Τελευταία με την όλη φάση, έχω βγάλει ένα πολύ βασικό συμπέρασμα: Οι Έλληνες είμαστε πολύ δημιουργικός λαός! Κάθε φορά που μπαίνει ένα εμπόδιο στα σχέδια μας, βρίσκουμε απίστευτους τρόπους για να το περνάμε με αριστοτεχνικά και με άνεση. Και επειδή πάντα η εξέλιξη ερχόταν από την εκκλησία (ποτέ και για κανέναν λόγο), για ακόμα μια φορά αυτή μας έδειξε τον δρόμο. Ντελίβερι το Άγιο Φως, φίλε. Ναι, έπεσε τέτοια πρόταση στο τραπέζι. Βλέπεις, το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι. 
 
Έρχομαι όμως εγώ, ολίγον νευριασμένος και θορυβημένος και ρωτάω “Γιατί μόνο το άγιο φως κύριοι; Ολόκληρο Πάσχα χάνουμε, μήπως να βάζαμε και τίποτα άλλο στην υπηρεσία ντελίβερι;”. Και επειδή κλείνουμε κοντά έναν μήνα στο σπίτι, απαντάω καπάκι στον εαυτό μου “Θα βάλουμε Σπύρο, ό,τι θες θα γίνει”. Έτσι, λίγο πριν έρθουν στην πόρτα μου κάτι τύποι να μου βάλουν ζουρλομανδύα, σου δίνω κι άλλες προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι, για την υπηρεσία του “Ντελίβερι Πάσχα”. 
 
1. Επιτάφιος
 
 
Δεν κατάλαβα, γιατί όχι; Τώρα με τη νέα συνθήκη θα μπορείς να έχεις σπίτι σου τον επιτάφιο φίλε μου. Ω ναι! Σε περίπτωση που δεν σου φτάνει το Άγιο Φως και θες να νιώσεις στο πετσί του το κλασικό Ελληνικό Πάσχα, συμπληρώνεις τη φόρμα και όλα μπόμπα. Θα έρθουν σπίτι σου 4 παπαδοπαίδια μαζί με τα παιδάκια με τον σταυρό, ώστε να προσκυνήσεις σαν σωστός Χριστιανός στα χρόνια του κορονοϊού. Όσο εγώ μιλάω, εσύ παράγγελνε!
 
2. Κερκυραϊκά κανάτια
 
 
Έλα τώρα, όταν λέμε τη λέξη Πάσχα, η Κέρκυρα σου έρχεται στο μυαλό. Αν πεις το αντίθετο θα σου θυμώσω και θα σου κάνω και μουτράκια. Γιατί είμαι, γιατί έτσι. Προχωράμε. Αν και εφόσον λοιπόν δημιουργηθεί app για το ντελίβερι της ιερής αυτής γιορτής, σίγουρα πολλά μέρη θα κοιτάξουν να προωθήσουν τα τοπικά προϊόντα. Ε, η Κέρκυρα, πρώτη απ’ όλες θα στέλνει κανάτια σε όλη την Ελλάδα, ώστε το Μ. Σάββατο να τα σπάσουμε όλοι μαζί από τα μπαλκόνια μας στις 11 το πρωί. Για καλό και για κακό, η ίδια η εφαρμογή λέγεται ότι θα προσφέρει δώρο και ένα σετ πρώτων βοηθειών. Ξέρεις γιατί…
 
3. Πέτρος Γαϊτάνος
 
 
Και σε ρωτάω “Πάσχα χωρίς Γαϊτάνο γίνεται;”. Δεν γίνεται. Ε, σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη το “Ντελίβερι Πάσχα”, θα μπορεί να στον παρέχει για να αρχίσει τις ψαλμωδίες στο σπίτι σου! Ίσως ό,τι καλύτερο βρεις στο app. Βέβαια, όπου υπάρχει ζήτηση υπάρχει και έλλειψη μετά από λίγο. Άρα, πρέπει να βιαστείς καθώς οι εμφανίσεις του Πέτρου θα είναι περιορισμένες. Αν χάσεις τέτοια ευκαιρία, υπάρχει πάντα back up ο Σαντιγκάι, αλλά Γαϊτάνος γεννιέσαι, δεν γίνεσαι!
 
4. Δυναμιτάκια
 
 
Θες Άγιο Φως. Δεκτό. Τι έχει συνδέσει όμως ο κόσμος με το “Δεύτε Λάβετε Φως”; Μα φυσικά τα δυναμιτάκια, τις γουρούνες, τις στρακαστρούκες και όλα τα βεγγαλικά τέλος πάντων. Ύστερα από ώριμη σκέψη λοιπόν, μετά με την μεταφορά του Φωτός στον χώρο σου, ακριβώς κάτω από το μπαλκόνι σου θα υπάρχει ένας μικρός χαμός από “μπαμ” και “μπουμ” και κουμπουριές, ώστε να νιώθεις σαν να περνάς μια φυσιολογική Ανάσταση. Ταυτόχρονα θα ανεβαίνει και η αδρεναλίνη σου από τον φόβο, α και μην ξεχάσω: Στο πλαίσιο της διάδοσης των τοπικών προϊόντων, η Χίος θα στέλνει ρουκέτες σε όλη την Ελλάδα. Ευκαιρία για mini πόλεμο μάγκα μου.
 
5. Λαμπάδα (με Άγιο Φως)
 
 
“Ωραία ναι, μου έφερες το Άγιο Φως. Αν δεν έχω κάτι πάνω μου, που να το βάλω; Να αρχίζω να καίω το σπίτι;” Προφανώς και όχι. Δεν θα χρειαστεί να κάνεις τίποτα, ούτε καν να κουραστείς και αυτό θα γίνει γιατί το Φως, θα έρθει στην οικία σου μαζί με τη λαμπάδα του. Το συγκεκριμένο θα μπορούσε κάλλιστα να είναι δωράρα από τους νονούς στα βαφτιστήρια. Βέβαια, αυτό το πακέτο θα βγαίνει σε αρκετές τιμές, καθώς αν κανείς γουστάρει Άγιο Φως με λαμπάδα “Παικταρά” και δώρο μπάλα, θα πρέπει να σκάσει λίγο παραπάνω μπαγιόκο. Αλλά μεταξύ μας, τι να την κάνεις τη μπάλα πιτσιρίκο; Μες το σπίτι θα σαι!
 
6. Κινούμενη σούβλα
 
 
Για σένα και την υγεία σου φροντίζω. Ξέρω ότι το πιο δύσκολο κομμάτι του συνδυασμού “Καραντίνα- Πάσχα”, είναι το θέμα με το αρνάκι. Σε νιώθω και πραγματικά ΠΟΝΑΩ! Δεν γίνεται να μην μυρίσεις την τσίκνα από τη ψησταριά την Κυριακή του Πάσχα, να μην γεμίσεις καρβουνίλα παντού, να μην γυρνάς τη σούβλα, πραγματικά όλα αυτά είναι η μαγεία αυτής της γιορτής. Έτσι, αποφάσισα να σε φτιάξω τρελά. Ειδικό φορτηγάκι με σούβλα και αρνί, θα περνάει από όλες τις γειτονιές που θα ψήνουν στους φούρνους τα φαγητά τους, ώστε να δίνει την αυθεντική μυρωδιά στην όλη φάση. Θα λείπει μόνο ο θείος που κάθεται με τη νεολαία, αλλά αυτό μάλλον μπορείς να το αντέξεις…
 
Ε, τι κοιτάς; Ξεκίνα να παραγγέλνεις!