Θυμάσαι νομίζω, κάποια στιγμή στη ζωή σου που ζήτησες, λίγο περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σου; Εκείνη τη φάση που πνιγόσουν από όλα, που αναφώνησες πως θέλω να πάω σπίτι μου και να βλέπω μόνο σειρές και ταινίες, μην κάνοντας τίποτα άλλο. Στον κόσμο της πολύβουης πραγματικότητας που ζούμε, είναι πιθανό να σου έχει συμβεί. Αυτές τις μέρες, λοιπόν αναγκαζόμαστε να μείνουμε σπίτι. Όσο δύσκολο κι αν είναι, θα το κάνουμε προστατεύοντας τα παππούδια μας κυρίως και τις ευπαθείς ομάδες, σεβόμενοι το ιατρικό προσωπικό που έχει γονατίσει προσπαθώντας να κρατήσει ένα σύστημα υγείας στις πλάτες του. 

Γράψαμε, λοιπόν την προηγούμενη εβδομάδα για τον Ken Loach, που διέθεσε τις ταινίες του δωρεάν στο YouTube, για να μάθουν μέχρι κι αλλόθρησκοι τί πάει να πει βρετανικό σινεμά με κάκαλα. Κάναμε μια ψαχτική λοιπόν και μαζέψαμε κι άλλα πολλά κι ενδιαφέροντα που μπορείς να δεις, χωρίς καμία χρέωση. Το Θέατρο Πορεία ας πούμε κάθε μέρα, ανεβάζει και μια παράσταση από την 20ετή του πορεία. Μπες εδώ, μάθε το πρόγραμμα και βάλε στο ημερολόγιο σου, αυτές που γουστάρεις περισσότερο. 

Αντίστοιχα το Εθνικό Θέατρο διαθέτει πολλές από τις πιο σημαντικές παραστάσεις των τελευταίων χρόνων. Κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και δες, “To Γάλα”, με την υπέρ-συγκλονιστική ερμηνεία του Κωνσταντίνου Παπαχρόνη. 

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, σου δίνει free pass για να δεις τις παραγωγές του, γιατί ποτέ δεν είναι αργά να πάρεις αγκαλιά το κομμάτι του εαυτού σου που διψά για ιστορικό και πολιτιστικό ντοκιμαντέρ. 

Παράλληλα, πριν λίγες μέρες έσκασε μύτη προς ελεύθερη θέαση το ντοκιμαντέρ Greek Rock Revolution, για να δεις και να μάθεις γιατί οι 1000mods, Villagers of Ioannina City, Planet of Zeus, Nightstalker μας έχουν κάνει famous και στο εξωτερικό! Στα καπάκια μετά, μπορείς να δεις και να διαλέξεις από μια σειρά ντοκιμαντέρ από το μεγαλύτερο φεστιβάλ του είδους, το Ifda. Έμπα τώρα και μας ευχαριστείς αργότερα! 

Greek Rock Revolution from Mr. Challenge Films on Vimeo.

Πάμε τώρα και στα πολύ-αγαπημένα ταινιάκια μικρού μήκους, που είναι δυσεύρετα. Σαν τις ταινίες του Κωστή Χαραμουντάνη και το “Acrylic” του Νίκου Πάστρα, που είναι ελεύθερα να τα ανακαλύψεις. Πλάι τους, τσέκαρε και το “The Republic“, του Δημήτρη Τζέτζα, που είναι η πιο badass ταινία που έβγαλε ο ελληνικός σινεμάς και παραμένει ελεύθερη να την τσεκάρεις εδώ και καιρό. 

Acrylic (2016, Short) from Marni Films on Vimeo.

Έχε τα μάτια σου, ανοιχτά λοιπόν γιατί υπάρχουν πολλά κι ενδιαφέροντα πράγματα να περάσουμε τον χρόνο μας. Μείνε μακριά όσο μπορείς, από τα ακατάπαυστα τρομολαγνικά fake news δημοσιεύματα και θα περάσει κι η καραντίνα!