Ποιο είναι το αγαπημένο φαγητό κάθε φοιτητή; Ok ναι, τα σουβλάκια και οι πίτσες. Αλλά, ποιο γίνεται το αγαπημένο φαγητό, όταν αυτός δεν έχει τα λεφτά για να παραγγείλει τα παραπάνω; Μα φυσικά τα μακαρόνια. Το έδεσμα που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές φοιτητών και όχι μόνο.
 
Βέβαια, οι περισσότεροι από εμάς, είχαμε πάντα ένα θεματάκι. Ναι είναι αρκετά εύκολο να βράσεις μακαρόνια, αλλά δεν είναι και τόσο απλό να το κάνεις σωστά. Τι εννοώ όταν λέω σωστά; Αλ ντέντε πάστα, που λέγανε και στο χωριό μου. Βλέπεις, λίγοι ήταν αυτοί που έβρισκαν τον σωστό χρόνο βρασίματος των ζυμαρικών και τους έβγαινε η συνταγή. Στους πιο πολλούς, είτε τα μακαρόνια τους ήταν ωμά, είτε τέρμα βρασμένα. 
 
Πλέον όμως, πάνε αυτά. Όλοι μας θα έχουμε την αλ ντέντε συνταγή χάρη σε ένα… βοηθητικό εξαρτηματάκι. Τι είναι αυτό; Ένας Ιταλός τραγουδιάρης, που μπαίνει στην κατσαρόλα μαζί με τα μακαρόνια. Όχι, δεν τα τρώει κατά τη διάρκεια της βράσης, αλλά περιμένει μέχρι να γίνει αυτή και τότε μας ενημερώνει. Πώς; Μα φυσικά τραγουδώντας στα Ιταλικά!
 
Δεν ξέρουμε αν μετά από αυτή την ανακάλυψη εντυπωσιάσουμε το αμόρε με τη μαγειρική μας, αλλά σίγουρα βρήκαμε ένα άτομο να μιλάμε (ή αν θες καλύτερα να τραγουδάμε) μαζί του την περίοδο της καραντίνας.