Στην Ιταλία η κατάσταση με τον Κορονοϊό είναι δραματική. Τις τελευταίες εβδομάδες η χώρα έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό, καθώς υπάρχουν χιλιάδες κρούσματα και νεκροί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλα τα πολιτιστικά μνημεία της χώρας, να παραμείνουν κλειστά και κανένας τουρίστας ή ντόπιος να μην μπορεί να τα επισκεφτεί.

Ένα απ’ αυτά, είναι τα περίφημα Κανάλια της Βενετίας, τα οποία βρίσκονται στην περιφέρεια του Βένετο. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα, όχι μόνο της Ιταλίας αλλά και της Γης, καθώς κάθε χρόνο γίνεται πανικός από τον κόσμο που τα επισκέπτεται. Για πολλούς θεωρείται ως το μεγαλύτερο ρομαντικό τουριστικό θέρετρο στον πλανήτη, όχι και άδικα, καθώς μια βόλτα με τη γόνδολα εκεί, είναι όνειρο!

Το αποτέλεσμα της κοσμοσυρροής στο συγκεκριμένο μέρος, είχε και μεγάλες επιπτώσεις. Με τα χρόνια να περνάνε και τον τουρισμό να αυξάνεται, η λίμνη δεν ήταν και στην καλύτερη φάση της, όπως είναι λογικό. Δεν ήταν και βούρκος, αλλά βουτιά σίγουρα δεν μπορούσες να κάνεις. Αυτό άλλαξε σταδιακά, τις τελευταίες δυο εβδομάδες, από όταν δηλαδή και η χώρα έδωσε εντολή όλοι οι πολίτες να μπούνε σε καραντίνα. Τότε ήταν που τα νερά στα Κανάλια της Βενετίας σιγά σιγά άρχισαν να γίνονται πεντακάθαρα και κρυσταλλικά, καθώς δεν υπήρχε αρκετός κόσμος για να τα “μολύνει”.

Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που ο ιός και η καραντίνα, αλλάζουν το περιβάλλον, μιας και πριν λίγο καιρό η ατμόσφαιρα στη Κίνα είχε καθαρίσει, εξαιτίας του περιορισμού που υπήρχε. Θα μου πεις απ’ την άλλη καλύτερα να ήταν όλα όπως πριν μερικούς μήνες, παρά να ζούμε όλη αυτή την κατάσταση. Θα συμφωνήσουμε μαζί σου!

Τσέκαρε τα κανάλια της Βενετίας μετά την καραντίνα: