Μες στο χαμό του κορονοϊού, ελπίζουμε να μην περάσει στα ψιλά μια μέρα που πάντα θα έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Ελλήνων. Ναι, για την Πρωταπριλιά λέμε. April Fools Day, που μας μάθανε κι οι αμερικανικές σειρές και το σπικάρουμε κι εμείς συχνά, για να το παίξουμε γραμματιζούμενοι. Κι ενώ περιμένουμε να σκάσουν διάφορες επιτηδευμένα fake ειδήσεις από τους αστειάτορες γύρω μας, που θα γράφουν ότι λήγει η καραντίνα κι άλλα τέτοια απονενοημένα, δεν καθίσαμε με σταυρωμένα τα χέρια. Μαζώξαμε διάφορους ψευταράδες, που πέρασαν από τις οθόνες μας κι είναι άξια τέκνα του Πινόκιο, ξέρεις αυτού του μεγαλομύτικου καρτούν, που δεν μπορούσε να κρύψει τα ψέματά του! Φτιάξε καφεδάκι, ξάπλωσε στον καναπέ, βάλε κι έναν Χρήστο Δάντη που ταιριάζει στην περίσταση να παίζει και ρίξε ένα βλέφαρο. 

Μάνθος Φουστάνος 

Μάνθο, μοναδική μας αγάπη“. Μιλάμε σε σένα, τον πιο τιμημένο σαχλογκομενιάρη που είδε ποτέ η ελληνική τηλεόραση. Εσύ που σήκωσες ψηλά το λάβαρο των γελοίων δικαιολογιών, για να ρίξεις στάχτη στα μάτια του χαρεμιού σου. Εσύ, ο ξακουστός που έφτασες στο Περού, για να εισάγεις περούκες, που πέρασες από την Λαπωνία, για να φέρεις φωκιοτόμαρα, κι έκανες μια στάση στη Σαχάρα, για να εισάγεις άμμο και να γλιτώσεις από τις συμβίες σου. Εσύ, που χρέωσες στον Κατακουζηνό από λεοπάρ γάντια μέχρι δαντελένια σουτιέν, για να την σκαπουλάρεις από τα νύχια της Πέγκυς, της Φιόνας της Λίλας και των άλλων κοριτσιών. Δώσε μας και σημερα τα φώτα σου! 

Ακάλυπτος 

Στο λήμμα της νεοελληνικής, όπου λαμόγιο θα βρεις τον Ακάλυπτο, κι όπου ακάλυπτος θα βρεις ένα λαμόγιο, κοτζάμ να με το συμπάθιο. Ο μάστορας του ψέματος σε πούλαγε και σε αγόραζε κι έβγαζε 4 διακοποδάνεια στο όνομά σου! Σε έκλεβε με το ένα μάτι, κι είχε γράψει τετράτομη εγκυκλοπαίδεια για το πως να απατήσεις τον πλησίον σου, είτε είσαι ελεύθερος, είτε παντρεμένος, γιατί κι οι τελευταίοι έχουν ψυχή.  

Ο Barney από το “How I Met Your Mother” 

Αν είσαι τσαχπίνης, αν διαλαλείς πως είσαι ελεύθερος κι ωραίος, αν το “You Give Love A Bad Name“, είναι το τραγούδι σου, αν κατεβάζεις συνεχώς ιδέες για να γίνει πιο θελτικό κι ερωτεύσιμο μανάρι από ότι είσαι, τότε σίγουρα κάπου θα σου βρίσκεται κι ένα εικόνισμα του Barney! Ένας από τους πιο αστείους χαρακτήρες στην ιστορία των sitcoms είναι για την Πρωταπριλιά, ότι η Σαρακοστή για τον Μάρτη! 

Ο Jim Carrey στο “Liar Liar” 

Το να έχεις πετύχει το “Liar Liar” στην τηλεόραση, είναι το ίδιο πιθανό, με το να έχεις περιμένει σε τράπεζα για να εξυπηρετηθείς. Μην φανταστείς πως μιλάμε και για Monty Python, αλλά δεν μπορείς να μην παραδεχθείς, ότι πρόκειται για τίμια κωμωδιούλα με τον Jim Carrey, να δίνει το σύνηθες ρεσιτάλ καφριλικίου που λατρεύουμε. Μεγάλος ψεύτης, που τρώει την κατάρα του γιου του, να μην ξαναπεί ψέματα το στόρι του “Ψευταρά”, όπως απέδωσαν στα ελληνικά τον τίτλο της ταινίας, είναι τα παιδικά μας χρόνια που μας φωνάζουν από το χρονοντούλαπο 

Στάθης Ψάλτης στο “Ψηλός Λίγνος και Ψευτάρος” 

https://www.youtube.com/watch?v=AK9ENPuy6Wg

Καλό το Χόλυγουντ, αλλά σαν τον Γιάννη Χαρτοματζίδη, δεν έχει. Μιλάμε για τον σκηνοθέτη που έδωσε μπόλικο Στάθη Ψάλτη στον λαό σε ultra cult επικά ταινιάκια σαν τον “Ψηλό Λιγνό και Ψεύταρο”. Τα παιδιά της βιντεοκασέτας θα προσκυνήσουν, οι υπόλοιποι θα προσπεράσουν κουνώντας με δηθενιά τη μυτούλα τους. Εμείς είμαστε με τους πρώτους. Ήρεμα το λέμε! 

Ο Φίλος μας ο Λευτεράκης” 

Ο Ντίνος Ηλιόπουλος πρωταγωνιστεί σε μια από τις καλύτερες ταινίες του Σακελλάριου και διατηρεί παράνομο δεσμό, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια της γυναικός του. Πάει λοιπόν το ψέμα ένα βήμα παραπέρα, κατασκευάζοντας κοτζάμ φανταστικό φίλο. Τον Λευτεράκη ντε. Φουσκώνει την ιστορία του με ότι κατεβάσει η γκλάβα του, μέχρι που κάποια στιγμή χτυπάει το κουδούνι και σκάει μύτη ο Λευτεράκης. Πινόκιο πατώνεις; 

Βonus, o Nick Wilde από το “Zootopia” 

Aυτό είναι για τον καρτουνολάγνο που κρύβεις μέσα σου και θέλουμε να βγει έξω σου. Ο Nick είναι μια δαιμόνια αλεπού, που ζει στην παρανομία και τη ρεμούλα, βγάζοντας το μεροκάματο με κάθε πιθανή απατεωνιά. Μέχρι, που θα γνωρίσει τίμια μπατσοκουνέλα που σαν άλλος Σέρπικο, θέλει να καθαρίσει τη Zootopia από τη διαφθορά!  

Ρίξε στα σχόλια κι αυτούς που ξεχάσαμε, γιατί με τα τόσα ψέματα χάσαμε την μπάλα.