Όσο μετράμε μέρες καραντίνας κι η υπομονή του μισού πλανήτη σχεδόν δοκιμάζεται, ο χρόνος που περνάμε στα social media, συνήθως αυξάνεται κι αυτός εκθετικά. Μάντεψε λοιπόν τι συζητάνε όλοι; Σωστά. Χιλιάδες επί χιλιάδων posts αναρτώνται με ρυθμό πολυβόλου γύρω από όσα συμβαίνουν, σχετικά με τον κορονοϊό. Όπως είναι γνωστό η επανάληψη σπάει μπάλες κουράζει και φέρνει στις επιφάνεια διάφορους ενοχλητικούς τύπους που δυστυχώς ο Ζούκεμπεργκ τους αφήνει ακόμη ελεύθερους να κυκλοφορούν. Εμείς χωρίς να μας το ζητήσει κανείς, εδώ στο τιμημένο Provocateur, βάζουμε πλάτη και βγάζουμε στη σέντρα κόσμο και κοσμάκη! 

Ο “Συνομωσίας” 

Ακολουθεί ενδεικτικό ποστ: “Άκου με, έμενα να σου πω. Τον ιό τον φτιάξανε οι Κινέζοι πιλοτικά για να φάνε τα παππούδια και να αντέξει το κράτος, να μην πληρώνει 500 εκατομμύρια συντάξεις. Στα εργαστήρια όμως, υπήρχε πράκτορας των Αμερικανών που πήρε φιαλίδια του ιού και μόλυνε και την Ευρώπη για να μείνει η Αμερική μόνη στον πλανήτη να κάνει κουμάντο ο Ντόναλντ ο Τραμπ. Ο πράκτορας όμως μολύνθηκε, κόλλησε τη γυναίκα του και μας διαλύσανε όλους. Στο παιχνίδι βάλανε και τον Πούτιν με τον Ερντογάν που έχουν βρει το εμβόλιο και το κρατάνε για να το πουλήσουν 5 φορές πάνω από την τιμή του και να θησαυρίσουν στην πλάτη μας τα λαμόγια“. 

Ο “Αστειάτορας”

Μιλάμε προφανώς για τον τύπο που πετάει εμπνευσμένα (όχι βέβαια) και ξεκαρδιστικά (ούτε καν) αστεία.  Ξέρεις, αυτός που ανέβαζε αποτυχημένα memes, μόλις τη δεύτερη μέρα της καραντίνας, πατώντας γελαστό reaction στον εαυτό του. Όμως δεν έμεινε εκεί. Mε το που έσκασε η απαγόρευση άσκοπων μετακινήσεων, ανέβασε τον σκύλο του φωτογραφία με τιμοκατάλογο για να τον νοικιάσουμε και να τον βγάζουμε βόλτα επί χρήμασι. Ρεσιτάλ κωμωδίας έδωσε και με το 13033, στέλνοντας ευφάνταστα μηνύματα όπως: “θέλω 3 με γύρο από όλα, Δημοφώντος 12 στα Άνω Λιόσια μένω”. 

Ο “Fake News” 

Αυτός καθόταν μικρός στο ίδιο θρανίο με τον “Συνομωσία” και δυστυχώς συνέχισαν να κάνουν παρέα και μεγαλώνοντας. Κοινοποιεί φωτογραφίες με λιμούς και καταποντισμούς από ταινίες επιστημονικής φαντασίας, γράφοντας με ανορθόγραφα κεφαλαία: Δείτε τι συμβαίνει στην Πτολεμαίδα. Αναπαράγει επίσης, κατά ριπάς άρθρα από sites τύπου katastrofologiko.gr εμπλουτίζοντας τα με ψύχραιμες τοποθετήσεις, όπως: “2μιση δισεκατομμύρια Κινέζοι έχουν ήδη μολυνθεί και τα υπουργεία τους, κρύβουν τα πραγματικά νούμερα“. 

Ο “Εκτός τόπου και χρόνου” 

Είναι αυτοί που μέχρι το 2010, λέγανε πως δεν έχουν τηλεόραση. Μετά το 2010,  μας τα ζαλίζανε πως δεν έχουν ίντερνετ και smartphones, ωστόσο κάνανε λογαριασμό στο Facebook, γιατί τον χρειάζονταν για τη δουλειά τους. Είναι αυτοί που δεν έχουν πάρει χαμπάρι, γιατί τόση φασαρία με τον κορονοϊό, της συνομοταξίας Τζάρεντ Λέτο, που γύρισε από 12ήμερο σιωπηλό διαλογισμό στην έρημο κι είδε ξάφνου την Νέα Υόρκη άδεια

Ο “Wannabe Γιατρός” 

Από μικρός ήθελε να μπει στην Ιατρική, αλλά στις Πανελλήνιες πέρασε βιβλιοθηκονομία και τον κέρδισαν οι βιβλιοθήκες της χώρας. Για αυτόν τον λόγο, κάτι παραπάνω ξέρει από ιατρική από εμάς τους πληβείους κι έχει βγάλει το άχτι του τώρα, να κερνάει συμβουλές! Από φάρμακα, εναλλακτικές θεραπείες, μέχρι ειδικές ασκήσεις για να καταλάβεις από μόνος σου, αν είσαι θετικός στον κορονοϊό. Προφανώς, κράζει το ιατρικό προσωπικό της χώρας ως ανεπαρκές κι ότι βρίσκεται 500 χρονια πίσω από τα προηγμένα κράτη. 

Ο “Καραντίνο-Influencer” 

Άτιμη φάρα και τούτοι, μας feedάρουν με φωτογραφίες σε κατ’ οίκον περιορισμό 24/7. Έχουμε μάθει κάθε γωνιά του σπιτιού τους, κι έχουμε πάρει μάτι όλη τους τη ντουλάπα, καθότι η απομόνωση θέλει καλοπέραση κι άλλες τέτοιες κλισεδιές. Κάποιες φορές μάλιστα, μοστράρουν και προϊόντα από ημί-άγνωστα Brands, τύπου πασούμια γκαμώτη για το καταραμένο το μεροκάματο. Ανθυποcelebrities ενωμένοι, ποτέ νικημένοι η φασούλα μας και εμάς τα νεύρα μας, τσαταλάκια.  

Ο “Tρομολάγνος” 

Ο χειρότερος όλων, σε στέλνει για αγχολυτικά με μία του ανάρτηση. Θάνατος, τρόμος, καταστροφή. όλα στο μπλέντερ χτυπημένα. Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, Δευτέρα Παρουσία και το τέλος του κόσμου εναλλάσσονται σε ποσταρίσματα, όσο ο κόμπος σου στο λαιμό μεγαλώνει. Μόνη λύση το Unfriend & το Unfollow, μπας και σωθούν τα νευροφυτικά μας κύτταρα.