Έχουν περάσει καμιά δεκαριά μέρες νομίζω, από όταν βγήκε διαθέσιμο στο Netflix το “The Tiger King“. Ένα δυο φίλοι σειράκηδες, με μακρύ βιογραφικό καψίματος, σε ότι πιο απονενοημένο έχει σκεφτεί ανθρώπινος νους, ξεκίνησαν να βομβαρδίζουν σε όλα τα social media, με τεράστια WTF να το συνοδεύουν. Ήξερα λοιπόν, ποια θα ήταν η επόμενη σειρά που θα έβλεπα! Σε καμία περίπτωση δεν ήμουν προετοιμασμένος, ούτε περιμένα, πως όταν τελείωσα την προβολή 7 επεισοδίων, θα εξανάγκαζα κάθε φίλο και γνωστό να την δει! Οι μέρες περνούσαν κι ευτυχώς η Tigerking-ίτιδα απλωνόταν σε όλο τον πλανήτη. Από τον σύντροφο Τζάρεντ Λέτο, που έκανε Live Tweet παρουσίαση στις προβολές των επεισοδίων κι έπειτα ντύθηκε Τζο Εξότικ, μέχρι κάθε καμένο επί της γης, που συνέδραμε στη δημιουργία των πιο απονενοημένων memes εκεί έξω.  

Το στόρι της σειράς, σε δύο γραμμές λέει πάνω κάτω τα εξής: “Γνωρίστε τον Joe Exotic, τον οπλοφόρο διαχειριστή πάρκου αιλουροειδών στην Οκλαχόμα. Κατηγορείται ότι πλήρωσε κάποιον, για να δολοφονήσει την αντίζηλό του, Κάρολ Μπάσκιν“. Μέχρι εδώ, καλά θα πεις, πριν σε σφαλιαρίσει νοητά η πλοκή του ντοκιμαντέρ από το 1ο μέχρι το 7ο και τελευταίο επεισόδιο, υπενθυμίζοντας τα σοφά λόγια της γιαγιάς σου. “Κούνια που σε κούναγε καημένε!“. 

Αρχικά σου πέφτει το σαγόνι, με το πόσοι Αμερικάνοι έχουν στις αυλές τους και στα σπίτια τους, μεγάλες γατούλες. Όχι, δεν εννοούμε εκείνους τους ευτραφείς γατούληδες που πιάνουν την καλή γωνιά του καναπέ. Μιλάμε, για λεοπαρδάλεις, τίγρεις, λιοντάρια, πάνθηρες, λύγκες που πιάνουν όλο τον καναπέ. Ένας από τους πλέον γνωστούς ιδιοκτήτες αιλουροειδών είναι κι ο Τζο Εξότικ, που έχει ένα τεράστιο πάρκο στην Οκλαχόμα. Πρόκειται για έναν ημιπαράφρονα τύπο, που θα μπορούσε να είναι ο μακρινός redneck ξάδερφος του Τραμπ, από το χωριό.  

Ο Τζο έχει μια παραπάνω από το φυσιολογικό αγάπη για τις μεγάλες γατούλες, χαρίζοντας άπειρες στιγμές γουτσουνιάς στους επισκέπτες του πάρκου του, μαζί με τις πολυπόθητες φωτογραφίες για να βάλουν στο ψυγείο τους. Αφήνουμε στην άκρη ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων εμφανίζονται στο ντοκιμαντέρ, δεν διανοούνται πως δεν είναι καλό να αντιμετωπίζουν άγρια ζώα σε αιχμαλωσία, σαν λούτρινα σε παιχνιδάδικο. 

Στα λοιπά, βλέπουμε ένα ντελιριακού τύπου, οργιώδες τηλεοπτικό υπερθέαμα, που ξεκινάει από τιγρέ εσώρουχα στο Gift shop των πάρκων και φτάνει σε πολυγαμίες, απόπειρες δολοφονιών, κομμένα χέρια από επιθέσεις τίγρεων, στριπτιτζάδικα, το FBI, κυβερνητικές εκλογές που θα ζήλευε ο Δημοσθένης Βεργής, φιλοζωικές με εθελοντές να πληρώνουν για να συμμετέχουν και την μαύρη εργασία στους ζωολογικούς κήπους.  

https://www.youtube.com/watch?v=WB6wYVCEY3w

Όλα αυτά, ενώ συγχρόνως βλέπουμε ανθρώπους να προσπαθούν να επιζήσουν μέσα σε μια άρρωστη καθημερινή πραγματικότητα, που τους έχει γίνει συνήθεια. Τερματίζοντας το λέβελ καψίματος σου, το The Tiger King σε προκαλεί να δεις την εικόνα ενός κόσμου που υπάρχει εκεί έξω, ακροβατεί στα όρια της παράνοιας, που άλλοτε φαντάζει πιο γοητευτική κι από τη Μόνικα Μπελούτσι, κι άλλες ακραία θλιβερή. Kudos στην πρόταση του Joe Exotic να τον υποδυθεί ο Μπραντ Πιτ. Έχουμε στοκάρει ήδη ποπ κορν και περιμένουμε!