Aν μας μας διαβάζεις πέραν του ότι επιβεβαιώνεις καθημερινά το υψηλό επίπεδο του αναγνωστικού σου γούστου, αντιλαμβάνεσαι ότι γουστάρουμε τηλεοπτικές σειρές με τα μπούνια. Κι αν το Netflix μας έχει πάρει φαλάγγι, μιας και πυρπολεί σειρές κάθε μήνα, εκεί έξω υπάρχουν πολλές συγκλονιστικές σειρές, που αν τις δεις μπορείς να γίνεις λίγο καλύτερος άνθρωπος. Μια από αυτές, είναι και το “The Morning Show“. Αν το έχεις δει, γνωρίζεις, αν δεν το έχεις δει, σταμάτα όλα όσα κάνεις και βάλε το να παίζει.  

Δεν μας νοιάζει που οι Αμερικανοί κριτικοί την ψιλοθάψανε τη σειρά στις κριτικές τους. Δεν μας νοιάζει επίσης που και στην Ελλάδα, πέρασε στα ψιλά. Η Alex Levy (Jennifer Aniston) και ο Mitch Kessler (Steve Carell) είναι οι παρουσιαστές της επιτυχημένης πρωινής εκπομπής “The Morning Show” με υψηλά νούμερα τηλεθέασης εδώ και 15 χρονιά. Όλα όμως αλλάζουν όταν ένα σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας του Mitch βγαίνει στην φόρα και απολύεται ύστερα από 15 χρόνια συνεργασίας. Τον Mitch διαδέχεται η Bradley Jackson (Reese Witherspoon) μια ρεπόρτερ μικρού καναλιού που γίνεται viral, λόγω ενός ξεσπάσματος της μπροστά στις κάμερες. Όλος ο κόσμος παρακολουθεί την άπειρη Bradley να γίνεται η αληθινή φωνή πολλών γυναικών στην χώρα. 

https://www.youtube.com/watch?v=eA7D4_qU9jo

Με την Αμερική να βρίσκεται στον απόηχο του σκανδάλου Harvey Weinstein και του #metoo κινήματος, η βόμβα για τον Mitch σκάει στο κανάλι, με όλους τους εμπλεκόμενους να προσπαθούν να το διαχειριστούν. Από τον πρόεδρο του καναλιού, μέχρι τους βοηθούς παραγωγής, όλοι ψάχνουν τρόπους να το αντιμετωπίσουν. Κι ενώ τα πρώτα 2-3 επεισόδια κινούνται με αργούς ρυθμούς, η σειρά υφαίνει τον ελέφαντα στον δωμάτιο, με εξαιρετικό τρόπο. Μιλάμε για το κομμάτι της σεξουαλικής παρενόχλησης που έχει στηθεί και γιγαντωθεί, εδώ και πολλές δεκαετίες, περνώντας ως αθώο φλερτ, η ακόμη χειρότερα ως πλακίτσα στο πλαίσιο της κοινωνικής συναναστροφής. 

Η Jennifer Aniston, μετά από αυτόν τον ρόλο, αφήνει πίσω της τη Rachel, δημιουργώντας έναν χαρακτήρα που δοκιμάζει τα όρια του μέσα από βραδυφλεγείς εκρήξεις και ντελιριακά ξεσπάσματα. Παίζει συνεχώς στα όρια του breakdown και δείχνει πόσο καλή ηθοποιός είναι τελικά κι ας μην της το έχουν πολλοί. 

Η Witherspoon σε πιο αβανταδόρικο ρόλο, είναι υπέροχη όπως κι ο Marc Duplass που αποκαλύπτει έναν άλλο εαυτό. Τα σέβη μας στον Steve Carell που επίσης κεντάει σε ένα δύσκολο ρόλο, με τις υπόκωφες σιωπές και τις εκρήξεις του να σε μαγνητίζουν. Το “The Morning Show”, αποδομεί την κουλτούρα της σεξουαλικής παρενόχλησης, δίχως να χαριστεί σε κανέναν. Βάζει στο κέντρο έναν αξιαγάπητο τύπο, σαγηνευτικό τύπο, που βρίσκει χώρο για να εκμεταλλευτεί διάφορες γυναίκες. Κι όσο κι αν η ευθύνη του ενός είναι μεγαλύτερη, η κουλτούρα αποσιώπησης και δικαιολόγησης τέτοιων περιστατικών θρέφει γενιές ανδρών όπως και γυναικών κάποιες φορές.  

Βάλε τη σειρά και δες τη μονοκοπανιά! Θα σε βοηθήσει όντως αν την καταλάβεις, να γίνεις λίγο καλύτερος άνθρωπος.