Είδαμε πριν λίγο τη μικρού μήκους ταινία του Βασίλη Κεκάτου, “Όταν κοιμάσαι, ο κόσμος αδειάζει” κι ακόμη δεν έχουμε συνέλθει, το ομολογούμε. Ένα 13λεπτο κομψοτέχνημα, βαθιά συγκινητικό και εμπνευσμένο από όσα η καραντίνα κι ο περιορισμός στο σπίτι γέννησαν. Όσο εναλλάσσονται οι εικόνες ο ίδιος ο Κεκάτος, αφηγείται μια ιστορία, που κάπως μοιάζει με τη δικιά σου. Μοιάζει με μια αφήγηση γνώριμη, που ακροβατεί σε ένα ανισόρροπο σκοινί μεταξύ πραγματικότητας κι ονείρου. Σε ένα μετά αποκαλυπτικό τοπίο, τίποτα δεν είναι όπως πριν. Οι περισσότεροι έχουν προσαρμοστεί πια, μα υπάρχουν ευτυχώς ακόμη κάποιοι που θυμούνται και κάποιοι ευλογημένοι που ονειρεύονται. Βάζουν στο παλιό πικάπ δίσκους με ένα τραγούδι να παίζει για αυτούς “που λένε πως άμα το πιστέψεις κάποτε ανοίγουν οι ουρανοί“! Πάνε τεράστιες βόλτες και συναντούν τυχαία, ένα ζευγάρι να περπατά στη θάλασσα. 

Το έργο αυτό δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του project ENTER, που αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση. H Στέγη και το Onassis USA δίνουν 120 ώρες σε καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο, ώστε να δημιουργήσουν μέσα στο σπίτι τους μια σειρά από νέα πρωτότυπα έργα τέχνης που θα δώσουν φωνή στο σήμερα. Let’s ENTER“. 

Αφιέρωσε τα επόμενα δεκαπέντε σου λεπτά στη θέαση της ταινίας και μας ευχαριστείς αργότερα. Αν δεν νιώσεις όπως όταν ήσουν πιτσιρίκι κι επεξεργαζόσουν εκείνο το viewmaster, που σου είχαν χαρίσει δεν είσαι και πολύ φίλος μας.

As you sleep the world empties | Vasilis Kekatos from Onassis Stegi on Vimeo.