Τα είχαμε γράψει ενδελεχώς για την τηλεργασία, στην αρχή της καραντίνας και ναι είμαστε περήφανοι για αυτό. Βλέπεις, όπως αποδείχθηκε, αλλά και φαίνεται να συμβαίνει στο άμεσο μέλλον αρκετοί εργαζόμενοι θα δουλεύουν από το σπίτι τους. Άλλωστε, όπως φάνηκε στην καραντίνα η φάση του να δουλεύουμε από το σπίτι, δεν είναι τόσο επιστημονική φαντασία όσο φανταζόμασταν. Και σε αυτή προσαρμόστηκαν από το eshop της γειτονιάς μέχρι επιχειρηματικοί κολοσσοί όπως η Microsoft, η Google και το Twitter, δουλεύοντας από τις πρώτες μέρες που έσκασε το lockdown σε κατ’οίκον περιορισμό.  

Ο CEO του Twitter ωστόσο, Jack Dorsey δήλωσε ότι όποιος από τους εργαζόμενους του, το επιθυμεί, μπορεί να δουλεύει από το σπίτι μόνιμα. Όπως είναι φυσιολογικό, αναφέρθηκε κυρίως σε εργαζόμενους, που δεν απαιτείται η φυσική παρουσία τους στις εγκαταστάσεις και τα γραφεία της εταιρείας, οι οποίοι δεν είναι και λίγοι προφανώς. “Αν οι εργαζόμενοι μας έχουν ρόλο και θέση που τους επιτρέπει να δουλεύουν από το σπίτι και θέλουν να συνεχίσουν να το κάνουν, μπορούν. Θα το κάνουμε να συμβεί“.

Μic drop από τον Jack, λοιπόν που καλωσορίζει επίσημα ένα νέο μοντέλο εργασίας που είναι πιθανό να δούμε και στα μέρη μας, πια.