Το τελευταίο διάστημα, όπως έχεις παρατηρήσει, δεν είμαστε και πολύ καλά. Όχι βέβαια ότι ήμασταν και παλαιότερα στα λογικά μας, ωστόσο από τη μία η πανδημία, από την άλλη οι τόσες μέρες καραντίνα, έχουν κάνει την κατάσταση πολύ χειρότερη. Κάπως έτσι λοιπόν σήμερα το πρωί, χάζευα το προφίλ της μάνας μου στο Facebook κι έμαθα διάφορα. Αρχικά, ότι ο αρακάς γίνεται κι αυγολέμονο. Κατά δεύτερον η Μαρινέλλα, έχει σήμερις γενέθλια. Αφού αποστείλω στις δέουσες ευχές και τα σέβη μου βεβαίως, βεβαίως, θα μπω στο ψητό. Σιγοτραγουδώντας διάφορα τραγούδια της, σκέφτηκα πόσο θα ταίριαζαν σε κάποιες από τις αγαπημένες σειρές που λιώνουμε εδώ και χρόνια. Challenge accepted λοιπόν! Πάρε να έχεις λοιπόν, να μαθαίνεις πως γίνονται τα σωστά καφριλίκια. 

Άσε το “Game of Thrones” και πιάσε το “Δως μου τ’ αθάνατο νερό” 

Ναι θα κάνουμε σπόιλερ! Αλλά αδερφούλη αν δεν έχεις δει το Game of Thrones, δεν σου φταίμε εμείς! Τον εαυτό σου και μόνο πρέπει να κατηγορήσεις. Ναι, εντάξει ωραίος ο τίτλος, δεν αντιλέγω, αλλά υπάρχει καλύτερος από το “Δως μου το Αθάνατο Νερό” για να περιγράψει την ιστορία αυτού του κερατά του Τζον Σνόου, που πέθαινε κι ανασταίνονταν σε κάθε σεζόν; 

Ξέχνα το “Too Hot to Handle” και μάθε το “Για σένανε μπορώ, να βγω γυμνή στους Δρόμους” 

Εθιστικό τηλεσκουπίδιον ριάλιτι το πρώτο. Οι πρωταγωνιστές τριγυρνάνε τσίτσιδοι σε κάθε ευκαιρία, ξεχνώντας ότι νικητής στο παιχνίδι, θα είναι αυτός που δεν θα υποκύψει στο σεξ! Ο τίτλος μας τα χάλαγε λίγο, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα πια. 

Θέλουμε “Κρίμα το Μπόι Σου” κι όχι “Last Dance” 

Υπάρχει κάποιος εκεί έξω που δεν ξέρει ότι ο Μάικλ Τζόρνταν είναι ο μεγαλύτερος μπασκετμπολίστας που γνώρισαν ποτέ οι μπασκέτες; Υπάρχει επίσης κανείς που να αμφισβητεί ότι οι Μπουλς των 2 three peats ήταν η καλύτερη ομάδα του NBA; Όχι, βέβαια. Για αυτό πολύ περισσότερο θα μας ενδιέφερε, ένα ιντριγκαδόρικο ντοκιμαντέρ α λα Καρντάσιανς με τίτλο “Κρίμα το Μπόι σου”, για τον Μαικλ που δεν καθόταν φρόνιμα! 

Καλό το “Americans“, ακόμη καλύτερο το “Να παίζει το τρανζίστορ τα Αμερικάνικα” 

Η Kerri Russell και ο Matthew Rhys  υποδύονται την Elizabeth και τον Philip Jennings, αντιστοίχως. Δύο πράκτορες της Κα Γκε Μπε της Σοβιετικής Ένωσης, που ζουν σαν ένα φυσιολογικό ζευγάρι, εργαζόμενοι σε ταξιδιωτικό πρακτορείο. Κανείς από το περιβάλλον τους, ούτε τα παιδιά τους, που έχουν μυηθεί στην αμερικάνικη κουλτούρα γνωρίζουν την πραγματική ταυτότητά τους και τη μυστική τους δράση. Κατασκοπικό θρίλερ επιπέδου τσάμπιο Λιγκ, που χάνει στον τίτλο. Μέχρι σήμερα, που βρήκε αυτό που του αξίζει. 

Δεν θέλουμε “Casa de Papel“, θέλουμε “Άνοιξε πέτρα να κρυφτώ“! 

Ληστείες, ανθρωποκυνηγητά, απάτες και δώστου απάτες, αυτή η σειρά μπήκε σχεδόν σε αμέτρητα σπίτια. Βέβαια, λίγο το χάσανε τα παιδιά στις τελευταίες σεζόν, προσπαθώντας να κρύψουν τον καθηγητή και την ομάδα του , από προσώπου γης, μιας και τους κυνηγούσαν οι πάντες! Άνοιξε πέτρα να κρυφτείς Προφεσόρ λοιπόν κι ο Θεός βοηθός! 

Άσε το “True Detective” στην άκρη, εδώ σου έχουμε “Για κοίτα με στα μάτια λοιπόν κι εξηγήσου

Ανακρίσεις επί ανακρίσεων! Ύποπτοι δεκάδες. Δολοφονίες ανεξιχνίαστες κι εγκλήματα που ψάχνουν να βρουν τον ένοχό τους. Τόσοι αστυνομικοί και ντετέκτιβ, ένας δεν βρέθηκε να πιάσει έναν κατηγορούμενο από το γιακά και να πει: “Για κοίτα με στα μάτια λοιπόν κι εξηγήσου”! 

Δεν μας νοιάζει το “House of Cards”, αλλά το “Τι να φταίει που δεν πήγαμε μπροστά;” 

Ο Λευκός ο Οίκος κρατάει τα κλειδιά του πλανήτη στα χέρια του. Εμείς λοιπόν είχαμε το Frank Underwood στην αρχή κι έπειτα την Κλαιρ στο τιμόνι των Η.Π.Α. Σκάνδαλα, ίντριγκες, λυκοφιλίες, θανατηφόρες ατάκες, η σειρά τελείωσε μετά από 6 σεζόν κι εμείς ακόμη αναρωτιόμαστε: “Τι να φταίει που δεν πήγαμε μπροστά” ως παγκόσμια σφαίρα; 

Breaking Bad“, μου λες, “Τι έκανα για πάρτη μου” σου λέω 

Ο Walter White, είχε μια συνηθισμένη ζωή. Όταν οι δυσκολίες του χτύπησαν την πόρτα, προσπάθησε να βρει τρόπο να βοηθήσει την οικογένειά του! Προσπαθώντας να βρει λεφτά, πήγαν όλα κατά διαόλου! Άνθρωπος ήταν κι αυτός και κάποια στιγμή έπρεπε να αναρωτηθεί λίγο πριν το τραγικό τέλος που τον βρήκε: Τι έκανα για πάρτη μου, τι έκανα για μένα; 

Σίγουρα, υπάρχουν κι άλλα εκεί έξω που μας ξέφυγαν, για αυτό ρίξτα στα σχόλια να εξιλεωθούμε!