Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο δεν έχει ν’ αποδείξει τίποτα σε κανέναν. Είναι ένας θρύλος, ίσως ο πιο σημαντικός ηθοποιός της εποχής του (σίγουρα μες στους 2-3 σημαντικότερους), κι ένας απ’ τους πιο σπουδαίους κάθε εποχής. Μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ λοιπόν, ο Ντε Νίρο πήρε θέση ξεκάθαρη και θαρραλέα εναντίον του. Δεν θα μπορούσε λοιπόν παρά να πει ξανά τα πράγματα έξω απ’ τα δόντια, τώρα που ο πλανητάρχης παίζει με τις ζωές των Αμερικανών εν μέσω κορονοϊού.

Σε εκπομπή του BBC λοιπόν, ο “Ταξιτζής” της 7ης τέχνης, απάντησε στις ερωτήσεις της Έμιλι Μάιτλις χωρίς περιστροφές: “Το βρίσκω τρομακτικό που δεν υπάρχει περισσότερη κριτική στις αποφάσεις του Τραμπ για τον ιό“.

Μοιάζει σεξπηρική η όλη ιστορία“, συνέχισε ο Ντε Νίρο. “Υπάρχει ένας θεοπάλαβος τύπος κι οι άνθρωποι χορεύουν γύρω του“.

“[Ο Τραμπ] θέλει να επανεκλεγεί. Δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για τους ανθρώπους. Και οι άνθρωποι που κάνει πως ενδιαφέρεται γι’ αυτούς, είναι εκείνοι που περιφρονεί περισσότερο“.

Και στην ερώτηση αν ο κόσμος θα ξαναψηφίσει τον Τραμπ, ο Ρόμπερτ επέμεινε: “Κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους αν νομίζουν ότι ο Τραμπ ενδιαφέρεται γι’ αυτούς“.

Όσο για μας; Έχουμε πια ακόμα έναν λόγο, εκτός κινηματογράφου, για να χειροκροτούμε και να γουστάρουμε Ντε Νίρο!