξει δίχως την ομοφοβική φροντίδα του!