Έχεις καταλάβει ότι εδώ στο τιμημένο Provocateur, τα λέμε έξω από τα δόντια και τα γράφουμε τσεκουράτα κι άλλες τέτοιες γραφικές κλισεδιές. Αν δεν το έχεις καταλάβει, έχουμε χρόνο άπλετο πια, λόγω καραντίνας να το μάθεις τώρα, ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ! Είναι σημαντικό, να τα ξεκαθαρίζουμε αυτά εξαρχής, για να μη λες μετά ότι δεν στα είχαμε πει, όταν έπρεπε. Σήμερις, θα μιλήσουμε για τον Μιχάλη τον Ρακιντζή που γενεθλιάζει κι είναι χωρίς πολλά μπλα μπλά και άσκοπες λεκτικές φιοριτούρες ο αρχάγγελος Μιχαήλ της ελληνικής μουσικής. Για να προλάβουμε, αυτούς του εντέχνου, που έχουν το μπινελίκι κάτω από τη γλώσσα κι είναι έτοιμοι να σχολιάσουν, θα ξηγηθούμε για να μην παρεξηγηθούμε. Βασικά θα σου απαριθμήσουμε 10 τραγουδάρες του για να μπει κάθε κατεργαράκος, στον πάγκο του! 

“Εγώ κι ο Πουφ” 

Είμαστε ήδη 5ο λεπτό του παιχνιδιού κι ο Μιχαλάκης μας έχει 1-0 ήδη και βαράει και πέναλτι. Αν έχεις πάει στην Ύδρα και δεν έχει ψάξει στα στενά της να βρεις τον Πουφ, αραγμένο σε ένα παγκάκι, δεν είχες ποτέ σου, εφηβική ψυχούλα. Αν δεν έχεις κάνει air-saxophone ρωτώντας, αν έχει δει κάποιος την αγάπη σου, δεν είσαι καθόλου φίλος μας. 

“Δικός σου για Πάντα” 

Είναι σαφές, πως δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι κι ολοκληρωτικοί στις απόψεις μας, ωστόσο στην πολύχρονη, πολύκροτη και τιμημένη πορεία μας στα πάρτι και στα μπαρ της οικουμένης, δεν έχουμε βρει έναν να μην χοροπηδάει τραγουδώντας απέξω τούτον εδώ, τον ύμνο. Στα μπόνους το διαμαντάκι αυτό βίντεο, που ο Ρακιντζής κατουράει τον Τομ Κρουζ και το “Top Gun” μαζί. 

“Προκαλείς” 

Τραγούδι, στου οποίου το βίντεοκλιπ παίζει η Ελένη Μενεγάκη δεν γίνεται να μην είναι καλό. Βουτήξαμε στο μπλέντερ τα εφηβικά χρόνια μιας ολόκληρης γενιάς και το σάουντρακ βγήκε αυτό. Προσπερνάμε λίγο τους creepy στίχους και μένουμε στη χαίτη του Ρακιντζή που πάντα θα μας ενώνει. 

“Τι σου λείπει;”

Χέβι μέταλ ύμνος που κοιτάει το ευρωπαικό power metal στα μάτια και δεν ντρέπεται. Καρεκλάδες και ροκάδες ενώθηκαν μια για πάντα, στο σόλο αυτής της τραγουδάρας! 

“Έτσι μ’ αρέσει” 

Τα έχουμε ξαναγράψει και δεν χρειάζεται να σε ζαλίζουμε με περαιτέρω αποθεωτικά σχόλια. Μια αυτιά αρκεί κι από μόνη της και θα σε πείσει. Οι κωλοπαιδίστικοι στίχοι, ανεβάζουν το level καλτιάς σε δυσθεώρητα ύψη! 

“S.A.G.A.P.O.” 

Eurovision ακούει; Καλά ρε γελοίοι! Ρε τιποτένιοι, δεύτεροι, τελευταίοι Ευρωπαίοι, είναι δυνατόν να μην δώσατε σε ετούτη την τραγουδάρα την πρώτη θέση; Που κανονικά, θα έπρεπε να το κλείσετε το μαγαζάκι τιμής ένεκεν του Μιχάλη. Ποιος έχασε όμως το σέβας για να το βρείτε εσείς και να φερθείτε όπως πρέπει στον Έλληνα Terminator; 

“Πάει πάει” 

https://www.youtube.com/watch?v=I-KKKFEykVM

Μπορείς να κατανοήσεις πλήρως, το μέγεθος της καλλιτεχνικής ιδιοφυίας του Ρακιντζή, όταν στον δίσκο με το “S.A.G.A.P.O” υπήρχε και καλύτερο τραγούδι. Kudos στον μπασίστα, που την τιμάει τη μπαντάνα του! 

“Είσαι σαν κουνέλι”

Από πού να αρχίσει κάποιος και που να τελειώσει εδώ πέρα. Από το υπέρκαλτ ρεφρέν και τον επικό τίτλο; Από το βίντεο κλιπ, που μοιάζει να το έκανε ο Μπομπ Ρος; Από το βυσσινί ζιβάγκο του Μιχάλη; Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη. Προχωράμε! 

“Μωρό μου φάλτσο” 

Για σένα που τραγουδάς άρρυθμα κι ασυγχρόνιστα στο μπάνιο. Για σένα επίσης, που δεν σε καλούν στις καραόκε βραδιές για να προστατέψουν τους οικείους τους. Για σένα, που κοτζάμ Τζούλι Μασίνο, σήκωσε τα χέρια ψηλά και παραιτήθηκε. Για σένα, θα υπάρχει πάντα το “Μωρό μου Φάλτσο”. 

“Get Away” 

Όταν κοτζάμ Ian Gillan βγάζει τραγούδι μαζί σου κι όταν η Βάνα Μπάρμπα πρωταγωνιστεί στο βίντεοκλιπ σου, τότε δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά ακόμη. Ρίχνεις κάτω το μικρόφωνο κι αφήνεις τους υπόλοιπους να σε χαζεύουν όσο αποχωρείς. 

Μπορείς να ρίξεις στα σχόλια κι όποιες άλλες τραγουδάρες του Μιχάλη, ξεχάσαμε. Τσάμπα είναι, κάντο λοιπόν!