Πολλές φορές, μπορεί κανείς να κάνει όνειρα για τη ζωή, αλλά τα πράγματα να μην πάνε όπως τα θέλει. Βλέπεις, η μοίρα σε ορισμένα άτομα παίζει άσχημα παιχνίδια. Το θέμα είναι τι κάνεις σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο. Τα παρατάς; Αν είσαι η Fatemeh Hammami Nasrabadi, σίγουρα όχι!
 
Βλέπεις, η καλλιτεχνάρα απ’ το Ιράν, γεννήθηκε με 85% αναπηρία. Βέβαια το όνειρο της ήταν να γίνει ζωγράφος και ό,τι και να συνέβαινε δεν ήθελε να το αφήσει. Και δεν το άφησε. Μπορεί τα κινητικά της προβλήματα να την εμπόδιζαν να ζωγραφίσει όπως ο περισσότερος κόσμος, δηλαδή με τα χέρια, αλλά αυτή βρήκε άλλους τρόπους να ξεγελάσει τη ζωή και να της γυρίσει πίσω τη γροθιά στο στομάχι.
 
Πώς; Έκανε εξάσκηση ώστε να μπορεί να γίνει καλλιτέχνης, ζωγραφίζοντας με τα κάτω άκρα. Ήταν δύσκολο, μα ήταν δυνατό. Και το προσπάθησε. Και το κατάφερε! Βασικά, όχι απλά το κατάφερε, αλλά βάζει κάτω πολλούς που έχουν όλη την άνεση της γης να πιάνουν το πινέλο με το χέρι τους. Και βάζει κάτω κι εμάς, για ν’ αναλογιστούμε πόσα μπορεί να καταφέρει ο άνθρωπος όταν θα το πιστέψει ότι μπορεί. Άπειρα “repect” σ’ αυτή την κοριτσάρα!