Τα καραντινομέτρα συνεχίζονται στον μισό και βάλε πλανήτη. Ο ελεύθερος χρόνος αυξάνεται όπως καταλαβαίνεις, με αποτέλεσμα κάποιες φορές να σπαταλιέται σε ανελέητο scrolling σε οθόνες κινητών, laptops, και λοιπών υπολογιστών τσέπης. Πέρα από λατρεμένες συνωμοσίες, για την προέλευση του ιού και μπόλικη γκρίνια στα social media βρίσκεις κι αναφορές, ειδήσεις, reposts που σε κάνουν να σκας ένα χαμόγελο. Μιλάμε για όλες αυτές τις κινήσεις αλληλεγγύης από την πιο μικρή στην πιο μεγάλη. Βασικά, γράψε λάθος και διάβασε ξανά. Κάθε κίνηση αλληλεγγύης μετρά. Από την οικογένεια προσφύγων στα Τρίκαλα, που φτιάχνουν μάσκες, μέχρι την Ριάνα που έβγαλε από την τσέπη της κι έδωσε 5 εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Κι αν αρχίσουν όλοι στα σχόλια να ρίχνουν ανορθόγραφα μπινελίκια με κεφαλαία, γιατί είναι ζάμπλουτη και δίνει ψίχουλα, κράτα ότι ο σύλλογος των Ελλήνων Εφοπλιστών που ελέγχουν λίγο πολύ το 20% της παγκόσμιας ναυτίλιας, έδωσε 10 εκατομμύρια ευρώ. 

Προσπάθησα να στριμώξω σε ένα άρθρο, όλους αυτούς τους διάσημους, που είτε έδωσαν σημαντικό μπαγιόκο κι εκατομμύρια οβολούς ως βοήθεια αυτές τις μέρες, ή συνέχισαν να δίνουν το σωστό αλληλέγγυο παράδειγμα. Ξεκινήσα με τη Ριάνα τη φίλη μας, πάρε άλλους 6 που δώσανε τον δικό τους μεγάλο οβολό.

Όπρα

Η σιδηρά κυρία (πως σου φάνηκε η κλισεδιά;) της αμερικανικής τηλεόρασης δώρισε όχι ένα, ούτε δύο, αλλά 10 εκατομμύρια ευρώ για τα θύματα του κορονοϊού και για όσους έπληξε η πανδημία. Ένα από αυτά θα πάει στο Αμερικανικό Ταμείο Τροφίμων που συνεργάζεται με τη “Feeding America” και την “Παγκόσμια Κεντρική Κουζίνα” ενός υπέροχου τύπου του ακτιβιστή, José Andrés.

Μπιλ Γκέιτς

O άνθρωπος πίσω από την Microsoft, δήλωσε πριν μέρες πως έχει ξεκινήσει την πλήρη χρηματοδότηση εργοστασίων που θα ασχοληθούν αποκλειστικά με την παραγωγή 7 πειραματικών εμβολίων για τον κορονοϊό. Το χρήμα θα τρέξει από το φιλανθρωπικό του ίδρυμα, κι ο ίδιος ο βασιλιάς των κομπιούτερ που θα έλεγε η γιαγιά μας, υπολογίζει να διαθέσει μπόλικα εκατομμύρια δολλάρια.

Τζόρτζιο Αρμάνι

Εδώ ας μείνεις ένα τσακ παραπάνω, γιατί ο Τζόρτζιο δεν είναι απλά ένας σχεδιαστής μόδας που ξεβλάχεψε κόσμο και κοσμάκη. Είναι ένας τύπος που στάθηκε εξαρχής δίπλα στην Ιταλία, που έχει ματώσει περισσότερο από τον κορονοϊό. Αρχικά έδωσε 1,25 εκατομμύρια ευρώ σε νοσοκομεία της χώρας του, ενώ πριν καμια δεκαριά μέρες στις 27 του μήνα διέθεσε τα 4 εργοστάσια του στο κράτος με σκοπό την παραγωγή στολών εργασίας για το ιατρικό προσωπικό της Ιταλίας

Τζακ Ντόρσι 

Αν τα παραπάνω χρηματικά ποσά σου φέρνουν μια ζαλάδα, τότε μάθε ότι ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσι είπε, ότι θα διαθέσει για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19 ένα δισεκατομμυριάκι δολλάρια. Ναι, πιες ένα ποτηράκι νερό, γιατί είσαι κι εσύ καραντινιασμένος κοντά ένα μήνα και μιλάμε πάλι σε λίγο.

Τζον Μπον Τζόβι

Ο Γιάννης ο Μποτζόβης, είναι χρόνια φίλος του Provocateur, όχι μόνο γιατί δίνει στην αγάπη καλό όνομα. Κυρίως, γιατί έχει ανοίξει δύο εστιατόρια στην Αμερική όπου και προσφέρει φαγητό σε απόρους. Εν μέσω κορονοϊού ο Τζον ο φίλος μας, δεν απομονώθηκε στη βίλα του, τρώγοντας φράουλες, τώρα που μπήκε ο Απρίλης, αλλά έπλενε πιάτα στο εστιατόριο, για να βοηθήσει το προσωπικό του. Από εμάς είναι, ΝΑΙ.

Greys Anatomy” τιμ

Πάμε τώρα στην ιατρική σειρά που βρίσκεται αυτή την περίοδο στην 743η της σεζόν και κάθε φορά που βλέπουμε επεισόδιο της, γκουγκλάρουμε τα συμπτώματα σπάνιων ασθενειών, γιατί έχουμε έναν ενοχλητικό πονοκέφαλο εδώ και 2 μέρες. Τα δικά μας τα παιδιά λοιπόν, δώρισαν όλον τον ιατρικό εξοπλισμό που διέθετε η σειρά, σε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη. Μπράβο, ωρέ μάγκες!

Σίγουρα ξεχάσαμε κάποιους, για αυτό έχουμε τα σχόλια όμως!