Σήμερις, είπα να αποφύγω να γράψω για τον κορονοϊό κι όλα αυτά τα δυστοπικά που συμβαίνουν γύρω μας. Ακολουθούμε τις οδηγίες του επιστημονικού προσωπικού, που όλο κάτι παραπάνω σκαμπάζει, από τον Μήτσο που έχει κοινό προφίλ με την γκόμενα του στο Facebook και προ καραντίνας έξυνε τα αποτέτοια του, πριν φάει και αυτές τις μέρες, καθαρίζει με οινόπνευμα το μπουκαλάκι με το οινόπνευμα, για να είναι ασφαλής. Τώρα, λοιπόν, που είμαστε στο σπίτι και έχουμε τον έξτρα χρόνο που παρακαλάγαμε τόσο καιρό, υπάρχουν λύσεις να τον εκμεταλλευτούμε. Πάρε του λόγου σου, 8 παιχνίδια κι επιτραπέζια που μπορούν να παίξουν από 2 άτομα και πάνω, για να λιώσεις με συγκατοίκους, το αίσθημα ή την οικογένεια. 

Monopoly 

Ο βασιλιάς των επιτραπέζιων, είναι εδώ και πολλά χρόνια, η μόνη λύση για να νιώσεις εκατομμυριούχος κι ας μην έχεις μαντίλι να κλάψεις στην πραγματική ζωή. Είναι η μόνη ευκαιρία που θα σου παρουσιαστεί ποτέ, ώστε να σου χρωστάει η μάνα σου και να σε παρακαλάει για δανεικά ο πατέρας σου. Κι αν τα χάσεις όλα σου τα λεφτά, μη σκιάζεσαι, ψεύτικα είναι τα καταραμένα.  

Ξερή 

Θυμάσαι όταν ήσουν μικρός που ξεκίναγες να παίζεις ξερή με τον παππού σου Τρίτη μεσημέρι και τελειώνατε, Πέμπτη βράδυ, επειδή ήσασταν θεονήστικοι από την πείνα; Καιρός να το ξαναζήσεις. 

Taboo 

Μαμάδες και μπαμπάδες εκεί έξω. Στην προσπάθεια σας, να προστατέψετε τα παιδιά σας, από την αποβλάκωση των ημερών και να τα ξεκολλήσετε από την οθόνη, βγάλτε τον άσσο από το μανίκι σας. Ναι ρε παιδιά. Για το Taboo, μιλάμε! Αυτό, το εθιστικό επιτραπέζιο που θα σε κάνει να σκέφτεσαι πως να περιγράψεις κάθε λέξη, που εμφανίζεσαι εμπρός σου, για πάντα. ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ! 

UNO 

Ο γέροντας Προβοκάτορας, λίγο πριν βγει το UNO στην πιάτσα είχε πει: Θα είναι σαν τη δηλωτή, αλλά δεν θα είναι δηλωτή. Κι όμως, ήταν καλύτερο! Για αυτό τον λόγο αν παίξεις μια φορά, μετά τριγυρνάς με την τράπουλα του UNO, σε τρένα, πλοία, αεροπλάνα κι αυτοκίνητα.   

Scrabble 

Κάτσε λίγο να σου πω, για ένα παιχνίδι, που μοιάζει πιο εθιστικό κι από κίντερ μπουένο. Αυτό που βάζεις λέξεις στη σειρά κι εφευρίσκεις δεκάδες που δεν υπάρχουν και παίζεις λεξικοπόλεμο για να κερδίσεις.  

Μπιρίμπα 

Τώρα, μιλάμε για τα ιερά κι όσια αυτού, του τόπου. Κάτσε και σκέψου κι αναλογίσου. Πάρε τον χρόνο σου. Έχουμε άπλετο πια. Πόσοι από εμάς, μάθαμε μπιρίμπα για να αντέξουμε τα καλοκαίρια στο χωριό; Πόσοι είχαμε μια θεία επίσης, που μας μάθαινε τους κανόνες της με κούκο μονό ή διπλό, άμα λάχει; Παιχνίδια με χαρτιά υπάρχουν πολλά, μπιρίμπα μόνο μία! 

Tichu 

Υπήρχε μια εποχή εκεί στα φοιτητικά μας τα χρόνια, που ήρθαμε σε επαφή με ένα κινέζικο παιχνίδι με τράπουλα. Tichu το λέγανε που λες κι έμοιαζαν ελαφρώς οι κανόνες του με του πόκερ. Αυτές τις μέρες, που είμαστε σε κατ’ οίκον περιορισμό ξεψαχνίσαμε τα συρτάρια μας και βρήκαμε τη μαγική τράπουλα που θα εξαφανίσει τις ώρες που έχουμε μπροστά μας για την καραντίνα, πιο γρήγορα κι από τον Κόπερφιλντ. 

Munchkin 

Το Munchkin είναι ένα παιχνίδι ρόλων. Ναι, μιλάμε για τα τιμημένα RPG (Roleplay Games) παιχνίδια, που έκαψαν τα νιάτα μιας ολόκληρης γενιάς! Ε το Munchkin λοιπόν, είναι ένα από τα πλέον κολληματικά που υπάρχουν κι αν το βρεις πουθενά, σπεύσε. 

Καραντίνα είναι και θα περάσει. Αισιοδοξούμε όλοι και περιμένουμε τα δικά σου παιχνίδια στα σχόλια, για να έχουμε να παίζουμε!