Σε αυτή την πρωτόγνωρη καραντίνο-φάση που βρισκόμαστε, για να την παλέψουμε πρέπει να είμαστε 2 πράγματα. Αλληλέγγυοι κι εφευρετικοί. Μόνο έτσι θα την παλέψουμε κι όταν τελειώσει το lockdown, θα μπορέσουμε να επανέλθουμε σιγά σιγά σε αυτά που μας φαίνονταν συνηθισμένα, αλλά όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν καθόλου δεδομένα. 

Πάρε για παράδειγμα τη Jennifer Knox, ιδιοκτήτρια του “Sand Bar” στο Tybee Island, της Georgia. Όταν πάρθηκε η απόφαση να κλείσουν όλα τα bars, ώστε να σταματήσει η διασπορά του κορονοϊού, η μπάλα πήρε και το δικό της κατάστημα. Μαζί και το προσωπικό της, το οποίο θα έμενε απλήρωτο προφανώς, μέχρι να ανοίξει ξανά το μαγαζί. Η Jennifer ωστόσο, δεν έμεινε με τα χεράκια σταυρωμένα κι έβαλε τη γκλάβα της, να δουλέψει. Αποφάσισε λοιπόν, να “ξηλώσει την ιδιόμορφη ταπετσαρία” του μαγαζιού. Ναι ντάξει, δεν μιλάμε για μια συνηθισμένη ταπετσαρία, με πεθαμένα χρώματα κι επαναλαμβανόμενα γεωμετρικά σχήματα που στέλνουν τους ψυχαναγκαστικούς, στο κρεβάτι με Breakdown.

https://t.co/Aiz2NBCPxy

Μιλάμε για χιλιάδες χαρτονομίσματα που είχαν αφήσει πελάτες του μαγαζιού. Χρόνος υπήρχε, δουλειά καθόλου, επομένως τα ξεκαρφίτσωσαν ένα, προς ένα, τα απολύμαναν και τα μέτρησαν. 3714 βγήκαν και μαζί με κάτιτις έξτρα, ξεπέρασαν τα 4000 δολάρια. Μια βδομάδα παιδευόντουσαν, να ξέρεις. Έτσι λοιπόν μοιράστηκαν σε 4 μπαρτέντερς και 2 μουσικούς περίπου 600 δολάρια. Σε εμάς έμεινε ένα χαμόγελο, γιατί μόνο έτσι θα νικήσουμε και καραντίνες και κορονοϊούς και τα πάντα. Ενωμένοι, ολ τουγκέδερ!