Τώρα που ανοίγει ο καιρός και πλησιάζει σιγά σιγά ο Μάιος, η φάση είναι κάπως περίεργη. Αυτό συμβαίνει γιατί πλησιάζει το καλοκαίρι, αλλά δεν είναι ακόμα Καλοκαίρι. Ναι, ακούγεται κάπως αυτό, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα έχεις και αισθανθεί και εσύ έτσι κάποια στιγμή.
 
Για να σου εξηγήσω καλύτερα τι εννοώ, προσωπικά με πιάνει ένα άγχος για το τι θα κάνω τους μήνες που έρχονται, αν θα προλάβω να δω τα παιδιά που ήταν έξω (αν και φέτος θα είναι κάπως διαφορετική η φάση), αλλά και το πώς θα αξιοποιήσω τα όσα ξενύχτια θα έχω στη διάθεση μου. Βλέπεις, δεν είμαι τύπος των κλαμπ και πάντα προσπαθούσα να βρω άλλους τρόπους για να περάσω καλά με την παρέα. Ε, τις προηγούμενες χρονιές ξέρεις τι είχα βρει; Το “Omegle” φίλε ή αν είσαι πιο “στραβάδι” το “Ome TV”, αλλά εγώ θέλω να τιμήσω το αυθεντικό, το ορθόδοξο.
 
Ναι, γνωρίζω ότι μερικές φορές σε αυτή την ιστοσελίδα, η φάση είναι εντελώς αμήχανη. Γιατί ναι, όταν δίνεις σε κάποιον τη δυνατότητα να έχει ανοικτή κάμερα και να τον βλέπουν άγνωστοι, αυτός μπορεί να ξεφύγει.  Κάτι τέτοια όμως, πλέον δεν γίνονται γιατί παίζει μπλοκ, συν ότι αν καθίσεις εκεί με την παρέα σου, θα περάσεις σίγουρα γαμάτα. Γιατί ναι, ό,τι και να λες, το Omegle είναι για να κάθεσαι με την παρέα. Μπίρες, πίτσες, άνοιγμα λάπτοπ και το ταξίδι ξεκινά.
 
 
“Ναι καλά, χαζομάρα είναι αυτό, απλά τρως τον χρόνο σου”, θα μου πεις. Δεν είναι έτσι. Δεν είναι έτσι, γιατί μπορείς πανεύκολα να γνωρίσεις άλλα άτομα και πραγματικά να τσουλήσει ο χρόνος σαν νερό. Δεν με πιστεύεις; Δοκίμασε το. Μπορεί να ξεκινήσεις να μιλάς στις 2 και να πάει 6 για ψύλλου πήδημα. Και κατά τη διάρκεια αυτής της ώρας, θα υπάρχουν μόνο στιγμές μαγείας.
 
Αρχικά, δεν ξέρω αν ισχύει γενικά το συγκεκριμένο, αλλά αν μια αγοροπαρέα βρει στην άλλη άκρη της γραμμής μια άλλη αγοροπαρέα, θα αρχίσουν τα μπινελίκια μεταξύ τους. Χωρίς κανέναν λόγο. Απλά κάποιος, κάποια στιγμή θα αποφασίσει ότι του αρέσει κάποιο μέλος από την οικογένεια της άλλης παρέας και μετά; Το χάος. Βρισίδια μέχρι να σβήσει η Γη. Θες να μάθεις τι γίνεται στο τέλος; Γελάνε όλοι και εύχονται καλό ξημέρωμα ο ένας στον άλλον. Γιατί έτσι. Σουρεάλ φασάρα.
 
 
Βέβαια, αν σε κάποιον δεν του αρέσει η παραπάνω μαγεία, του έχουμε και σοβαρή φάση. Έχω καθίσει που λες με 3 φίλους μου και έχουμε αναλύσει επί 4 ώρες για το αν ο καπιταλισμός μας καταστρέφει ή όχι, μαζί με ένα παλικάρι απ’ το Γαλάτσι. Ξέρεις ποιο ήταν το παράξενο; Ότι το παλικάρι απ’ το Γαλάτσι, δεν μας ήξερε, απλά το βρήκαμε στο Omegle στις 5 το βράδυ. Ε, μπήκε στην κουβέντα, συμφωνούσε μαζί μου, γίναμε και φίλοι. Τόσο απλά. 
 
Αυτό που θέλω να σου εξηγήσω, είναι ότι για κάποιο περίεργο λόγο οι σοβαρές κουβέντες που γίνονται μεταξύ των παρεών (όχι των ρούχων ντε) σε αυτή την ιστοσελίδα, είναι πάντα ωραίες ή τις περισσότερες φορές τουλάχιστον. Δεν γνωρίζω αν κάποιος έχει σκοπό να μπει εκεί για να μιλήσει σοβαρά, αλλά όπως και να έχει, σου βγαίνει ρε φίλε. Αν πάλι κάποιος είναι πιο “Ζάχος Δόγκανος”, δεν θα μείνει παραπονεμένος.
 
 
Γιατί ναι, μπορεί κανείς να φλερτάρει. Δεν εννοώ κάτι παράξενο προφανώς. Αλλά σίγουρα αν μαζί με τους φίλους σου εκεί που πατάς το “skip”, τύχει και δεις καμιά μορφονιά που σου αρέσει, μπορείς άνετα να γίνεις “Ζαχούλης”. Δεν ανιτλέγω, το να γκομενίσεις απ’ το Omegle είναι περίεργο στα όρια του creepy, αλλά ως ένα σημείο γίνεται. Βέβαια για το αν το απέναντι άτομο ενδιαφέρεται και αυτό, θα το καταλάβεις αμέσως. Γιατί; Γιατί και το “Esc” πλήκτρο είναι. Ξέρεις τι εννοώ.
 
Το αγαπημένο μου απ’ όλα όμως, είναι άλλο. Είναι το σημείο που έχεις βαρεθεί τη ζωή σου, δεν μιλάς πουθενά και πετυχαίνεις κόσμο με την ίδια βαρεμάρα. Τότε αρχίζει η φασάρα. Απλά υπάρχουν 10 άνθρωποι σε μια οθόνη (2 παρέες ουσιαστικά), που οι μισοί κοιτιούνται μεταξύ τους και οι άλλοι μισοί είναι στο κινητό, αλλά δεν μιλάει κανείς. Είναι λες και παίζεται κάποιου είδους βουβού challenge. Το οποίο μάλιστα, παίρνει διαφορετική μορφή αν κάποιος αποφασίσει να μιλήσει και πει την ποιητική λέξη”Ε”. Τότε είναι που η άλλη παρέα πατάει το κουμπάκι πανικού (το Εsc), γιατί ο απροσάρμοστος απ’ την άλλη άκρη της Ελλάδας της χάλασε την ηρεμία. Στιγμάρες!
 
 
Ναι ok, δεν λέω. Τα παραπάνω ακούγονται λίγο ανώριμα και γενικότερα όλη η φάση με το Omegle πιθανόν να είναι. Αλλά απάντησε μου με το χέρι στην καρδιά. Αν δεν έχεις τι να κάνεις με τους φίλους σου και αράζετε στο τσαρδί σου, υπάρχει κάτι πιο ενδιαφέρον; Για εμένα όχι. Γιατί και καλά περνάω και η ώρα φεύγει χωρίς να το καταλάβει κανείς. Μακάρι φέτος το Καλοκαίρι να μπορούμε να βγαίνουμε έξω και να έχουμε κανονική επαφή με τους ανθρώπους. Αλλά, χωρίς να θέλω να φανώ απαισιόδοξος, μας βλέπω να σπάμε ρεκόρ τα “online” άτομα τον Ιούνιο.