Πόσες είναι οι φορές που προσπαθήσαμε να ξεγελάσουμε κάποιον, με τη τέχνη της εξαπάτησης; Αρκετές θα σου πω εγώ. Να, ηδη μου ήρθαν στο μυαλό τα χρόνια του σχολείου. Τότε που οι καθηγητές ζητούσαν να πάμε τα γραπτά σπίτι και να τα υπογράψουν οι γονείς μας, αλλά εμείς βάζαμε μια ψεύτικη τζούφρα και γλιτώναμε το κατσίαδασμα για το 5 στα αρχαία.
Ναι, τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, το συγκεκριμένο θεωρείται πλαστογραφία και διώκεται ποινικά. Αλλά εντάξει. Μικρά παιδάκια ήμασταν, το αδίκημα έχει παραγραφεί. Πάντως, κατάλαβες τι εννοώ. Έτσι δεν είναι; Εξαπάτηση. Όπως το να παρουσιάζεις κάτι σε κάποιον, αυτός να ψαρώνει, ενώ η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.
Αν ακόμα δεν έχεις πάρει πρέφα για τι σου μιλάω, κάτσε. Έχω και παραδείγματα. Όχι δικά μου. Αλλά από κάτι τυπάρες, που αποφάσισαν να φτιάξουν mini σκηνικά σε τοπία, να βάλουν κουκλάκια μέσα σε αυτά και να μας τα παρουσιάσουν σαν πραγματικά γεγονότα μέσα από φωτογραφίες. Με λίγα λόγια, τα συγκεκριμένα έργα είναι… μακέτο και εμείς ψαρώσαμε για τα καλά. Δες τα και εσύ και πες μας αν είσαι το ίδιο ψάρι με εμάς.
Τσέκαρε τα μεγάλα ψέματα: