Αν με ρωτούσες πριν από μερικούς μήνες, για το αν θα υπάρξει ποτέ κάποιο Σαββατοκύριακο όπου θα κάτσω σπίτι και δεν θα βγω καθόλου, θα σου απαντούσα ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει στο προσεχές μέλλον, τουλάχιστον. Βλέπεις όμως μάγκα μου, μας τα έσκασε άσχημα ο Κορονοϊός και αναγκαστικά θα την αράξουμε για λίγο καιρό μέσα, με σκοπό να μη γίνουμε επικίνδυνοι για τον εαυτό μας, αλλά και για τους γύρω μας.
 
Προσωπικά, βρίσκομαι στο τρίτο 24ωρο της καραντίνας και μπορώ να πω με σιγουριά ότι το πρώτο στάδιο της τρέλας, ποτέ δεν έμοιαζε καλύτερο. Βλέπεις, εγώ έχω μυαλό και δεν έτρεχα στα βουνά και τις παραλίες νομίζοντας ότι κάνω πράξη αντίστασης. Αντ’ αυτού, έκατσα στα αυγά μου, βαρέθηκα και συνεχίζω να βαριέμαι τη ζωή μου και περιμένω να περάσουν τα δύσκολα, όπως θα έπρεπε να κάνεις και εσύ και γενικότερα όλοι μας. Αυτές τις μέρες του εγκλεισμού μου στη φυλακή που λέγεται σπίτι, δεν μέτρησα τα πλακάκια στο μπάνιο, ούτε τις φακές από το σακουλάκι. Κατάφερα όμως να καταλήξω, σε αρκετά συμπεράσματα για τη ζωή και όχι μόνο.
 
1. Θα πάρουμε 100 κιλά ο καθένας
 
Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι ο Κορονοϊός είναι μια τεράστια πλεκτάνη των διαιτολόγων. Βλέπεις, τα γυμναστήρια και γενικότερα ο αθλητικός τρόπος ζωής, τελευταία κέρδιζαν όλο και περισσότερο κόσμο. Πλέον, πάνε αυτά. Τα ντουλάπια των περισσότερων σπιτιών της χώρας γέμισαν και το τέλος είναι κοντά. Ήδη παίζει να έχω βάλει 2 κιλά, χωρίς καν να έχω κλείσει 90 ώρες σε καραντίνα. Φαντάσου φίλε μου, τι έχει να γίνει αν η όλη φάση τραβήξει κάνα δίμηνο. Ήδη τα ψυγεία έχουν αδειάσει καθώς ανεξέλεγκτες ποσότητες σοκολάτας και κόκα κόλας μπαίνουν στους οργανισμούς μας καθημερινά, όλα αυτά φυσικά σε συνδυασμό με ένα μεγαλοπρεπέστατο καθισιό. Θα γίνω ένας μικρός Βούδας και θα μου αρέσει κιόλας!
 
2. Συμπαθητικοί άνθρωποι τελικά οι δικοί μου
Ναι ξέρω, το συγκεκριμένο αστείο είναι τέρμα κλισέ, αλλά δεν παύει να ισχύει. Με το που ξυπνήσω, κάθε πρωί αράζω στο σαλόνι με όλη την οικογένεια και απλά περιμένουμε να περάσει η μέρα, μέχρι να νυστάξουμε. Το επόμενο πρωί, τα ίδια πάλι απ’ την αρχή. Ε λοιπόν, αυτές τις ώρες που καθόμαστε και μιλάμε, κατέληξα σε ένα συμπέρασμα. Οι δικοί μου είναι καλά παιδιά, έχουν την πλακίτσα τους, με τρέφουν, ενώ φαίνεται να ενδιαφέρονται για την υγεία μου. Ποιος ξέρει, ίσως τους κάνω παρέα και μετά την καραντίνα. 
 
3. Το Football Manager σώσει ζωές
Τα έχουμε ξαναπεί. Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι για αρχόντους. Δεν ξέρω τι θα έκανα αν δεν υπήρχε αυτή η όαση στη ζωή μου, τουλάχιστον αυτές τις ημέρες. Κατάφερα να σκοτώσω με τον πιο τέλειο τρόπο τον χρόνο μου. Μπορείς αν θες να πάρεις τον Καραϊσκάκη Άρτας και να καταλήξεις να σηκώσεις Europa League, μετά από 11 σεζόν. ‘Εχεις άπλεττο χρόνο, ώστε να δεις τον Χάλαντ να γερνάει και ένα γήπεδο να παίρνει το όνομα του. Αν δεν ξέρεις πως να την παλέψεις μέσα στο τσαρδί σου και σου αρέσει το ποδόσφαιρο, η λύση είναι μια και διαχρονική, Football Manager. 
 
4. Το Netflix δεν αξίζει τα λεφτά του
Πραγματικά είμαι στο όριο να σταματήσω τη συνδρομή μου στο Netflix. Δεν γίνεται να έχει μόνο τόσο λίγο υλικό. Υπάρχουμε άτομα, που χρειαζόμαστε 3 ταινίες τη μέρα, ενώ τρέχουμε ταυτόχρονα άλλες τόσες σειρές. Μέσα σε όλα αυτά, έχουμε ξαναρχίσει το Bojack Horseman για 4η φορά. Και εσείς εκεί στο Netflix κύριε μου, μας πήρατε τις ταινίες της Marvel, μαζί με τα όνειρα μας να περάσουμε δημιουργικά τις ώρες της καραντίνας στο σπίτι. Δεν με νοίαζει που έχετε πάνω από 100 επιλογές, θέλουμε και άλλα! Θα με κάνετε να βάλω Καβάλα Tv, για να βρω την υγειά μου!
 
5. Τελικά δεν είμαι τόσο ωραίος χωρίς μούσι
Tα επίπεδα βαρεμάρας τη συγκεκριμένη περίοδο, είναι τεράστια. Μια από τις λύσεις που βρήκαν πολλοί για να περάσει η ώρα, είναι το να πειραματιστούν με τον εαυτό τους. Δεν εννοώ τίποτα πονηρό ρε χαζεμένε. Αρκετά άτομα αποφάσισαν να ξυρίσουν το μούσι τους και να φαίνονται 10 χρόνια μικρότεροι, ενώ ορισμένοι πιο extreme, αποφασίσαμε να κουρευτούμε μόνοι μας, λες και μπορούσαμε μέχρι χθες να κουρέψουμε του άλλους και είπαμε να το πάμε ένα level παραπάνω. Τα αποτελέσματα μάλλον δεν ήταν τα αναμενόμενα, αλλά μεταξύ μας, ποιος πρόκειται να μας δει;
 
Μπορείς να καθαρίσεις όλο το σπίτι. Αν θες “κάψου” στα ηλεκτρονικά, στο Netflix, φάε ότι υπάρχει. Ένα πράγμα μην κάνεις όμως, να μη βγεις από το σπίτι, για κανέναν αχρείαστο λόγο.