Πόσο μπροστά; Πόσο; Σοβαρά ρωτάω και θέλω να μου απαντήσεις, φίλε αναγνώστη – φίλη αναγνώστρια. Πόσο μπροστά ήταν μερικοί χαρακτήρες σειρών στην Ελλάδα; Ε, θα σου πω εγώ πόσο. Τόσο μπροστά που, ήταν έτοιμοι για κορονοϊό, δεκαετίες πριν εκείνος έρθει να μας κάνει ντου. Κι όταν λέω έτοιμοι, εννοώ έτοιμοι. Από καιρό. Και θαρραλέοι!

Ντάξει, η αλήθεια είναι ότι δεν μιλάμε για το μεγάλο ποσοστό. Μάλιστα, μιλάμε για ανθρώπους που (ας το παραδεχτούμε), τους κοροϊδέψαμε, γελάσαμε στη μούρη τους, τους κάναμε τους έξυπνους. ΑΛΛΑ. Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά, και σήμερα όλοι πρέπει να τους έχουμε για πρότυπα. Συγκεκριμένα τέσσερις: 4 χαρακτήρες ελληνικών σειρών, που περίμεναν τον κορονοϊό να έρθει. Και του έκαναν “έεεελα – έεεελα” ατρόμητοι, καθώς τη μάχη της αντισηψίας και της απομόνωσης, την είχαν μέσα τους… από πάντα!

Φυσικά, αρχή με τον καλύτερο. Τον βασιλιά των μικροβιοφοβικών, κύριο κύριο…

Κωνσταντίνο Κατακουζηνό | Κωνσταντίνου και Ελένης

Αν υπήρχε ένας άνθρωπος ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ που ήταν προετοιμασμένος για πανδημία (σε κάθε περίπτωση!), ούτε ντετέκτιβ Μονκ, ούτε Σέλντον Κούπερ. Ο δικός μας ήταν, ο βυζαντινοτέτοιος! Όταν εμείς οι υπόλοιποι χωριαταραίοι πιάναμε τη μπριτζόλα με το χέρι, ο Κωνσταντής έπιανε το τηλέφωνο και το τηλεκοντρόλ με μαντίλι. Σου θυμίζει κάτι; Χρησιμοποιούσε πάντα δικό του ποτήρι σε ξένα σπίτια. Σου θυμίζει κάτι;;; Έκανε μπάνιο σε μπεταντίν! ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ; (Ελπίζω όχι, γιατί κάτι τέτοια αδειάζουν τα φαρμακεία και δεν έχουμε να πλύνουμε χέρια εμείς μετά). Όπως και να ‘χει πάντως, ο συγγραφέας του μεγαλύτερου μπεστ σέλερ που δεν γράφτηκε ποτέ, ήταν – είναι – και θα είναι για πάντα ο άνθρωπος που περίμενε τον κορονοϊό προτού να ‘ρθει καλά-καλά ο 21ος αιώνας… Και για του λόγου το αληθές:

Δημήτρης Καραβίδας | Είμαστε στον Αέρα

Όχι Καραβίδας. ΚΑΡΑΒΙΔΑΡΟΣ. Ο τύπος ήταν χάκερ πριν μάθουμε στην Ελλάδα τι είναι ίντερνετ, φλώρος αλλά κατέβαζε μπύρες λες κι ήτανε γκαζόζες, διάβαζε Φίλιπ Ντικ και Ασίμοφ όταν οι άλλοι διάβαζαν “3 αθλητικές εφημερίδες την ημέρα”, αλλά το κυριότερο: έριξε στην αγκαλιά του ολόκληρη ΒΙΚΑΡΑ ΚΟΥΛΙΑΝΟΥ. Κι όχι μόνο την έριξε, αλλά την έβαλε και να φορέσει φόρμα χειρουργείου, ενώ τη μέρα που είχε κρύωμα (σαν σωστός φορέας ιού) την υποδέχτηκε… έτσι! ΘΡΥΛΟΣ.

Άλκης (ο υποχόνδριος κερατάς) | Εντιμότατοι Κερατάδες

Σεναριογράφος, επιτυχημένος, αρρωστοφοβικός. Όχι, συγγνώμη, όχι αρρωστοφοβικός. Ο πιο αρρωστοφοβικός! Τον φιλάει η γυναίκα του; Σκουπίζει τα χείλια με υγρό μαντιλάκι. Νιώθει κάψες; Κουμπώνει αναβράζον. Και το καλύτερο απ’ όλα; Έχει δυο χρόνια να βγει έξω απ’ το σπίτι! Ποια καραντίνα, αδερφέ μου; Χαμπάρι δεν θα την πάρεις…

Στέφανος ο ψυχολόγος | Πόλεμος των Άστρων

Αυτός κι αν είναι! Απολυμαίνει τηλεκοντρόλ, αλλά αυτό το κάνουν κι άλλοι. Απολυμαίνει με μαντιλάκι τα μαχαιροπίρουνα σε ακριβό εστιατόρια, μες στον κόσμο (ρεζιλίκια πράματα), αλλά αυτό το κάνουν κι άλλοι. Όμως έχεις ακούσει ποτέ να βγαίνει το κορίτσι απ’ το ντουζ, κι ο τύπος πρώωωτα να πλένει τα χεράκια του σαν καλό παιδί, κι έπειτα να σκύβει στο αυτί και της λέει ερωτικά: “Με τρελαίνει η μυρωδιά… του αφρόλουτρου!”;;; Ντάξει, μην το συζητάμε, ο Κατακουζηνός περήφανος κι ο Καραβίδας σε λυπάται. Το πιο σημαντικό για σήμερα ωστόσο: Ο κορονοϊός σε τρέμει, φίλε μου! Δεν παίζει να σε πλησιάσει,  μπράβο σου! Ούτε αυτός, ούτε και κάνας άνθρωπος, δηλαδή…