Έχουμε γράψει πολλές φορές, πως αυτές οι παράξενες μέρες που βιώνουμε μπορούν να γίνουν πιο υποφερτές, όταν με πράξεις στηρίζουμε τον διπλανό μας κι αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη. Για αυτόν τον λόγο, μια χαρά την πήραμε όταν είδαμε να εξαπλώνεται η δράση αλληλεγγύης “Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης”, που σκέφτηκαν οι Μάριος Tériade Ελευθεριάδης και o Κωνσταντίνος Τεκτονίδης. 

Mέχρι στιγμής πάνω από 40.000 μάσκες έχουν ραφτείαπό τις “Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης” και ειδικότερα από 346 μοδίστρες και ραφτάδες της καρδιάς μας, σε 137 πόλεις, σε 37 νομούς σε όλη την Ελλάδα. Οι μάσκες αναμένεται να παραδοθούν στον «Ερυθρό Σταυρό» της Θεσσαλονίκης τις επόμενες μέρες. 

Σε συνέχεια των πρώτων 40.000 μασκών, που είναι 100% βαμβακερές, πλενόμενες και επαναχρησιμοποιούμενες με θήκη για φίλτρο, οι “Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης” συνεχίζουν ακάθεκτες “βάζοντας πλώρη” για 100.000 μάσκες επιπλέον, που πρόκειται να καλύψουν ανάγκες σε τόπους, δομές υγείας, υπηρεσίες και όχι μόνο.  

Στο νέο αυτό εγχείρημα συνεργάζονται με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος” και με το “Give & Fund”, με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα από όποιον είναι πρόθυμος να στηρίξει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, ώστε να αγοραστούν, υφάσματα & λάστιχα και να καταφέρουν να πετύχουν τον στόχο τους.  

Το σχετικό link του Crowdfunding είναι το εξής: 

https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/Modistres-Amesis-Anagkis 

Από εμάς είναι ΝΑΙ και μεγάλο μπράβο μάγκισσες και μάγκες!