Δεν θα κουραστούμε να γράφουμε, όσες φορές κι αν χρειαστεί πως σε αυτή τη δύσκολη φάση που βρισκόμαστε, κάθε κίνηση αλληλεγγύης μετράει διπλά. Για αυτό όσο μαθαίνουμε αντίστοιχες πρωτοβουλίες και θα τις προβάλλουμε και θα φουσκώσουμε λίγο με υπερηφάνεια κι ελπίδα, για τους ανθρώπους με τους οποίους μοιραζόμαστε αυτή την κουκίδα του χάρτη, που κάποιοι είπαν Ελλάδα. Σαν το street work ένα πράγμα!

Δίνουμε τον λόγο στα παιδιά που θα στο εξηγήσουν καλύτερα από εμάς. Το street work είναι μια πρωτοβουλία των συλλόγων “Θετική Φωνή” και “Προμηθέας” και των δομών και συλλογικοτήτων “Checkpoint” και “Red Umbrella Athens” αντίστοιχα. Δημιουργήθηκε το 2013 και όλα αυτά τα χρόνια υλοποιεί δράσεις, προσεγγίζοντας ευάλωτες ομάδες όπως οι άστεγοι.

Η δράση μας στο πεδίο, όλα αυτά τα χρόνια, μας έχει επιτρέψει να χαρτογραφήσουμε τις περιοχές όπου συχνάζουν αλλά και τις ανάγκες τους. Έτσι, αμέσως αναλάβαμε πρωτοβουλία για την υποστήριξή τους. Γιατί αυτή τη στιγμή μας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ. Και δεν μπορούμε να μην είμαστε πλάι τους. Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε μόνους.

Μέσα σε διάστημα 10 ημερών με την πολύτιμη βοήθειά σας, η ομάδα μας κατάφερε να μοιράσει παραπάνω από:

-500 μεριδες φαγητού
-1200 σνακ (τοστ/σάντουιτς/κρουασάν)
-1200 χυμούς και νερά
-400 kits προστατευτικού-υγειονομικού υλικού (γάντια, μάσκες, καθαρό ενέσιμο υλικό κ.λπ.)

Ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας για να συγκεντρώσουμε χρήματα ώστε να αγοράσουμε τρόφιμα, εμφιαλωμένα νερά, χυμούς, σνακς, προστατευτικό-υγειονομικό υλικό (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) και είδη προσωπικής υγιεινής.

Για αυτό τον λόγο, στηρίζουμε με όποιο τρόπο μπορούμε, βοηθώντας το έργο των παιδιών! Απο εμάς είναι ΜΠΡΑΒΟ!