Μέσα σε όλα τα περίεργα, που μας συνέβησαν τις τελευταίες μέρες, ήρθε κι άλλος ένας περιορισμός εκτός από αυτόν, των άσκοπων μετακινήσεων.  Αυτός, των άσκοπων τάπερ που έχουν μέσα μαμαδίσιο φαγητό. Γιατί βλέπεις, κανείς δεν σκέφτηκε εκεί έξω κι όλους αυτούς που έχουν τόση σχέση με το μαγείρεμα, όση ο SinBoy με το low bap. Μείναμε λοιπόν, αρκετοί καραντινιασμένοι κι επιτέλους απογαλακτισμένοι, να προσπαθούμε να δούμε πως φτιάχνεται αυτό το άτιμο το γιουβέτσι. Έλα όμως, που η μάχη με την κουζίνα, είναι μια άνιση μάχη. Γιατί πάντα η δεύτερη θα βρει τρόπο να σε νικήσει. Για αυτό μαζέψαμε 7 από τα θεόστραβα πράγματα που θα σου συμβούν όταν μαγειρεύεις μόνος κι έρημος

Πάντα κάτι θα σου λείπει από τη συνταγή. 

Παίρνεις τηλέφωνο την αθάνατη ελληνίδα μανούλα, να σου πει πως φτιάχνεται εκείνο το κολασμένο ριζότο, βλέπεις βίντεο του Άκη για σπιτικές λιχουδιαστές μακαρονάδες. Ξεκινάς να κάνεις τη συνταγή, αλλά δεν έχεις σκόρδο κι αλάτι. “Δεν βαριέσαι λες, θα αυτοσχεδιάσω και θα βάλω πιπεράκι και λίγο παραπάνω κρεμμύδι“. 1 ώρα μετά, το πιάτο σου έτοιμο και σερβιρισμένο. Δοκιμάζεις και κατεβάζεις ενάμιση λίτρο νερό και 3 κόκα κόλες για να δροσιστεί το μέσα σου, που ξερνάει φωτιές σαν δράκος της Καλίσι.  

Ξεχνάς λίγο παραπάνω, από όσο πρέπει το φούρνο αναμμένο. 

Ντάξει, τα ετοίμασες τα μπούτια κοτόπουλο και τα έβαλες στο φούρνο με πατατούλες, πλαγιαστές δίπλα του. Για τα επόμενα 50 λεπτά τα αφήνεις να ψήνονται. Τι είναι 50 λεπτά; Ένα επεισοδιάκι από μια δυνατή σειρά στο Netflix. Aν είναι πολύ δυνατή η σειρά όμως, το ένα επεισοδιάκι γίνονται 2. Κάπως έτσι και το κοτόπουλο στο φούρνο, γίνεται ένα βήμα πριν το Κούγκι κι εσύ ψάχνεις στο ebay πυροσβεστήρα, για να είσαι προετοιμασμένος για την επόμενη φορά. 

Χρειάζεσαι νέο σετ με δάχτυλα, γιατί όλα τα άλλα τα έχεις κάψει. 

Αν δεν έχεις κάψει δαχτυλάκι από πιτσιλιστό λάδι, τηγανίζοντας, δεν ξέρεις τι πάει να πει ζωή. Επίσης, αν έχεις ανοίξει φούρνο, χωρίς το προστατευτικό γάντι, θα νιώσεις ξανά διαβάζοντας τον ίδιο αφόρητο πόνο. Να ναι καλά οι οδοντόκρεμες, να σημειώσουμε κάπου εδώ, όσο στοκάρουμε χανζαπλάστ για να είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο. 

Καταστρέφεις τα αγαπημένα σου ρούχα. 

Μέγα λάθος κάθε πρωτάρη που επιχειρεί να κάνει το παρθενικό του μαγείρεμα, είναι να την δει άνετος κονιόρδος και να αρχίζει να ανακατεύει σάλτσες, με εκείνο το συλλεκτικό φούτερ που είχε δώσει μισό μηνιάτικο, για να το αγοράσει.  Θα μάθει με το σκληρό τρόπο, ότι όλοι μα όλοι λερώνονται όταν μαγειρεύουν. Καλωσόρισε λοιπόν τους λεκέδες από λάδια, τα σαλτσωμένα μπλουζάκια και τις φόρμες που μυρίζουν μαγιονέζα, γιατί θα σε συντροφεύουν καιρό. 

Ξεχνάς να ξεπαγώσεις κρέατα, ψάρια και λοιπά κατεψυγμένα προϊόντα. 

Όποιος έχει ξεπαγώσει αρακά, με πιστολάκι, ξέρει κι εμείς τον εμπιστευόμαστε. Αν διανοηθείς και κοιμηθείς ήσυχος, χωρίς να έχεις προβλέψει να βγάλεις από την κατάψυξη ότι χρειάζεσαι, θα το βρεις μπροστά σου την επόμενη. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους, που τα ντελίβερι της ευρύτερης περιοχής σε ξέρουν με το μικρό σου, ενώ ο σουβλατζής της γειτονιάς σε νιώθει σαν παιδί του.    

Κόβεται το ρεύμα. 

Η μέρα που ένιωσες πιο περήφανος από ποτέ για σένα, ήταν τότε που έφτιαξες γεμιστά, με την παραδοσιακή οικογενειακή συνταγή της γιαγιάς σου. Εκείνη τη μέρα που πρόταξες τα στήθια σου κι έβαλες το ταψί στο φούρνο. Τότε, που κόπηκε το ρεύμα για δύο ώρες κι εσύ έμεινες με το ταψί στα χέρια. 

Σου πέφτει το πιάτο, με το σερβιρισμένο φαγητό. 

Αν είσαι στην ευπαθή ομάδα του πληθυσμού που έχει γάτα για κατοικίδιο, τότε ξέρεις πως τα πιο κρίσιμα δευτερόλεπτα για την βρώση του φαγητού σου, είναι αυτά της μετακίνησης από τον πάγκο της κουζίνας στο τραπέζι. Αν τα καταφέρεις, δεν σε σκιάζει φοβέρα καμιά.

Ρίξε στα σχόλια και τις δικές σου γκαντεμόσαυρες στιγμές εντός της κουζίνας. Για αυτό τα έχουμε ντε!