Αν κάνεις μια γρήγορη περιήγηση στα social media και σε δημοσιογραφικά sites, θα δεις και θα βρεις κάποιες από τις πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες των τελευταίων χρόνων. Λογικό κι αναμενόμενο θα μας πεις, καθώς ο πλανήτης βιώνει πρωτόγνωρες στιγμές, όντας καραντινιασμένος σχεδόν στο σύνολό του.  

Χθες ωστόσο είδαμε μια από τις πιο δυνατές φωτογραφίες της χρονιάς. Μια εξαγριώμενη Αμερικανίδα με συνολάκι αμερικανικής σημαίας προφανώς κι ένα χειρόγραφο πανό της γης της ελευθερίας, όπως συνηθίζουν να αναφέρονται οι Αμερικανοί στις Η.Π.Α. πήρε το πανάκριβο τζιπ της και βγήκε παγανιά. Ο λόγος, δεν ήταν άλλος από το να διαδηλώσει ενάντια στο lockdown, που έχει επιβληθεί προκειμένου να μην γίνει περαιτέρω διασπορά του ιού, στις Ηνώμενες Πολιτείες, που σημειώνουν δυστυχώς το ένα μετά το άλλο, ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων. Απέναντι της, έβαλε το σώμα του ασπίδα, ένας νοσηλευτής, περιγράφοντας με απόστομωτικό τρόπο τις κοινωνικές προεκτάσεις μιας πανδημίας

Μαζέψαμε κι άλλες φωτογραφίες, με διαδηλώσεις στον καιρό της πανδημίας, που είναι αν μη τι άλλο συγκλονιστικές και περιγράφουν με πολλές περισσότερες από 1000 λέξεις, όσα περίεργα συμβαίνουν γύρω μας.  

Ακτιβιστές στο Χονγκ Κονγκ διαμαρτύρονται για τις συλλήψεις στους δρόμους της χώρας, εξαιτίας των αυστηρών μέτρων, στο όνομα της πανδημίας.

Διαδηλωτές στην Ακτή Ελεφαντοστού, πυρπολούν υπό κατασκευή διαγνωστικό κέντρο, φοβούμενοι ότι θα γίνει διασπορά του ιού στην περιοχή.

Διαδηλωτές στο Ιράν διαμαρτύρονται για τις πρακτικές του κράτους, υποστηρίζοντας ότι οι πραγματικοί θάνατοι, είναι περισσότεροι.

Στην Αλγερία διαδηλωτές κατακλύζουν τους δρόμους.

Στο Ισραήλ χιλιάδες άνθρωποι διαμαρτύρονται στο Τελ Αβίβ, ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης Νετανιάχου.

Αλληλέγγυοι Παλαιστίνιοι, διαμαρτύρονται για όσους συμπατριώτες τους, βρίσκονται στις φυλακές του Ισραήλ.

Γυναίκες στην Πολωνία, βγαίνουν στον δρόμο ενάντια στο νομοσχέδιο που θέλει την απαγόρευση των αμβλώσεων.

Οπαδοί του Τραμπ, πήραν τους δρόμους ζητώντας άρση του Lockdown για να πάρει η οικονομία μπρος!

Από την άλλη, άνθρωποι διαμαρτύρονται για την πολιτική του Τραμπ, θεωρώντας πως είναι υπεύθυνος για χιλιάδες θανάτους.

Στην Ιταλία αστυνομικοί, προσπαθούν να απωθήσουν συγγενείς κρατουμένων, που εξεγείρονται, υπό τον φόβο εξάπλωσης του ιού.