Ρε, τι μας βρήκε… Ρε, τι πάθαμε… Κλεισούρα και θα γίνουμε 150 κιλά ο καθένας. Άσε και το άλλο. Δεν μπορούμε να αγοράσουμε απ’ έξω καφέδες και αυτοί του σπιτιού είναι χάλι. Τι να γίνει όμως; Όλα μπόμπα. Ή μάλλον, για να μπω στο θέμα μου: όλα Μπόμπα! Διότι, θα μου πεις, υπάρχουν και τα Social Media να λέμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα. Σαν να λέμε, κάτσε να μπω  Insta να δω κανένα στόρι: Τι λέει εδώ; TikTok; Αποσύνδεση…
 
Αν δεν ξέρεις για τι πράγμα μιλάω, πραγματικά σου δίνω όσα θες, να μου δώσεις τη ζωή σου. Πρόκειται για ένα app το οποίο έχει περασμένα μέσα του τραγούδια, ατάκες από ταινίες, ατάκες από σειρές, γενικώς ό, τι τραβάει η όρεξη σου (και όχι, δεν εννοώ παστούλα σοκολατίνα φίλε κοιλιόδουλε). Ή τέλος πάντων, αν θέλεις βάζεις κι εσύ δικά σου τραγούδια, ατάκες κτλ. Ωραία ως εδώ; Ωραία. Επειδή όμως η φάση μπορεί να σου φαίνεται ok μέχρι στιγμής, θα πρέπει να ξέρεις ότι το κόνσεπτ είναι να κάνεις playback εσύ ο ίδιος τα λόγια που θα επιλέξεις, με μια βασική προϋπόθεση: Πρέπει να είσαι cringe.
 
Όπως λοιπόν κατάλαβες, τα έχω με το TikΤok εδώ και μερικές μέρες. Και όταν λέω τα έχω, δεν είναι σχέση αλλά έχει όλα τα κακά της σχέσης: μου ‘χουν ανάψει τα λαμπάκια! Δηλαδή, έχω αρχίσει να πιστεύω ότι μετά την πανδημία, η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι ό,τι χειρότερο συνέβη στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Άντε για να μην είμαι κι άδικος, είναι το τρίτο χειρότερο, είχα ξεχάσει ότι περάσαμε και Δημοτικές Εκλογές τον Μάιο.
 
 
Πριν με πεις μούχλα και γέρο, που δεν είμαι τίποτα απ’ τα δυο, θέλω να σου θυμίσω ένα άλλο app που καιγόμασταν πριν μερικά χρόνια. Το Budsmash ρε φίλε. Δεν θα μπω καν στη διαδικασία σύγκρισης, ο καθένας ό,τι πιστεύει, αλλά αυτά τα δυο είχαν (και έχουν) μια βασική διαφορά: Τον τρόπο που τα διαχειρίζεται ο κόσμος!
 
Θα μου πεις “Καλά ρε Σπύρο, τι φταίει το έρμο το TikTok για αυτό;”. Φυσικά και φταίει! Παλιά με το Dubsmash, απλά διαλέγαμε το τραγούδι, στηνόμασταν για λίγο μπροστά απ’ την κάμερα, τραγουδάγαμε “Είμαι το αρκουδάκι με το βρώμικο βρακάκι…” και τέλος. Πλέον, αν κάνεις κάτι τέτοιο με τη νέα εφαρμογή, είσαι φλώρος. Σήμερα για να βγάλεις ένα βίντεο 15 δευτερολέπτων, θα πρέπει σε κάθε πλάνο να αλλάζεις ρούχα και τοποθεσίες με τα cut να δίνουν και να παίρνουν. Ρε, πάτε καλά; Λιγότερο κόπο έκανε ο Κάμερον να γυρίσει τον “Τιτανικό”, παρά ο Tzimakos345 τον Γάιδαρο του Σρεκ στο ταξίδι για το Πέρα-πέρα.
 
Αλλά ok, έκατσες και ταλαιπωρήθηκες τόσο για ένα βίντεο, μαγκιά σου. Εγώ γιατί πρέπει να το βλέπω όλη την ώρα στο Instagram, τo Facebook και σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα (ναι ρε, έχω και πολλά, δεν είμαι boomer); What happens in TikTok stays in TikTok. Γκέγκε; Πραγματικά δεν είμαι ο μόνος που νευριάζει, έχω ακούσει πολύ κόσμο να το λέει και έχω δει αρκετούς να το γράφουν. Δόξα τω θεώ (λέμε τώρα), η εφαρμογή σου δίνει την πολυτέλεια να ανεβάζεις τα post σου σε αυτήν και οι ακόλουθοι σου να τα βλέπουν εκεί. Τι καλύτερο; Εσύ θα κάνεις αυτό που θες και αυτοί που γουστάρουν τη φάση, θα σε παρακολουθούν. Και όλοι θα είμαστε ευχαριστημένοι. Γιατί λοιπόν πρέπει να ανεβάζουμε πίεση εμείς, κάθε φορά που εσυ ανεβάζεις ένα story στο Instagram, ενώ μπορείς πολύ απλά να το κάνεις στο TikTokΓιατί; ΓΙΑΤΙ;
 
 
Βέβαια, θα μπορούσε η φάση να μην είναι τόσο χάλια και το κεφάλι μας πιο ήσυχο, αν ορισμένοι δεν προσπαθούσαν να γκομενίσουν μέσω αυτής της εφαρμογής. Ρε πασά μου, σου έχουμε δώσει Fcebook, Instagram, Snapchat, μέχρι και εφαρμογή για τα γούστα σου αποκλειστικά κάναμε, το Tinder, αλλά όχι! Εσύ ξύπνησες ένα πρωί και είπες “Εγώ από το TikTok θέλω να γίνω καζανόβας, γιατί δεν είμαι αρκετά cringe όταν χορεύω Billie Elish, 40 χρονών μαντράχαλος”. 
 
Και να που φτάνουμε σιγά σιγά στην πηγή του προβλήματος. Το app από μόνο του, έχει την πλακίτσα του, το ενδιαφέρον του και δεν σου κρύβω ότι έχω κάνει και εγώ TikTok. Αλλά η συγκεκριμένη εφαρμογή, ξεκίνησε από πιτσιρίκια σαν του λόγου μου (και λίγο πιο μικρά) και έμενε εκεί. Τελευταία όμως, εξαιτίας της βαρεμάρας θες, επειδή δεν βρήκαμε κάτι καλύτερο θες, το κατέβασε όλος ο ντουνιάς και ανέβηκαν τα αμήχανα επίπεδα στον θεό. Γιατί ναι, αν δεις τον 50αρη θείο σου να έχει βάλει στο Instagram ότι χορεύει Λεξ, είναι αμήχανο. Κι αν δεν υπήρχε το TikTok δεν θα υπήρχε και αυτή η νευρικότητα την επόμενη φορά φορά που θα τον συναντήσεις σε οικογενειακό τραπέζι.
 
Ηθικό δίδαγμα: Αν είστε κάτω από 40, κάντε TikTok με μέτρο και μην ανεβάζετε 15.000 stories στο Istagram. Αν είστε πάνω από 40 και σας αρέσει, κάντε το, απλά να ξέρετε ότι είναι cringe. Ευχαριστώ!