Μετά την παγωμάρα των πρώτων ημερών της απαγόρευσης μετακινήσεων και των συνεπειών της πανδημίας, ήρθε το καραντίνιασμα, με όλους μας να προσπαθούμε να βρούμε όσο το δυνατόν πιο εφευρετικούς τρόπους για να περάσει η ώρα, ενώ είμαστε κλεισμένοι σε 4 τοίχους.  

Εκεί μέσα φώλιαζε κι αυτή η προσμονή, σιγά σιγά να ανοίξουν και πάλι τα μαγαζιά, να βγούμε πάλι στους δρόμους, να αγκαλιαστούμε και να ξεφορτωθούμε μάσκες και γάντια μιας χρήσης. Για αυτό όταν διαβάζουμε ειδήσεις που κρύβουν μπόλικη ελπίδα, για να αφήσουμε πίσω μας όλη αυτή την περιπέτεια, δεν γίνεται να μην σου τις μεταφέρουμε. 

Έτσι λοιπόν, καλό είναι να μάθεις ότι άνοιξαν ξανά τα βιβλιοπωλεία στην Ιταλία, μια χώρα που έχει πληγεί δυστυχώς πολύ από τον κορονοϊό. Με μέτρα προστασίας προφανώς και συγκεκριμένο αριθμό βιβλιόφιλων σε κάθε κατάστημα, αλλά αυτό δεν αλλάζει ότι σημειώθηκε μια πρώτη νίκη, από τις πολλές επόμενες που θα έρθουν. Ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού μάλιστα, Dario Franceschini δήλωσε ότι η κίνηση αυτή έχει και ένα βαθύτερο νόημα: “Δεν είναι μια συμβολική κίνηση αλλά η αναγνώριση ότι ακόμη και τα βιβλία είναι ένα βασικό αγαθό“.  

Δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε, ειδικά τη σήμερον Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου!