Εδώ στο τιμημένο Provocateur, όπως ξέρεις πολλές φορές γράφουμε ό,τι κατεβάσει η γκλάβα μας, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο και σκοπό προφανέστατα. Σήμερα λοιπόν, που ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ γενεθλιάζει βρήκαμε αφορμή να απασφαλίσουμε, τον συνωμοσιολόγο που κρύβουμε μέσα μας, ξεμπροστιάζοντας τον, στο ίδιο του το σπιτάκι. Ναι, το Facebook! Βλέπεις, όπως είναι διαγαλαξιακά γνωστό τα social media κυβερνάνε το σύμπαν και φωνές σαν τις δικές μας, τις κόβουν. Όλα αυτά, θα τελειώσουν σήμερα, όμως κι ο Μαρκ το γατάκι θα βάλει την ουρά στα σκέλια και δεν θα μας εκμεταλλευτεί πίσω από την πλάτη μας! Απαραίτητη προϋπόθεση για να τα καταφέρουμε και να στείλουμε στο social media πυρ το εξώτερον τον Μαρκ και τους ακολούθους του, είναι να συστρατευθούμε. Και μιλάμε για κανονική συστράτευση, όπως κάνουν οι καταναλωτές στα πολυκαταστήματα των Η.Π.Α. Black Friday ανήμερα. Θέλουμε “αγωνιστές”, σαν τους οπαδούς Σώρρα που δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Αρκετά με αυτά όμως. Κάμερα σε μένα τώρα! 

Λοιπόν Μαρκ Ζούκεμπεργκ, σου απαγορεύω να χρησιμοποιήσεις την φωτογραφία προφίλ μου, στο Facebook. Δηλώνω ρητά κι απερίφραστα σε ελαφρώς ασύντακτο κείμενο που θα κάνω στάτο, πως δεν έφαγα 35 λεπτά να δοκιμάζω φίλτρα για να φαίνεται το κορμί του κολυμβηταρένιο τζάμπα! Ούτε επίσης τα 12 ευρώ που έδωσα για να πάρω σελφοκόνταρο τα σκορπάω από δω κι από κει, δίπλα τώρα που η κρίση του κορονοϊού θα μας ξανακάνει να πούμε το ψωμί, ψωμάκι.  Για αυτό τον λόγο η φωτογραφία αποτελεί δική μου πνευματική περιουσία (και της ξαδέρφης μου που με τράβηξε, γιατί έχει καλύτερη κάμερα) και δεν επιτρέπω σύμφωνα με τη διάταξη 30012/65-78:GR να την χρησιμοποιείς και να βγάζεις λεφτά εις βάρος μου.

Λόγω του γεγονότος ότι το Facebook έχει επιλέξει να εμπλέξει λογισμικό που επιτρέπει την κλοπή προσωπικών πληροφοριών, δηλώνω τα εξής: ως απάντηση στις νέες κατευθυντήριες γραμμές του Facebook που εσύ δίνεις κι όσοι άλλοι κρύβονται από πίσω σου. Εγώ όμως δεν τρώω κουτόχορτο και σου τρίβω στη μούρη για να μάθεις, ότι σύμφωνα με τα άρθρα L.111, 112 και 113 του κώδικα πνευματικής ιδιοκτησίας, δηλώνω ότι τα δικαιώματά μου είναι συνδεμένα με όλα τα προσωπικά μου δεδομένα, που δημοσιεύθηκαν στο προφίλ μου, γιατί κάτι πρέπει να δίνω και του λόγου μου στους πιστούς likers που με ακολουθούν. 

Για να βγάλεις λεφτά από τα παραπάνω χρειάζεται γραπτή συγκατάθεση μου, ανά πάσα στιγμή. Τι νόμιζες; Ότι θα σου πέρναγε έτσι. Εδώ σε κοτζάμ καραντίνα κορονοϊού, που είχαν απαγορευτεί τα πάντα, βγαίναμε για τζόκινγκ κι άθληση με δικιά μας δήλωση που γράφαμε ότι θέλαμε, ενώ είχαμε να γυμναστούμε από τη δευτέρα Λυκείου, στο Facebook σου θα κωλώσουμε; Όσοι διαβάζετε αυτό το κείμενο να το αντιγράψετε και να το επικολλήσετε στο Facebook τοίχο σας. Κάντε με ταγκ μονάχα, γιατί θέλω να ανοίξω και προφίλ Β, μπας και βγάλω κανά φράγκο κι εγώ και γίνω ινφλουένσερ. Αυτό θα σας επιτρέψει να τεθούν τα δεδομένα υπό την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και να μην σας παίρνουν τις φωτογραφίες που από μόνοι σας, ανεβάζετε χωρίς να σας αναγκάσει κανείς. 

Με αυτή την έκδοση, λέω στο Facebook ότι απαγορεύεται αυστηρά να αποκαλύψει, να αντιγράψει, να διανέμει, να αναμεταδώσει ή να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια εναντίον μου με βάση αυτό το προφίλ ή / και του περιεχομένου του. Το κατάλαβες ή να στο κάνω λιανά; Έτσι ξηγιόμαστε στα τούβλα που μαγκέψανε και σφυράνε από τις τρύπες τους! Οι ενέργειες που αναφέρονται παραπάνω ισχύουν εξίσου για τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους αντιπροσώπους ή / και το λοιπό προσωπικό υπό την καθοδήγηση του Facebook. Το περιεχόμενο του προφίλ μου περιλαμβάνει προσωπικές πληροφορίες και μόνο γκέγκε; Η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής μου, τιμωρείται από το νόμο (UCC 1 1-308 – 308 1 έως 103 και του Καταστατικού της Ρώμης, της Σχολής Χόγκουαρτς των Ιλουμινάτι και του Πανεπιστημίου της ζωής στη Μίνας Τίριθ). 

 

Το Facebook είναι πλέον μια ανοικτή οντότητα κεφαλαίου Μαρκ και δεν μπορείς να σουλατσάρεις ελεύθερος, εις βάρος των κορόιδων, εντάξει; Όλα τα μέλη, καλούνται να δημοσιεύσουν μια ανακοίνωση αυτού του είδους, ή αν προτιμάτε, μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε αυτό το κείμενο. Δεν θα τα χαλάσουμε εδώ, αδέρφια. Εάν δεν δημοσιεύσετε αντίστοιχη δήλωση, θα επιτρέψετε σιωπηρά τη χρήση των στοιχείων όπως φωτογραφίες σας καθώς και τις προσωπικές πληροφορίες που περιέχονται στη σελίδα σας. Ναι, αυτές που ανεβάσατε από μόνοι μας, χωρίς κάποιον εξαναγκασμό, αλλά τώρα θες να την κάνεις γυριστή στο FB. Για σας τώρα, που έχετε κοινό προφίλ, σωτηρία δεν υπάρχει, κάντε λογαριασμό στο Tik Tok μπας και σωθείτε“.  

Αν δεν στείλετε το συγκεκριμένο άρθρο σε δέκα φίλους, μέσα στις δέκα επόμενες ημέρες θα σας κοπεί το WiFi και δεν θα βρίσκετε πάρκινγκ.