Το Σαββατοκύριακο που πέρασε έγιναν πραγματάκια, όπως ήταν αναμενόμενο. Μιλάμε άλλωστε, για το πρώτο ελεύθερο μετακινήσεων διήμερο που ζήσαμε μετά από 1μιση μήνα καραντίνα, δίχως να χρειάζεται πια, να στέλνουμε μηνύματα αγάπης κι αφοσίωσης στο 13033. Αφήσαμε λοιπόν, πίσω μας την καραντίνα, και καλωσορίσαμε το social distancing στην καθημερινότητα μας, σε κομμωτήρια, καταστήματα τροφίμων κι ηλεκτρονικών ειδών, παρκάκια και πλατείες. Από σήμερα τα ίδια συμβαίνουν και σε καταστήματα λιανικής όπως και σε σχολεία για μαθητές της τρίτης λυκείου, αρχικά. Η Πολιτική Προστασία λοιπόν αποφάσισε να βγάλει 2 νέα σποτάκια, προκειμένου να ενημερώσει (;) τους πολίτες να αποφύγουν τον συνωστισμό, καθώς όπως λένε κι οι επιστήμονες ο ιός ζει ανάμεσα μας κι οφείλουμε να προσέχουμε.

Μετά τον Σπύρο Παπαδόπουλο που τερμάτισε τα memes με το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, ήρθε η σειρά του Χρήστου Λούλη και της Κατερίνας Λέχου. Όμως κάτι δεν πήγε καλά στα νέα σποτάκια, με την έμπνευση να αποδεικνύεται λειψή. Το αποτέλεσμα στην πρώτη περίπτωση ήταν σεξιστικό, παρουσιάζοντας τις γυναίκες ως καρικατούρες τηλεοπτικών σήριαλ και κινηματογραφικών ταινιών, μιας άλλης εποχής που θέλουμε να ξεχάσουμε. Ο άντρας δε, παρουσιαζόταν ως το αρσενικό που βάζει τα πράγματα στη θέση τους, καθώς είναι ο μόνος στη σχέση που έχει λίγο νιονιό στο κεφάλι του, για αυτό δεν θα τον κολλήσει κορονοϊός κανένας. Το σποτ, απόλυτα δικαιολογημένα έσπασε ρεκόρ dislikes κι αρνητικών κοινοποιήσεων, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί με συνοπτικές διαδικασίες. 

Κάπου εκεί εμφανίστηκε το έτερο σποτάκι με την Κατερίνα Λέχου, που μάθαμε ότι όσοι αράζουν στις πλατείες σε συνθήκες συνωστισμού είναι για μάζεμα. Δεν διευκρινίστηκε ποτέ το μάζεμα, όμως η λέξη ήχησε τρομακτική, μετά από όσα συνέβησαν σε Αγία Παρασκευή και Κυψέλη, κάποιες μέρες πριν.   

Ντάξει, δεν είχαμε την απαίτηση να δούμε κανένα Monty Python βίντεο, ωστόσο περιμέναμε να ενημερωθούμε με τρόπο συγκεκριμένο, εμπνευσμένο κι έξυπνο, για όσα θα χρειαστεί να κάνουμε όσο ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσα μας. Κάπου εκεί, προτάξαμε τα στήθια μας και προθυμοποιηθήκαμε να στύψουμε το μυαλουδάκι μας, για να βρούμε τα επόμενα σποτάκια της Πολιτικής Προστασίας και να κάνουμε τον συνωστισμό μπουχό, νέτα σκέτα και προβοκατόρικα. 

Ο καντινιέρης Κοντιζάς με το πιο “καθαρό βρώμικο” της πόλης

Λοιπόν εσείς εκεί στην Πολιτική Προστασία, πάρτε χαρτί και γράψτε, γιατί δεν θα τα πούμε δεύτερη φορά. Δεν θες μπαμπούλα να τον σκιάζονται όλοι, για να περάσεις το μήνυμα το σωστό. Θες κάποιον, που να τον σέβονται ολούθε. Πάρε λοιπόν, Σωτήρη Κοντιζά, δώκε του τροχήλατο και ντύσε τον καντινιέρη, να στήσει την πιο γκουρμέ καντίνα του Συντάγματος. Και κουλί θα φτιάξει και σεβίτσε λαχταριστό και θα είναι το πιο καθαρό βρώμικο της πιάτσας, δίχως να είναι ο ένας επάνω στον άλλο. Πως; Θα το κάνει α λα Master Chef. Όποιος τηρεί τις αποστάσεις καλύτερα, θα περνά στην επόμενη φάση. Όποιος κάνει σωστή χρήση της μάσκας κι έλεγχο των πελατών της καντίνας, θα παίρνει ασυλία. Όποιος απολυμαίνει τα χέρια του σχολαστικά, θα παίρνει θέση δίπλα (στα 2 μέτρα, μην ξεθαρρεύεις) στον Chef! Τ’ακούς Κατερίνα; 

Ο Λεξ να ριμάρει στις πλατείες 

Ο Μάρσαλ Μακλούαν μπαμπάς της επιστήμης της επικοινωνίας κι όλων των wannabe pr-τζήδων που δυστυχώς μας έχουν κατακλύσει είχε πει πως το μέσο είναι το μήνυμα. Έτσι λοιπόν, αν το μέσο σου είναι ο Λεξ, δεν έχεις φόβο να μην φτάσει το μήνυμα. Το χιπ χοπ στα σχολεία, είναι πια ότι η ροκ μουσική για το Woodstock. Βάλε λοιπόν το Λεξ να ριμάρει για το social distancing κι όλες τις ευπαθείς ομάδες που προστατεύει και μας ευχαριστείς αργότερα. Άλλωστε, τα έχουμε ξαναγράψει, τα φλόου του θα σώσουνε τον κόσμο

Ένας Φοίβος Δεληβοριάς στην ταράτσα σου 

Φανταζόσουν ποτέ ότι θα έβλεπες κοτζάμ Άλκηστις Πρωτοψάλτη να ανεβαίνει σε φορτηγό του Δήμου Αθηναίων και να παίρνει σβάρνα τις γειτονιές, εντός των τειχών της πόλης; Όχι, βέβαια. Γιατί λοιπόν να μην έχουμε κι έναν Ταρατσάτο Φοίβο Δεληβοριά, σε σποτάκι της Πολιτικής Προστασίας; Πρώτον, παλιά του τέχνη κόσκινο. Δεύτερον, έτσι διοργανώνεις μέχρι κι ασφαλή ταράτσα parties, τώρα που ο υδράργυρος τραβά την ανηφόρα. Τρίτο και σημαντικότερο ο Φοίβος πάντα ξέρει κι εμείς τον εμπιστευόμαστε, επομένως με 2 του κουβέντες, όλα τριγύρω θα ήταν καλύτερα. Ειδικά για τους Art Workers που του έχουν και μια αδυναμία παραπάνω, γιατί ποτέ δεν ξεχνά τα δικαιώματά τους.

Ο Τσιόδρας με πάγκο ζαρζαβατικών στη λαϊκή 

Είναι δυνατόν να έχεις το δέκα το καλό στην ομάδα σου και να το αφήνεις να σκουπίζει πάγκο; O άνθρωπος, που έβλεπε όλη η Ελλάδα καθημερινά και κρεμότανε από τα χείλια του, θα μπορούσε να στήσει πάγκο στην λαϊκή και να κάνει πιθανό αδιαχώρητο σε αυτές, να εξαφανιστεί δια μαγείας. Φαντάσου λοιπόν, βιντεάκι με συνωστισμό στη λαϊκή μπροστά από πάγκο με ζαρζαβατικά και τον Τσιόδρα να εξηγεί με μειλίχια φωνή τα καθέκαστα και να στέλνει τον COVID-19 για λαχανάκια Βρυξελλών κι έπειτα για βρούβες. Ποιο λατρεμένο παππούδι δεν θα ακούσει τον λοιμωξιολόγο της καρδιάς μας; Bρήκαμε κι εδώ τη λύση. Προχωράμε!

Ο Μάικλ Τζόρνταν να μαρκάρει αποτελεσματικά τον κορονοϊό

Ξέρουμε ότι ξεφεύγουμε λίγο σε μπάτζετ, αλλά με τέτοιο σποτάκι ο Coronavirus θα ζούσε τον Last Dance του στη χώρα μας. Ποιος δεν θα άκουγε με θρησκευτική ευλάβεια τον μεγαλύτερο μπασκετμπολίστα όλων των εποχών; Ποιος δεν θα κράταγε σημειώσεις σε όλα όσα έλεγε ο MJ;  Ποιος δεν θα ήθελε να νικήσει τον κορονοϊό για να είναι συμπαίκτης του μεγάλου Μάικλ; Άλλωστε, η ομάδα είναι αυτή που παίρνει τις νίκες και στη συγκεκριμένη περίπτωση αποφεύγουμε το σκληρό man to man. Kαλά τα λέμε coach;