Ok, οι περισσότεροι από εμάς το έχουμε με την τεχνολογία. Ειδικά οι νέοι, θα μπορούσε κανείς να πει ότι βρίσκονται σε καλό στάδιο στο συγκεκριμένο κομμάτι. Όχι σε όλες τις περιπτώσεις όμως. Ορισμένες φορές, ακόμα και η πιτσιρικαρία, είναι ολίγον άσχετη με την όλη φάση. Κλασικό παράδειγμα: Η 3D εκτύπωση.
 
Η συγκεκριμένη τεχνολογία, μπήκε τα τελευταία χρόνια στη ζωή μας. Κι όμως. Αρκετοί δεν έχουν καταλάβει τι παίζει ακόμα με την όλη φάση. Βλέπεις, ανά καιρούς ορισμένοι έλεγαν ότι μπορεί κανείς να φάει κάτι που έχει βγει από έναν 3D εκτυπωτή. Γιατί ναι, για πολλούς, το μέλλον του φαγητού βρίσκεται στις εκτυπώσεις. 
 
Το ζήτημα είναι όμως, να χρησιμοποιηθεί και κάπου σοβαρά η συγκεκριμένη ανακάλυψη. Ε, αυτό έγινε στη μάχη κατά της πανδημίας, για ακόμα μια φορά. Πιο συγκεκριμένα, μια ομάδα ειδικών από την Ευρώπη, την Αμερική και την Αργεντινή, έφτιαξε μάσκες κατά της διασποράς του ιού. Το πιο σημαντικό στην όλη φάση βέβαια είναι άλλο. Το κόστος τους είναι μηδαμινό! 
 
 
Έτσι, σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα, θα μπορεί να έχει κανείς ένα σημαντικό εφόδιο, για την προστασία του από τον κορονοϊό, χωρίς το συγκεκριμένο να κοστίζει ακριβά. Βέβαια, ούτε και οι κανονικές μάσκες κανονικά κοστίζουν πολλά. Άλλο που μετά τη διάδοση του ιού οι τιμές τους σηκώθηκαν στα ύψη, καθώς είχαν ζήτηση. Ok θα μου πεις, δεν ανακάλυψαν και τον τροχό. Σίγουρα. Αλλά τουλάχιστον, έγινε ακόμα ένα (μικρό έστω) βήμα, για τη μάχη κατά της πανδημίας. Κάτι είναι και αυτό!
 
Α και μην ξεχάσω. Οι μάσκες που βγαίνουν από τους συγκεκριμένους εκτυπωτές, έχουν ένα πολύ δυνατό μήνυμα “Stop The Spread”.