Τους τελευταίους μήνες ο πλανήτης μας ζει μια από τις πιο θλιβερές στιγμές, των τελευταίων δεκαετιών, καθώς ο κορονοϊός έχει απλωθεί σχεδόν σε ολόκληρη τη Γη, με αποτέλεσμα να απειλούνται χιλιάδες ζωές και άλλες τόσες να έχουν χαθεί. Όλη αυτή η κατάσταση, έχει δημιουργήσει μια ανασφάλεια στον κόσμο, καθώς ο φόβος και η αγωνία μεγαλώνουν όλο και περισσότερο, με την ανάγκη για μια ελπιδοφόρα είδηση να αυξάνεται συνεχώς. 
 
Αυτή η είδηση, μας έρχεται τις τελευταίες ώρες, από το μέρος όπου ξεκίνησε αυτή η φονική πανδημία τον Δεκέμβρη του 2019, την πόλη Ουχάν στην Κίνα. Εκεί, όπως και σε όλη την επαρχία του Χουμπέι, πριν από 2 μήνες οι 10.000.000 κάτοικοι της περιοχής, αναγκάστηκαν να μπούνε σε καραντίνα, καθώς η κατάσταση έμοιαζε ανεξέλεγκτη εξαιτίας του του φονικού ιού.
 
 
Αυτά πλέον ανήκουν στο παρελθόν, καθώς οι πολίτες της συγκεκριμένης επαρχίας, θα μπορούν από τις 25 του Μάρτη να κυκλοφορούν ελεύθερα στους δρόμους και να πηγαίνουν στις δουλειές τους, χωρίς τον φόβο της πανδημίας. Η Κίνα ανακοίνωσε ότι δεν βρέθηκε ούτε ένα νέο κρούσμα του Covid-19 τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να λειτουργήσουν όλα ξανά. Στο άκουσμα της συγκεκριμένης είδησης, εκατομμύρια κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα, με τα περισσότερα απ’ αυτά να έχουν ως αποδέκτες τους γιατρούς – ήρωες, που επί μήνες πάλευαν με τον Κορονοϊό.
 
 
Αυτό το νέο αν μη τι άλλο, μας τονώνει λίγο το ηθικό για τις δύσκολες μέρες που έρχονται στα μέρη μας, γεμίζοντας μας πίστη και ελπίδα ότι η πανδημία θα περάσει και ότι όλο αυτό, θα είναι κάτι παροδικό.