Ποτέ δεν υπήρξα τεράστιος φαν του MasterChef και των ριάλιτι γενικότερα. Για να είμαι πιο ακριβής, ποτέ δεν έχω κάτσει να παρακολουθήσω κάποια εκπομπή τέτοιου είδους στα σοβαρά. Ναι, μερικές φορές ενημερώνομαι για το τι συμβαίνει, θέλοντας και μη, αλλά θα μπορούσε κανείς να πει ότι η μόνη μου επαφή με αυτό το μαγειρικό show, είναι κάτι βράδια στο YouTube, που απολαμβάνω τις ατάκες του Κουτσόπουλου. Μέχρι εκεί.
 
Βέβαια σήμερα, διάβασα μια είδηση που αφορά το συγκεκριμένο ριάλιτι και δεν γινόταν να μην ασχοληθώ μαζί του. Όχι, αυτή δεν έλεγε κάποια αποχώρηση ή κάποιον τσακωμό, όπως έχουμε συνηθίσει. Είχε να κάνει με τη δήλωση που έκανε η σύντροφος  της Ντέμης, μια παίκτριας του MasterChef. Πιο συγκεκριμένα, η Άλκηστης Αλεξανδράτου κατήγγειλε ότι δέχεται απειλητικά μηνύματα από τηλεθεατές της εκπομπής. 
 
Θα μου πεις “Ok, πάντα συνέβαινε αυτό με τα ριάλιτι, τώρα σου έκανε εντύπωση;”. Ναι τώρα μου έκανε, γιατί τα μηνύματα τα οποία δέχεται η κοπέλα, στη βάση τους, δεν έχουν να κάνουν με το ότι δεν συμπαθούν τη σύντροφο της, αλλά με το γεγονός ότι αυτή είναι ομοφυλόφιλη. Γιατί ναι, από ό,τι φαίνεται, εν έτει 2020 το να πεις ότι είσαι ομοφυλόφιλος στην Ελλάδα, θέλει πολλά κότσια.
 
Πρόσεξε λίγο. Το να πεις ότι είσαι θέλει κότσια. Το να πας σε ένα show που το βλέπουν χιλιάδες τηλεθεατές και να αναφέρεις ότι είσαι παντρεμένη με γυναίκα (ό,τι ακριβώς έκανε η Ντέμη) θέλει όλο το θάρρος του κόσμου. Και αυτή το είχε! Δεν ντράπηκε για κάτι (δεν χρειαζόταν άλλωστε) και όταν την ρώτησαν για τη ζωή της, είπε την απόλυτη αλήθεια.
 
Θα με ρωτήσεις “Πού είναι το παράξενο;”. Πουθενά! Αλλά αν δεις τις αντιδράσεις μεγάλης μερίδας του πληθυσμού, θα καταλάβεις. Ορισμένοι, δεν έμειναν μόνο στα απειλητικά μηνύματα, αλλά το πήγαν ένα βήμα παραπέρα. Τι έκαναν; Μπήκαν στο “Google” και έβαλαν 1 αστέρι στο εστιατόριο που διατηρούν οι 2 κοπέλες. Και όχι, ο λόγος που έγινε αυτό, δεν ήταν επειδή δεν τους άρεσε το φαγητό εκεί. Απλά έτσι τους καρφώθηκε στο μυαλό και αποφάσισαν να κάνουν ζημιά στην επιχείρηση του ζευγαριού, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο.
 
Βλέπεις ότι ακόμα και σήμερα, τα ομοφυλόφιλα ζυγάρια δέχονται μπούλινκ. Σήμερα, που υποτίθεται ότι έχουμε κάνει τεράστια άλματα στην αποδοχή αυτών των ατόμων, υπάρχουν κάποιοι που στέλνουν μηνύματα σε αυτά τα και μιλάνε για “ανωμαλία”. Σήμερα που οι ίδιοι κολλάμε στον εαυτό μας τη στάμπα του “προοδευτικού”, βλέπουμε ότι υπάρχει κόσμος που θα κρίνει κάποιον αποκλειστικά και μόνο από τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.
 
 
Γιατί μην κοροϊδευόμαστε, δεν συνέβη πρώτη φορά κάτι τέτοιο. Στο παρελθόν σε αρκετά ριάλιτι (και όχι μόνο), έχουμε δει ομοφυλόφιλα άτομα. Ε, τις περισσότερες φορές, στα social media, όταν έπεφτε κράξιμο σε αυτά το πρώτο επιχείρημα που θα άκουγες, θα ήταν “Άντέ μωρέ, με τον γκέι”. Όχι μάγκα μου. Αν θες να πεις κάτι κακό για κάποιον, εστίασε στο γεγονός ότι μπορεί να μην είναι καλός άνθρωπος, να έχει άδικο κάπου, να μην καταλαβαίνει τους άλλους. Αλλά ποτέ στις επιλογές του. Αυτές οφείλεις να τις σεβαστείς!
 
Και ρωτάω εγώ τώρα: Αν εκεί έξω, υπάρχει ένα παιδί γύρω στα 15 με 16, το οποίο αισθάνεται ότι δεν του αρέσουν τα άτομα του αντίθετου φύλου, αλλά του δικού του, πώς νομίζεις ότι θα νιώθει; Πιστεύεις ότι θα βρει το θάρρος για να το πει, όταν βλέπει ότι ακόμα και σήμερα το μπούλινκ σε αυτούς τους ανθρώπους ζει και βασιλεύει; Μάλλον όχι. Πίστεψε με, θέλει τεράστια… κότσια να βγεις και να πεις ότι είσαι ομοφυλόφιλη και παντρεμένη με άτομο του ίδιου φύλου. Δεν το κάνουν πολλοί αυτό. 
 
Δεν το κάνουν γιατί εκεί έξω, μερικές φορές, κυριαρχεί η ζήλια και η σκατοψυχιά. Δεν το κάνουν γιατί όλο και κάποιος θα πει τη ρατσιστική του μαλακία στον βωμό της πλάκας. Πραγματικά, κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι η ομοφυλοφιλία είναι κάτι φυσιολογικό. Ε, μέχρι τότε τουλάχιστον, ας το βουλώσουμε και ας απολαύσουμε το μεγαλείο ψυχής των συγκεκριμένων ατόμων. Α και που σαι, δεν βλέπω MasterChef, αλλά από σήμερα είμαι με τη Ντέμη!