Πάντα τη συγκεκριμένη ημέρα, με το που ξημέρωνε και η ώρα πήγαινε 12:01, ξεκινούσα τα μηνύματα. Όχι, δεν είμαι απ’ αυτούς τους τύπους που είναι λίγο creepy και θέλουν να στείλουν πρώτοι ευχές στους Κώστηδες και τις Ντίνες, αλλά ok, είναι αρκετά τα άτομα που γνωρίζω, δεν ήθελα να ξεχάσω και κανέναν. Θα μου πεις απ’ την άλλη “Ρε, γιορτάζουν και οι Ελένες, τις ξέχασες;”
 
Και να το μεγάλο μου πρόβλημα αυτή την ημέρα. Ξεχνάω τις Ελένες, στον βωμό των άλλων ονομάτων. Τι να κάνω και εγώ; Άνθρωπος είμαι. Πρέπει όμως να επανορθώσω, δεν νομίζεις; Ε, σήμερα θα ασχοληθώ με την πιο γνωστή Ελένη όλων των εποχών. Ξέρεις ποια Ελένη; Την ωραία! Ε ξεκόλλα, δεν εννοώ την Μενεγάκη (Ελενάρα κούκλα είσαι), αλλά αυτή που κλέφτηκε με τον Πάρη. 
 
Θυμάσαι τι έγινε μετά; Ψιλοπράγματα. Ένας πόλεμος, κάμποσοι θάνατοι, ένα τεράστιο κούφιο άλογο με 3 ποδοσφαιρικές ομάδες μέσα του και οι ραψωδιές που είχαμε στα Sony Ericsson. Μπορούσε να πάει χειρότερα; Μπορούσε. Αν ας πούμε ένα τέτοιο σκηνικό γινόταν σήμερα που μιλάμε ένα τέτοιο σκηνικό θα παιζόντουσαν φασάρες. Ποιες είναι αυτές; Για τσέκαρε λίγο που έχω κάτι να σου πω:
 
1. Θα έσκαγαν έκτακτα σε όλα τα μεσημεριανά
 
 
Με το που έμπαινε στο αεροπλάνο για Τροία η Ελένη, θα είχαμε καπάκι ειδήσεις. Και όχι μόνο αυτό, αλλά όταν κλέβεσαι με κάποιον που τον λένε “Paris”, χωρίς το επώνυμο του να θυμίζει γνωστό ξενοδοχείο δίπλα από καντίνα με κοτομπουκιές, τα λογοπαίγνια θα έχουν την τιμητική τους. Και σκέψου και αυτό, εκτός ότι τον κούκλο τον λένε Πάρη, κατάγεται και απ’ την Τροία. Ήδη σκέφτομαι τους τίτλους και μαγεύομαι. Και όχι δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στις εφημερίδες που το όνομα τους θυμίζει γνωστό καφέ που πίνουμε το καλοκαίρι (όχι φραπέ, τους άλλους).
 
2. Ο Ντόναλντ Τράμπ θα κατηγορούσε την Κίνα ότι βρίσκεται πίσω απ’ αυτό
 
 
Τι, νόμιζες πως δεν θα γινόταν πόλεμος; Θα γινόταν, αλλά όχι στην Τροία. Σε άλλη ήπειρο. Βλέπεις το beef της εποχής είναι Αμερική-Κίνα, ε, σιγά μην έμεναν έξω απ’ τον χορό. Πιο συγκεκριμένα ο Ντόναλντ Τραμπ θα ένιωθε Μενέλαος στην τοποθεσία Η.Π.Α. και θα έπαιρνε κατευθείαν θέση για το ζήτημα. Έτσι, μετά την κατανάλωση μερικών αντισηπτικών, θα ξεκινούσε να ντισάρει την Κίνα που το κάνει συχνά τελευταία, λέγοντας πως αυτή βρίσκεται πίσω απ’ όλα. Βέβαια, με το που καταλάβαινε πως παίχτηκε μαλακία, θα έκανε την πάπια. Κοινώς, θα γινόταν Ντόναλντ Ντακ…
 
3. Θα παιζόταν γερή μάχη στα Social Media
 
 
Είπαμε, βρισκόμαστε στο 2020. Έχουν social media σχεδόν όλοι πλέον. Κοτζάμ Μενέλαος δεν θα είχε; Ε, εκεί θα γινόταν το καλύτερο πανηγύρι. Ο “πληγωμένος βασιλιάς” θα διέγραφε όλες τις φωτογραφίες με τη γυναίκα του, θα έκλεινε τα σχόλια για να μην μπούνε κάτι Ιντερνετικά παλικάρια και τον πειράζουν, ενώ η Ελένη θέλοντας να εξαφανιστεί από προσώπου γης, θα διέγραφε όλους τους λογαριασμούς. Καλά δεν το συζητάω καν ότι ο Όμηρος θα ήταν ο πιο in ρεπόρτερ των media και θα έκανε συνεχώς updates για τη φάση. 
 
4. Ο Μανούσος Μανουσάκης θα ετοίμαζε ταινία 
 

Ok, μπορεί ο Μανούσος της καρδιάς μας να έχει μεγαλώσει σε ηλικία, αλλά σε κάτι τέτοια τζέρτζελα τα αντανακλαστικά του σίγουρα θα θυμίζουν Άλισον Μπέκερ. Γιατί; Γιατί καπάκι θα έφτιαχνε ταινιάρα. Ok, αν παιζόταν κάτι τέτοιο δεν θα είχαμε Brand Pitt, αλλά χαλάλι. Θα είχαμε Τζώρτζογλου στον ρόλο του Πάρη (Τι έγινε Κωστάκη, σε γουστάρει η Σπαρτιάτισσα;) και νομίζω πως κάτι τέτοιο φτάνει μόνο και μόνο για να αρχίσουμε να γουστάρουμε την ιδέα μιας σύγχρονης προδοσίας.

 
5. Ο Οδυσσέας θα γινόταν εκπαιδευτής σκύλων
 
 
Τι σου κάνει εντύπωση; Τόσα χρόνια έλειψε απ’ την Ιθάκη και με το που γύρισε τον κατάλαβε μόνο το γέρικο σκυλί του. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Ότι πριν φύγει το είχε εκπαιδεύει καλά. Όσο πρόλαβε τουλάχιστον. Φαντάσου να είχε περισσότερο χρόνο δηλαδή τι θα γινόταν. Κολπάκια θα έκανε ο Άργος. Τώρα έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, το μόνο skill του συγκεκριμένου τετράποδου, πέρα απ’ το να αναγνωρίζει τον Οδυσσέα, θα ήταν να μπορεί να πάει με τα πόδια μέχρι το Άργος, ώστε να πληρώσει για τα πνευματικά δικαιώματα του ονόματος. Σκυλίσια ζωή!
 
6. Ο Light θα εφτιαχνε ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑ
 
 
Είναι λες και το βλέπω. Έτοιμο diss στον Snik με στίχους “Yo με λένε Πάρη, σου πήρα την Ελένη και…” η συνέχεια δικιά σας. Τι, νομίζεις ότι δεν θα φλεξάρουνε οι συγκεκριμένοι τύποι με ξένες επιτυχίες/ αποτυχίες άλλων; Η καλύτερη τους θα ήταν. Και που ξέρεις, μπορεί κανένας απ’ αυτούς να τα έκανε πλακάκια με τον Μενέλαο και να συμμετείχε κοτζάμ βασιλιάς σε κανένα videoclip τους. Ξαναζεσταμένο φαγητό το ξέρω, αλλά πουλάει.
 
7. Ο Αχιλλέας θα γινόταν εκατομμυριούχος 
 
 
Φίλε, παίζει ο συγκεκριμένος τύπος να είναι ο πιο ριγμένος της όλης φάσης. Γιατί; Γιατί η μάνα του όταν γεννήθηκε τον βούτηξε στα νερά του Στύγα ποταμού λες και είναι ψωμάκι και το κάνει παπάρα, αλλά βγάζοντας τον, ξέχασε να τον περάσει ένα δεύτερο χέρι απ’το ποτάμι για να μην παιχτεί μαλακία, μια στο εκατομμύριο. Ε, φαντάσου να μην γινόταν Τροϊκός πόλεμος. Ο Αχιλλέας θα είχε πλουτίσει τέρμα. Θα έκοβε εισιτήρια για λουτρά στη “Λίμνη της αθανασίας”. Μια κίνηση που θα ήταν το πιο επιθετικό μάρκετινγκ που θα έχουμε δει ποτέ. Άσε που θα ζούσε και ο κακομοίρης ο Έκτορας που πλήρωσε τζάμπα τη νύφη. Τι μας έκανες ρε Πάρη; Άσε μην απαντήσεις, ξέρουμε…