Ξέρουμε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη. Έχουμε πλήρη συναίσθηση λαέ του Provocateur, ότι σε λίγο θα κλείσεις ενάμιση μήνα καραντινιασμένος. Οι σκέψεις μας, αυτές τις δύσκολες ώρες είναι με τα κατοικίδια σου, ειδικά τους καημένους σκύλους που έχουν ξεποδαριαστεί τόσες μέρες ξεπληρώνοντας τους όλες εκείνες τις βόλτες που είχαν στερηθεί τα προηγούμενα χρόνια. Κι αν είσαι μόνος σε ένα σπίτι, τότε καταλαβαίνεις πιο εύκολα πια, τον Τομ τον Χανκς στον Ναυαγό που έδινε ονόματα σε μπάλες του βόλεϊ. Οι τυχεροί της υπόθεσης είναι τα ζευγάρια, οι συγκάτοικοι κι οι οικογένειες, που έχουν έναν άνθρωπο να πουν μια κουβέντα, γιατί όσες φορές κι αν μετρήσεις τα πλακάκια του μπάνιου, στο τέλος πάλι τα ίδια θα είναι. 

Ωστόσο μετά από ένα μήνα καραντίνα, υπάρχει μια επαναδιαπραγμάτευση συγκατοίκησης με όσους μοιράζεσαι το ίδιο σπίτι. Βλέπεις δεν είναι εύκολο πράγμα η συνύπαρξη υπό καραντινάτες συνθήκες, για αυτό και τσακώνεσαι με τον πλησίον σου για γελοιωδέστατους λόγους

Θα παραθέσουμε, χωρίς κανένας να μας το ζητήσει, 8 από αυτούς, που κάνουν μέχρι τη μάνα να σκεφτεί να “βασανίσει” το παιδί και το παιδί τη μάνα! 

Να τελειώσει κάποιος το αντισηπτικό! 

Παλιά οι μεγαλύτεροι τσακωμοί στις ελληνικές οικογένειες, γίνονταν τα καλοκαίρια, που κάποιοι ασέβαστοι, τελειώνανε το νερό από το μπουκάλι στο ψυγείο και το βάζανε πάλι άδειο στο ψυγείο. Σκέψου τώρα να ανακαλύψεις ότι ο μουχρίτσος ή η μουχρίτσα που συγκατοικείς, τελείωσε εν αγνοία σου το αντισηπτικό κι έκανε την Κατερίνα Στανίση μετά. Κάπως έτσι, σου μπάινουν δόλιες σκέψεις, να βρέξεις τις παντόφλες του συγκάτοικου και να αλλάξεις τον κωδικό στο Netflix

Nα ξεχάσει κάποιος ανοικτό το καπάκι της χλωρίνης και να ξεθυμάνει!   

Αν σε έχει κατσαδιάσει η μάνα σου ποτέ γιατί άφησες ξανά ανοιχτό το καπάκι της λεκάνης στο μπάνιο, ξέρεις ότι δεν παίζουνε με αυτά. Τώρα όμως που έχουμε πάρει όλοι από μια χλωρίνη αγκαλιά για να μην μας κολλήσει κανένας κορονοϊός, είναι υψίστης εθνικής σημασίας θέμα, να μην ξεχνάμε το καπάκι του μπουκαλιού ανοιχτό γιατί θα ξεθυμάνει, θα εξατμιστεί και μετά μάλλον θα πουλήσεις το νεφρί σου στη μαύρη αγορά, για να πάρεις ένα σπρέι αντισηπτικό να απολυμανθείς σαν άνθρωπος! 

Να πλύνει τις μάσκες με τα χρωματιστά! 

Άνθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε, όλοι σε τούτη τη ζωή. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Ωστόσο, αν κατά λάθος βάλεις τις μάσκες να πλυθούν μαζί με τα χρωματιστά, ένα εγκεφαλικό θα το πάθει ο συγκάτοικος σου γιατί δεν του αφήνεις και πολλά περιθώρια. Η θα βγει έξω σαν την ντροπή του SinBoy, ή θα ψάχνει βίντεο στο YouTube tutorial για να μάθει, πως μπορεί να φτιάξει μάσκα, από σωβρακοφανέλα! 

Να αλλάξει κάποιος τον κωδικό του wifi, χωρίς να ειδοποιήσει τους υπόλοιπους!

Η ταχύτητα του ίντερνετ έχει πέσει στα τάρταρα, οι υπολογιστές έχουν στενάξει και κρασάρουν 4 φορές την ώρα και το Netflix ανεβάζει 27 σειρές και ταινίες τον μήνα τουλάχιστον. Αυτή η πραγματικότητα, υπάρχει σε αρκετά σπίτια, μαζί με τους εκνευριστικούς τύπους που αλλάζουν συνεχώς κωδικούς, για να είναι πιο ασφαλής η σύνδεση τους, νιανιανιανια… Προ καραντίνας, ήταν χτύπημα κάτω από τη ζώνη. Πλέον, είναι ασυγχώρητο

Να κρατήσει το τηλεκοντρόλ περισσότερη από την προβλεπόμενη ώρα! 

Για να τη βγάλεις καθαρή στην καραντίνα εκεί έξω, υπάρχουν κανόνες. Αν δεν πιστεύεις, εμάς άκου τον κύριο Τσιόδρα μας για τα καθέκαστα. Για να τη βγάλεις καθαρή μες στο σπίτι, επίσης. Βγαίνει λοιπόν εβδομαδιαίο πρόγραμμα διαχείρισης χρόνου κατοχής του τηλεκοντρόλ, έτσι να είμαστε όλοι αγαπημένοι και μονιασμένοι και την επόμενη μέρα. Γκε γκε; 

Να φαγωθεί το τελευταίο σακούλι πατατάκια, χωρίς προειδοποίηση! 

Έχουν κλείσει σπίτια κι έχουν χωρίσει ζευγάρια για τα πατατάκια παιδιά, δεν είναι να παίζουμε με αυτά. Τώρα ειδικά, που βαράμε κρίσεις λιγούρας 7 φορές την εβδομάδα, πρέπει να επαναλαμβάνουμε συνεχώς ότι τη λαιμαργία πολλοί αγάπησαν, τον λαίμαργο ΚΑΝΕΙΣ! 

Να βάλεις σκούπα αξημέρωτα! 

Αυτό το βάρβαρο κατασκεύασμα, είναι πρώτο στη λίστα μας να καεί στο πυρ το εξώτερον, χρόνια τώρα. Όμως στην καραντίνα με τις ντάγκλες και τις αυπνίες που βαράει ο μίσος και βάλε πληθυσμός, δεν παίζουμε με τον τίμιο, πρωινό ύπνο! Όποιος παραβαίνει τον κανόνα, θα τιμωρείται παραδειγματικά, παρακολουθώντας σε απομόνωση όλο το 24ωρο Τανιμανίδη- Χριστίνας Μπόμπα! 

Να μπει με τα παπούτσια στα φρεσκοσφουγγαρισμένα 

Που πας ρε Καραμήτρο; Όχι αλήθεια τώρα! Δεν σέβεσαι τίποτα, πια. Ανακοινώσεις δεν διαβάζεις; Ιατρικά sites που σου κόβουν τη χολή με το πρώτο κλικ, δεν παρακολουθείς; Τον κύριο Χαρδαλιά δεν τον λογαριάζεις; Δεν φτάνει που έχουμε χαλάσει 1 ντετόλ και 2 χλωρίνες για να σκοτώσουμε και την αντανάκλαση του κορονοϊού, έχουμε και σένα τον Ούνο να μη σέβεσαι τίποτις πια! 

Λύσαμε πριν λίγο και τα σχόλια και τα έχουμε ελεύθερα πια για σένα και τους όμοιούς σου να μπείτε και να γράψετε κι άλλους λόγους που ο συγκάτοικός σας, σας κάνει τρελούς, μετά από ένα μήνα καραντίνα. Σχόλια βαρβατίλας, που προάγουν έμφυλη κι ενδοοικογενειάκη βία, θα διαγράφονται προφανώς, καθότι με αυτά δεν σηκώνουμε καμία “αθώα” πλακίτσα.