Δεν ξέρουμε αν το πήρες πρέφα αλλά σήμερα είναι η μέρα της οικόγενειας. Όχι, μην τρομάζεις δεν πρόκειται να αρχίσουμε μια κοινωνικό-πολιτική ανάλυση με τις οικονομικές προεκτάσεις στον καπιταλισμό από τις απαρχές της οικογένειας, μέχρι και σήμερα. Αντίθετα, επειδή έρχεται Σαββατοκύριακο θα φροντίσουμε για ένα σωστό λιώσιμο για πάρτη σου, κάνοντας μια γρήγορη σούμα από 5 ασεβή, μα άκρως εθιστικά καρτούν, που περιγράφουν πιο δυσλειτουργικές οικογένειες κι από αυτή των “Simpsons“.  

Family Guy” 

https://www.youtube.com/watch?v=fer_Zt_R-Zo

Αν ξέρεις ποιος είναι ο Πίτερ Γκρίφιν, να ξέρεις ότι είσαι πολύ φίλος μας. Αν δεν ξέρεις να σε ενημερώσουμε πως μένει στην Κουάχογκ με τη γυναίκα του Λόις, τα 3 τους παιδιά (ένα από αυτά είναι ένα μισάνθρωπο βρέφος που θέλει να εξολοθρεύσει τη μάνα του αρχικά κι έπειτα τον υπόλοιπο κόσμο) και το σκύλο τους που μιλά. Όλοι μαζί και τα φιλαράκια τους κατουράνε κι αφοδεύουν μπροστά από την πόρτα της πολιτικής ορθότητας, συμπαρασύροντας κάθε ιερό και όσιο που μπορείς να σκεφτείς. ΚΑΘΕΤΙ! Μετά από διάφορες διακοπές, έχει φτάσει πια η σειρά τις 18 σεζόν κι αν η ποιότητα έπεσε μετά από τόσα χρόνια, η καφρίλα του Σεθ Μακφάρλαν δεν σταματά

American Dad” 

Επειδή μια δυσλειτουργική οικογένεια, δεν είναι ποτέ αρκετή, ο Μακφάρλαν έφτιαξε κι άλλη μία. Αυτή τη φορά, έβαλε πρωταγωνιστή ένα πατέρα πράκτορα της CIA, Ρεπουμπλικάνο και μέλος της Εθνικής Ένωσης Όπλων, για να δέσει το γλυκό μαζί με την οριακά ημίτρελη οικογένεια του στο Langley Falls της Virginia. Σκύλο που μιλάει δεν είχε αυτή τη φορά, στη θέση του όμως χρειαζόταν ένας από τους πιο απονενοημένους χαρακτήρες που είδαμε ποτέ.  Ο εξωγήινος Ρότζερ που τα έχει τακιμιάσει με το χρυσόψαρο Κλάους που έχει φυλακίσει στο σώμα του, το πνεύμα ενός πρώην Ανατολικό-Γερμανού πρωταθλητή του σκι. Την οικογένεια συμπληρώνουν η φεμινίστρια και ειρηνίστρια κόρη κι ο ελαφρώς φλώρος γιος. Όπως θα έλεγε ο Τσιμισκής Χόφμαν, “να συνεχιστεί η παρακμή Λίλα“! 

F is for Family” 

Για τον Bill Burr, τα έχουμε ξαναπεί, δεν χρειάζεται να επεκταθούμε. Για αυτό χαρήκαμε τα μάλα, όταν το Netflix έβγαλε τη δική του animated σειρά, που μοιάζει σαν να χτύπησε στο μπλέντερ τα καλύτερα comedy specials του. Μας πάει λοιπόν πίσω στη δεκαετία του 1970 και μας ξετυλίγει τη ζωή του Φρανκ, της γυναίκας του (τη φωνή της δίνει η θεάρα Λώρα Ντερν) και των τριών παιδιών της. Πίστεψε μας, είναι τόσο εθιστικά υπέροχη και δυσλειτουργική που τη βλέπεις σε μια μέρα! 

The Cleveland Show” 

Κάποια στιγμή ο Κίβελαντ, το φιλαράκι του Πίτερ από το “Family Guy”, τράβηξε για άλλες πολιτείες κι έφτιαξε τη δικιά του δυσλειτουργική animated οικογένεια, βομβαρδίζοντας την οθόνη μας, με καμένα αστεία, επιθέσεις καφριλικιού κι ένα πικρό χαμόγελο, ίσως γιατί στην Κουάχογκ μας τα έλεγε καλύτερα! 

Bob’s Burgers” 

11 σεζόν δεν είναι αρκετές για να περιγράψουν όλα τα αδιανόητα σκηνικά που μπορούν να συμβούν στο μπεργκεράδικο του Μπομπ, που το τρέχει μαζί με τη γυναίκα του και τα τρία του παιδιά. Δεν χαρίζεται σε κανέναν ο Loren Bouchard που δημιούργησε τη σειρά, κι αν έδωσε στον Bob τον τίτλο, άφησε στην Tina Bletcher όλη την αγάπη μας, για έναν από τους πιο γαμωκαταπληκτικούς χαρακτήρες που σκίτσαραν ποτέ στην οθόνη!  

Aν ξεχάσαμε κανένα, ρίξτο στα σχόλια, για αυτό τα έχουμε ντε!