Δεν ξέρουμε για σένα αλλά αρκετοί φίλοι μας, πέρασαν μπόλικες ώρες από τα παιδικά τους χρόνια, μπροστά σε έναν καθρέφτη μιμούμενοι τον Μάικλ Τζάκσον να χορεύει. Αρκετοί από αυτούς το μετάνιωσαν όταν είδαν το “Leaving Neverland” ντοκιμαντέρ, αλλά δεν θα επεκταθούμε περαιτέρω, μην χαλάσουμε τις καρδιές μας. Δεν ήταν ένας μήτε δυο οι χορευταράδες που μας εμπνεύσανε να ακολουθήσουμε τα βήματα τους, με όχι και τόσο μεγάλη επιτυχία. Σήμερα, που ο χορός έχει την τιμητική του, θεωρήσαμε χρέος μας να στήσουμε τις πιο επικές χορευτικές μάχες, που δεν έγιναν ποτέ στον κινηματογράφο. Κανείς δεν είχε το θράσος να το τολμήσει, για αυτό κάνε στην άκρη κι άσε μας να πάρουμε όλη τη δόξα όπως μας αξίζει.  

Πυρετός το Σαββατόβραδο” vs “Pulp Fiction”  

Dance battle χωρίς Τραβόλτα δεν γίνεται! Όχι, τίποτα άλλο, θα πέσουν οι ντισκόμπαλες να μας πλακώσουν. Στη μια γωνιά του dance floor στέκεται πλάι του η Ούμα Θέρμαν κι έχουν για προπονητή τον κύριο Ταραντίνο, στην άλλη την Karen Lynn Gorney, που τον βοήθησε να γίνει ο βασιλιάς της πίστας! Ποιος Τραβόλτα ήταν ο καλύτερος; Σε ξεκινάμε με τα δύσκολα, για να είσαι στις επάλξεις! 

 

Billy Elliot” vs “Black Swan” 

Επειδή είμαστε και του κλασικού δεν γινόταν να αφήσουμε στην απέξω, ακόμη μια χορευτική κόντρα που θέλαμε να δούμε στο σινεμά. Από τη μία ο Μπίλης που ήθελε να γίνει χορευτής μπαλέτου κι από την άλλη οι βασίλισσες των πουέντ οι κυρίες Νάταλι Πόρτμαν και Μίλα Κούνις. Δεν περιγράφουμε άλλο, ψήφισε μην γίνει της Λίμνης των Κύκνων, εδώ μέσα! 

 

Save the Last Dance” vs “Step Up” 

Θέλαμε και μια κόντρα με χορευτικa crews και battles, μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Βάλαμε λοιπόν, από τη μια μεριά το πρώτο “Step Up”, το ορθόδοξο κι από την άλλη, το “Save The Last Dance”, για να τιμήσουμε τις γενιές που χαλάγανε μισό χαρτζιλίκι και βάλε, βλέποντας κάθε ανθυπομέτρια ταινία στα Village, εκεί στις αρχές του 2000. Ρίξτην, την ψήφο σου, την τιμημένη. 

 

Footloose” vs “Dirty Dancing

Εδώ, δεν χρειάζονται πολλές περιγραφές και λοιπές λεκτικές τσιριτζάντζουλες. Εδώ, μιλάμε για σπαγκατόβιους bad ass χορευτές που λιμπίζονταν οι γυναίκες κι είχαν είδωλα οι άντρες! Από τη μια μεριά ο νέοπας Κέβιν Μπέικον, θέλει να ζήσει το αμερικάνικο χορευτικό όνειρο, από την άλλη ο δωρικός, χομπίστας Πάτρικ Σουέιζι, μας μαθαίνει “Dirty Dancing”! Σταμάτα ό,τι κάνεις και ψήφισε! 

 

Magic Mike” vs “Hustlers” 

Όχι, κακοπροαίρετε αναγνώστη! Δεν το βάλαμε για να πιάσουμε κανένα κλικ παραπάνω και να κάνεις και λίγο οφθαλμόλουτρο, μιας κι η Τετάρτη είναι η χειρότερη ημέρα της εβδομάδας και δύσκολα πάει κάτω από μόνη της. Aρχικά πρόκειται για δύο ταινιάρες, που πρέπει να τσεκάρετε το τελευταίο καραντινιασμένο σαββατοκύριακο που έχουμε μπροστά μας! Δευτερευόντως, αναμένουμε την επί στύλου κόντρα, στο πιο ανούσιο δίλημμα που σε έβαλαν ποτέ να πάρεις θέση! 

 

Βρέχει Φωτιά στη Στράτα μου” vs “Το Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας” 

Δεν γινόταν να αφήσουμε απέξω, την πιο μπαιλντισμένη χορευτική μάχη του ελληνικού σινεμά. Στη μια μεριά του ρινγκ έχουμε τον Γιώργο, που πήρε σάρκα και οστά στο κορμί του Γιώργου Κουτουζή, στην ταινιάρα του Δαμιανού κι από την άλλη τον Νίκο Κούρκουλο, να βάζει φώκο σε όλα του τα υπάρχοντα στο “Ορατότης Μηδέν. Ποιος ζεϊμπέκισε καλύτερα; 

 

   

Να ψηφίσεις όλα, γιατί διαφορετικά δεν μπορούμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση χορευταράδων!