Δεν ξέρω αν το έχεις πάρει πρέφα, αλλά ήδη μετράμε ένα μήνα καραντινιασμένοι. Ένας από τους πιο WTF μήνες που έχει βιώσει η ανθρωπότητα, σε βρήκε και του λόγου σου, αν έχεις λίγο νιονιό στο κεφάλι σου, περιορισμένο στο σπίτι. Εκτός λοιπόν, από τις απαραίτητες μετακίνησεις, για όλα τα υπόλοιπα υπάρχει αυτή η παράξενη εφεύρεσις που κάποιοι είπαν ίντερνετ. Καταστήματα από όλη την επικράτεια προσαρμόστηκαν στα νέα δεδομένα, από brands κολοσσούς, μέχρι το μαγαζάκι της γειτονιάς. Μαζί τους κι οι καταναλωτές κι έτσι δεν είναι λίγοι, αυτοί που βρέθηκαν να παραγγέλνουν κλωστές και βελονάκια για τα παππούδια τους και peelers πατάτας για τις μανάδες τους. Ο πατέρας πιο πατροπαράδοτος συνήθως, ψώνιζε κάτι μούφα μπιχλιμπίδια για το αμάξι, που αν τα έβλεπε ο Τορέτο, θα κοκκίνιζε από ντροπή. Προφανώς, τα πράγματα δεν πηγαίνουν ποτέ όπως τα θέλουμε για αυτό συμβαίνουν διάφορες στραβές φασούλες, μέχρι να έρθει κάθε παραγγελία στα γαντιωμένα χέρια μας. Κάτσαμε λοιπόν, για σένα (ναι εσένα!) και μαζέψαμε όλα τα τελείως λάθος σκηνικά που συμβαίνουν όταν παραγγέλνουμε ηλεκτρονικά

Τα μεταφορικά ξεπερνάνε σε κόστος αυτό που παραγγέλνεις. 

Καραντίνα η φάση τα είπαμε, δεν βγαίνεις και δεν χαλάς σε αηδίες τα λεφτά σου, όπως σου φωνάζει μες στο αυτί η φωνή της αθάνατης Ελληνίδας μανούλας. Βρίσκεις όμως, εκείνο το βιβλιαράκι που έψαχνες καιρό, τσάμπα πράγμα σχεδόν. Σου πετάει συνέχεια κι αυτός ο Ζούκεμπεργκς ο σατανάς όλο διαφημίσεις στα social media με προσφορές. Να και τα t-shirts και τα καλλυντικά, κι εκείνα τα αναθεματισμένα γκατζετάκια, άνθρωπος είσαι και λυγάς. Κάπως έτσι, φτάνεις στο σημείο να πεις πως δεν θα σε σώσει το δεκάρικο που κοστίζει ένα από τα προαναφερθέντα αναθεματισμένα και το βάζεις στο ηλεκτρονικό καλάθι σου. Μέχρι να φτάσεις όμως να πληρώσεις, τα μεταφορικά σου έχουν ήδη διπλασιάσει το ποσό και συνεχίζουν ακάθεκτα. Αν κάνεις μάλιστα το λάθος, να παραγγείλεις από Κίνα ή Η.Π.Α. μισό επίδομα από την Εργάνη, δεν σου φτάνει για 2 πραγματάκια. 

Παραγγέλνεις Σεπτέμβρη, παραλαμβάνεις με το νέο έτος. 

Ντάξει αυτή την περίοδο, που διαλύονται τα σύμπαντα όπως θα έλεγε κι ο Αλέφαντος, δεν περιμένει κανένας προφανώς να έρθουν οι αποστολές στην ώρα τους. Και βασικά εδώ κάπου να πούμε κι ένα ευχαριστώ σε όλα αυτά τα παιδιά που διαχειρίζονται τεράστιο όγκο παραγγελιών και τα φέρνουν στην πόρτα μας, βαρώντας υπερωρίες, ενώ εμείς απολαμβάνουμε την ασφάλεια του σπιτιού μας, εν μέσω πανδημίας. Όμως δεν υπάρχει κάποιος που να τιμά το ηλεκτρονικό εμπόριο και να μην έχει πονέσει από αργοπορημένο δέμα. Θα νιώσουν ιδιαίτερα όσοι είχαν παραγγείλει ποτέ, δώρο για το αίσθημα ένα μήνα πριν τα γενέθλια του, για να έρθει τελικά στη γιορτή του 2μιση μήνες. Ξέρεις, τότε που αναγκάζεσαι να πάρεις 2όροφη μπλακ φόρεστ για να ξεπλύνεις την ντροπή του αργοπορημένου δώρου.  

Σχεδόν πάντα απορρίπτεται η κάρτα σου στη διάρκεια της συναλλαγής. 

Σύμφωνα με έρευνες που δεν έχουν διεξαχθεί, αλλά θα έπρεπε, πάνω από τα μισά πληκτρολόγια του πλανήτη, σπάνε κατά τη διάρκεια των ηλεκτρονικών πληρωμών. Έχεις γίνει μέλος του ηλεκτρονικού μαγαζιού, έχεις βάλει και τον κωδικό που σου ήρθε στο μέιλ και μετά τον επόμενο που σου ήρθε στο κινητό  κι ενώ φορτώνει η σελίδα της πληρωμής, σου έρχεται μηνυματάκι πως η πληρωμή σου ακυρώθηκε. Με τις υγείες σου, καλοφάγωτο.  

Παραγγέλνεις λάχανο, σου έρχεται κουνουπίδι 

Έχεις δει φορεματάκι σένιο και το παραγγέλνεις γιατί μια ζωή την έχουμε κι άλλα τέτοια κλισέ, καλή μου αναγνώστρια. Είδα κι εγώ μια κούπα που πάντα ήθελα να αγοράσω κι ένα πάπλωμα για το βαφτιστήρι. Κάπως έτσι, εσύ πήρες τα ρούχα- απομεινάρια της Ντόρας της Μικρής Εξερευνήτριας κι εγώ ότι μου άξιζε.  

Το δέμα μπορεί να βρεθεί οπουδήποτε αλλού, εκτός από τα χέρια σου 

Άλλη μια πικραμένη ιστορία, των ηλεκτρονικών παραγγελιών, είναι η αναζήτηση του δέματος σου. Φαντάσου το, σαν ένα αποτυχημένο κυνήγι θησαυρού, που ποτέ δεν μπορείς να παραλάβεις. Ξεκινάει από το ηλεκτρονικό κατάστημα και από ένα μικρό typo, μπορεί να φτάσει στην Τρίπολη της Λιβύης, ενώ εσύ βρίσκεσαι σε ένα χωριό της Αρκαδίας. Ακόμη ωστόσο κι αν κάνει τα ταξίδια του Γκιούλιβερ το δεματάκι σου, μέχρι να το παραλάβεις ιδιοχείρως, μπορεί να κάνει μια στάση στο ψιλικαντζίδικο απέναντι, ή να μείνει αραγμένο στο πεζοδρόμιο σου, για κανένα διημέρο. Βλέπεις, όταν είχες τικάρει τους όρους χρήσης που ήταν 15σέλιδοι, είχες προσπεράσει το σημείο που έγραφε ότι η παράδοση, γίνεται στο πεζοδρόμιο. 

Γράφουν λάθος το όνομα του παραλήπτη

Όλους θα μας ενώνει για πάντα ο Τσανάντλερ Μπονγκ στα “Φιλαράκια“! Αυτή είναι κατάσταση ινσέψιο του Γυμνασίου που η φιλόλογος σε έλεγε πάντα λάθος, γιατί ήταν κεφαλαία και δεν μπορούσε να καταλάβει, που τονίζεσαι!

Γράψε μας στα σχόλια τη δικιά σου πονεμένη ιστορία, ηλεκτρονικής παραγγελίας που πήγε στραβά, έτσι για να μας βρει ενωμένους αυτή η Μεγαλοβδομάδα!