Είσαι μέσα, σωστά; (Άσε, απαντάω εγώ) Σωστά. Και τι να κάνεις μέσα, ο άνθρωπος; Λίγο Facebook, λίγο Instagram, κάνα βιβλίο και ΠΟΛΛΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. Το πρόβλημα λοιπόν, είναι σ’ αυτή την τελευταία. Όχι ότι είμαι κάνας τύπος απ’ αυτούς που κράζουν όλη μέρα τηλεόραση και τα ρέστα, αλλά να, πώς να το πω, να δεις. Αν έχει πράγμα να δεις, να δεις. Αλλά έχει;

Να λέμε αλήθειες: ΟΛΟΙ έχουμε περάσει δίωρα τις τελευταίες μέρες, να παίζουμε πλεϊστέισο με το τηλεκοντρόλ ψάχνοντας ποια ταινία ή ποια σειρά να δούμε. Και δεν ξέρω για σένα, εγώ χάνω κιόλας. Στο τέλος βλέπω ο,τι να ‘ναι απλώς για να μην παραδεχτώ ότι έχασα τσάμπα δυο ώρες απ’ τη ζωούλα μου, και κοιμάμαι ελπίζοντας πως αύριο θα κερδίσω και θ’ ανακαλύψω κάποιο κρυφό διαμάντι μες στο χάλι.

Μέχρι σήμερα, που ξύπνησα μ’ επαναστατική διάθεση και…

Ε, ΦΤΑΝΕΙ ΠΧΙΑ!

Πού διάολο πήγε το περιεχόμενο, μου λες; Τι νόημα έχει να πληρώνω πλατφόρμες και ηλεκτρονικά κανάλια, άμα είναι να κάνω τον Ιντιάνα Τζόουνς και να ψάχνω τους κρυμμένους θησαυρούς μες στην έρημο των τίτλων; Και κάπου εκεί, έσκασε μπροστά μου το νέο:

Novaflix!

Και λέω: “Ντάξει, κι άλλο -flix, σημαίνει κι άλλα δίωρα χαμένου χρόνου και να μου λείπει, αλλά πάνω που σκρόλαρα οθόνη προς τα κάτω, πιάνει το μάτι (ρουφιάνε εγκέφαλε!) μια φρασούλα ικανή ν’ αλλάξει όλη μου τη μέρα (και τελικά όλη την καραντίνα μου!). Έγραφε: “Ο πρώτος μήνας ΔΩΡΕΑΝ”.

“Όπα, φρένο” σκέφτηκα, κι άρχισαν να σκρολάρω πάλι προς τα πάνω. Έγραφε όντως για δωρεάν δοκιμή ενός μήνα, κι άρα σκέφτηκα: “Γιατί όχι;”. Μπήκα. Και το δοκίμασα! Άκου δω λοιπόν τι γίνεται…

Πρεμιέρες; Σειρές; Ταινίες; Απ’ όλα! Κι αν θες απόδειξη, ιδού:

Ίσαμε μια 500αριά ταινίες πρέπει να μέτρησα, καλά πάμε. (Κι από τις μέρες που το χρησιμοποίησα τελικά, σχεδόν 1 πρεμιέρα κάθε μέρα! Φρέσκο πράμα, να σαλεύει). Τσεκάρω τους τίτλους. Τα καλά, τα πρέποντα, τα έχει; Spiderman τσεκ, John Wick τσεκ, Άρχοντας ΤΣΕΚ, Χάρι Πότερ τσεκ, Τζέιμς Μποντ αφιέρωμα δεν ξέρω κι εγώ πόσες ταινίες… Ρε συ κάτσε, γιατί κάπου εδώ το πράγμα γίνεται ενδιαφέρον. Πολύ ενδιαφέρον.

Μοιάζει πολύ καλό για να ‘ναι…

Προσοχή! Μην πέσω σε τίποτα σειρήνες της τηλεοπτικής διασκέδασης. Πριν τ’ αποφασίσω ότι το θέλω για μόνιμη σχέση κι όχι για “one month stand”, να ‘μαι ψύχραιμος. Από σειρές τι παίζει; Μάλλον εκεί θα ‘ναι το κόλπο. Σειρές λιγοστές; Ανοίγω, κοιτάζω, μια 50άρα γεμάτη! Αλλά τι σειρές; Μέτριες και άνοστες; Για να δούμε:

Gomorrah μαραθώνιο, Watchmen, Westworld, Walking Dead, Black Sails, δεν το πίστευα μιλάμε, οπότε αυτό το τελευταίο είπα να κάτσω να το δω κιόλας. Σαλπάρουμε ρε καπετάνιο!

Γιο-χο-χο κι ένα μπουκάλι ρούμι ήταν που λες η φάση μου. Δέσμευση; Καμία! Χορταστικό θέαμα, μέσω internet streaming – εύκολα, βολικά, τακτοποιημένα. Live υλικό; Βεβαίως! Κανάλια Novacinema, Fox / Fox life, Novalife, ΑΛΛΑ. Εδώ μιλάμε για -flix, σωστά; Το On Demand είναι το στοίχημα. Από On Demand πώς πάμε; Τέλεια! Χωρίς καμία χρέωση, όλο το τεράστιο μενού στο πιάτο σου, όποτε το θες και με player που τρέχει καρφί! Κοινώς; Άπλα…

Εύκολο μενού, όλες οι δυνατότητες που περιμένει (και δεν περιμένει!) κανείς. Τα επόμενα επεισόδια ξεκινούν αυτόματα, η πλοήγηση είναι εύκολη και φιλική ακόμα κι αν είσαι “δύσκολος” με την τεχνολογία σαν και του λόγου μου, και κυρίως: εξατομίκευση! Προφίλ που το χτίζεις και το προσαρμόζεις σύμφωνα με τα θέλω σου, τις προτιμήσεις σου, λίστες με όσα έχεις δει ή έχεις αφήσει στη μέση και το πιο σημαντικό: προτάσεις για να δεις κάτι “όμοιο” μ’ αυτό που μόλις τελείωσες και σου άρεσε!

Οπότε πού στην ευχή είναι το κόλπο;

Συνδεσιμότητα μήπως; Μμμμ…

Android TV. Ντάξει φασάρα, άλλη κατάσταση, εμπειρία θέασης αλλά… Ρε σεις, εγώ που δεν έχω τηλεόραση με μπλιμπλίκια; Αν συνδέσω το laptop ή το pc, γίνεται; (Όσο εγώ συνδέω εσύ ακούς αγωνιώδη μουσική…). Έγινε! Αυτά είναι! Κι άμα θες μέχρι και σε κινητό, και σε tablet βλέπεις.

Άραξα λοιπόν να συνεχίσω το Black Sails μου στη νέα μου πλατφόρμα, μέχρι που ήρθε στο νου η σκέψη και…

Σας έπιασα!

Εδώ υπάρχει αίσθημα κύριοι. Τι Ιντιάνας Τζόουνς και τι Τζίμης Μποντ θα ‘μουν αλλιώς; Υπάρχει αίσθημα κλεισμένο σπίτι του, μας χωρίζει άβυσσος, εγώ να βλέπω τα πάντα όλα, κι εκείνη να σαπίζει “ψάξε δίωρο να δεις σαχλαμάρα”; Δεν αξίζει, όχι, όχι, δεν μπορώ να το κάνω αυτό παιδιά, ή κι οι δυο ή κανείς!

Την παίρνω τηλέφωνο: “Το και το” της λέω, “αξίζει, κάνε μια δοκιμή μήπως και μπορούμε να το ‘χουμε μαζί!“. Άνοιξε τη σελίδα κι έβαλε τα γέλια: “Το γράφει, ρε μπουμπούνα! Μέχρι 3 συσκευές, οι 2 ταυτόχρονα! Άσε τους πειρατές και ξεκινάμε μαζί Good Wife, τελείωνε…“.

Το έγραφε. Με δίκασε. Τι να γίνει;

Αυτά έχει ο έρωτας…

Οπότε ναι! Με την εμπειρία του Ίντι που κουβαλάω σε -flix περιπέτειες, βρήκα το θησαυρό και το δηλώνω. Παραιτούμαι! Τέρμα το σαφάρι τίτλων, τέρμα το τσάμπα ψάξιμο, τέρμα ο πονεμένος αντίχειρας. Κρεμάω το μαστίγιο, κρεμάω το καπέλο, φοράω τα στρόγγυλα γυαλιά μου και… “Ναι βρε αγάπη μου, τώρα, μπαίνω. Κρεμούσα το καπέλο και το μαστίγιο. Good Wife, ναι, μπαίνω…“.

Τσάο μάγκες. Πατάω play κι αρχίζει η σειρά. Τα ξαναλέμε. Δηλαδή… Άμα τελειώσει η καραντίνα, ΑΝ έχουν τελειώσει οι επιλογές μου (ΔΕΝ ΘΑ ‘ΧΟΥΝ), τα ξαναλέμε!

THE END