Είμαστε καραντινιασμένοι, εδώ και τρεις εβδομάδες ήδη κι όπως φαίνεται η δουλειά, έτσι θα μας πάει σίγουρα μέχρι το τέλος Απρίλη. Ωστόσο ο νους μας είναι αληταριό κι ακόμα ταξιδεύει, στα μέρη που θέλουμε να πάμε, όταν επανακάμψουμε από την καραντίνα. Θα πάρουμε αμάξια, πλοία κι αεροπλάνα και θα πάμε εκεί που θέλαμε, αλλά δεν προλαβαίναμε πριν μας σκάσει όλο αυτό, λόγω δουλειάς.  Θα μείνουμε λίγο στα τελευταία μιας και σαν σήμερα πριν 60 χρόνια και βάλε, ο Αριστοτέλης Ωνάσης ίδρυσε την Ολυμπιακή Αεροπορία. Σε σκεφτήκαμε λοιπόν βρε κουτό, κι είπαμε να ετοιμάσουμε ακόμη ένα τούμπανο άρθρο, για όλους τους αεροπόρους και τις αεροπόρισσες της καρδιάς μας, που έχουν περάσει από την τηλεοπτική ζωή αυτού του τόπου. Εσύ, ναι εσύ θα αποφασίσεις, ποιος ή ποια μας στιγμάτισε περισσότερο! 

“Tης Ελλάδος τα Παιδιά”

Αν είσαι καθιστός, σήκω και βάρα μια προσοχή στον Σμήναρχο Κάκαλο, τον Ντάλας, τον Πλαπούτα, τον Καραβανέα, τον Βλάχο και τα άλλα παιδιά. Σειρά που τερμάτισε το καλτόμετρο και ανάγκασε μια ολόκληρη γενιά, να παρακαλά να βρει ένα μέσο να τους εξασφαλίσει μια θητεία στην τιμημένη ελληνική αεροπορία. Από αναχαιτίσεις αεροσκαφών, μέχρι τις επικές επεισοδιάρες με τον Τέλη Τιπιτέλη και τον Ντάνο Αυγούστη, τούτοι εδώ οι αεροπόροι μας σημάδεψαν. Τιμή και δόξα στο αιώνιο είδωλο Χλαπάτσα και τον Δημήτρη Φραγκιόγλου! 

“Αέρινες Σιωπές” 

3 τηλεοπτικές σεζόν κράτησε τούτη η σειρά στο πάλαι ποτέ κραταιό Mega, τα καλά τα χρόνια επί ΠΑΣΟΚ προ Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Κανείς δεν κατάλαβε ποτέ τον λόγο που μας κράτησαν συντροφιά για 98 ολόκληρα επεισόδια οι ιστορίες καβατζότεκνων αεροπόρων. Κι Απόστολο Γκλέτσο είχαμε, και Τζώνη Θεοδωρίδη και Νινιό και Μάριο Αθανασίου. Μπόλικα τα sex symbols που φόρεσαν την ιπτάμενη στολή, πριονίζοντας για τα καλά, την καρέκλα εκείνου του καημένου του Τομ Κρουζ στο “Top Gun“. 

Ρένα Βλαχοπούλου και Χρόνης Εξαρχάκος στο “Μια Ελληνίδα στο Χαρέμι”

Τράβα μαλλί Ρένα ανεβαίνουμε! Άσε μαλλί!” Αν είσαι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που δεν έχουν δει το “Μια Ελληνίδα στο Χαρέμι”, θα σε παρακαλούσαμε να σταματήσεις να διαβάζεις, γιατί δεν θέλουμε να μας διαβάζουν τέτοιοι άνθρωποι. Ρίχνουμε πάντως εδώ το στόρι, για να σεβαστούν κι οι ασέβαστοι: Η Ρένα (Ρένα Βλαχοπούλου) εργάζεται σκληρά για να συντηρεί τον εαυτό της και τους δύο τεμπέληδες αδελφούς της (Χρόνης Εξαρχάκος και Βαγγέλης Σειληνός). Πηγαίνουν στη Ρόδο όπου η Ρένα εργάζεται ως μέντιουμ και μάλιστα με επιτυχία”. Έλα όμως που η κατάσταση δεν αργεί να μπαχαλιαστεί με αποτέλεσμα να ανέβουν σε ένα αεροπλάνο και να δώκουν το τιμόνι του μικρού αεροσκάφους στον Εξαρχάκο που είναι ο εφευρέτης της οικογένειας. Με την μοναδική τράβα μαλλί/ άσε μαλλί τεχνική του καταφέρνει να σκίσει τους αιθέρες! 

“Ένας τρελός τρελός αεροπειρατής” 

Εκεί στις αρχές της δεκαετίας του 1970, που ο ελληνικός σινεμάς, άρχισε να γίνεται έγχρωμος σκάσανε μύτη διάφορα ψιλομέτρια ταινιάκια που θέλανε να αφουγκραστούν το πνεύμα της εποχής. Τούτο εδώ, με Ρίζο και Βουτσά να κεντάνε στο πρωταγωνιστικό δίδυμο ξεχωρίζει. Σε δύο διαμερίσματα μιας πολυκατοικίας που έχουν κοινό μπαλκόνι, διαμένουν δύο ομόφυλα ζευγάρια. Στο ένα διαμένει ο Στέφανος με τον Φάνη και στο άλλο η Μυρτώ με την Τατιάνα. Όμως, τα πράγματα άλλα δείχνουν και άλλα είναι, καθώς στα διαμερίσματα κατοικούν δύο αντρόγυνα. Ο Στέφανος με τη Μυρτώ και ο Φάνης με την Τατιάνα, οι οποίοι κρατούν κρυφούς τους γάμους τους, επειδή οι γυναίκες εργάζονται ως αεροσυνοδοί σε μια αεροπορική εταιρεία, που δεν τους επιτρέπει το γάμο. Τα κορίτσια του αέρα (Καίτη Παπανίκα κι η Έλια Καλλιγεράκη) να ρίχνουν στα αυτιά σε όλα τα “Pan Am” αυτής της γης.  

“Ακαταμάχητος πιλότος” 

https://www.youtube.com/watch?v=l6HtR-LruNY

Για τον Στάθη Ψάλτη, αν μας το ζήταγε κόβαμε κι ένα κομμάτι από την πέτσα μας! Ωστόσο τούτο εδώ το απαράδεκτο ταινιάκι που κυκλοφόρησε, δεν βλέπεται ούτε με επιδότηση. Η φάση βρωμάει άλλωστε από τον υπέρτιτλο της ταινίας (Και πετάει… και πηδάει) που είναι τόσο εμπνευσμένος όσο διαφήμιση τοπικού κρεοπωλείου το Πάσχα. Πονέσαν τα ματάκια μας, να την ξαναδούμε, όμως αυτός ο πιλότος δεν ξεχνιέται! 

“H αεροσυνοδός” 

https://www.youtube.com/watch?v=wdVSmgPOf2s

Δεν φοβηθήκαμε. Δεν κωλώσαμε στιγμή να μπούμε βαθιά στα σκονισμένα κινηματογραφικά αρχεία του κράτους και να ξετρυπώσουμε ταινίες, που μήτε που είχες ακούσει ποτέ. Σαν τούτη εδώ με την Χαριτίνη Καρόλου και τον Φαίδωνα Γεωργίτση. Μια αεροσυνοδός της Ολυμπιακής, η Χλόη, κατά τη σύντομη παραμονή της στη Ρώμη θα γνωρίσει έναν έλληνα εφοπλιστή, τον Στέφανο, κρύβοντας την πραγματική της ταυτότητα και παριστάνοντάς του, το πλουσιοκόριτσο. Το στόρι σήκωνει όλα τα βραβεία κοινοτυπίας και νυστάζει κάθε ματοτσίνορο και βλέφαρο που επιχείρησε ποτέ να το δει. 

Ο λόγος τώρα περνάει σε σένα. Σήκω από καναπέδες, ντιβάνια, πολυθρόνες και σκαμπό πουφ που αράζεις την πέτσα σου και ψήφισε ποιος αεροπόρος μας τα είπε καλύτερα! Ακόμη κάθεσαι;