Χθες ο ΠΟΥ, ανακοίνωσε πως ο κορωνοϊός είναι πλέον πανδημία. Προφανώς, μιλάμε για το θέμα των ημερών. Όπου κι αν βρεθείς, όποιον κι αν συναντήσεις θα μιλά για αυτό. Χθες, βρεθήκαμε για καφέ με 2 φίλους κι αφου απολυμάναμε τα χέρια μας, 3 φορές σε 2 ώρες πιάσαμε ψιλή κουβέντα.

Κοιτάξαμε γύρω μας κι όλοι κάνανε το ίδιο. Λογικό κι αναμενόμενο, καθώς μιλάμε για το ναό της ψιλοκουβέντας. Κούνια που σε κούναγε, αν νομίζεις πως τα καφέ είναι μονάχα αυτό. Δεν έχουν φάει τόσοι Έλληνες το ένα δέκατο της ζωής τους εκεί μέσα, δίχως λόγο. Καψούρες, μπινελίκια, γέλια και ξεφτιλίκια, και πόσα ακόμη. Ναι, είμαστε ένα τσακ πιο υπερβολικοί, γιατί τις αγαπάμε λίγο παραπάνω τις καφετέριες. Παρόλα αυτά, πρώτοι εδώ στο Provocateur, θα μιλήσουμε όλα τα κλισέ σκηνικά, που έχουμε ζήσει σε κάθε μία από αυτές, σε ολάκερη την επικράτεια. 

Κάτσε λίγο, γιατί κουράστηκες όρθιος, να σου εξηγήσουμε τι παίζει. Προσπέρασε το σεφερλίδικο αστείο και σκέψου, διαβάζοντας τις επόμενες γραμμές πόσες αντίστοιχες καταστάσεις, έχεις ζήσει κι εσύ.

Οι μισοί πληρώνουν με 50ρικο

Ήρεμα Ροκφέλερ! Άραξε λίγο στα κυβικά σου και σκέψου, πως είναι λιγουλάκι εκνευριστικό να δώσεις το πενηντάρικο της εβδομάδας, σε 2 φρέντους εσπρέσους. Δεν φτάνει όμως, μόνο αυτό. Κοιτάς με βλέμμα Γιάγκου Δράκου τον πτωχό υπάλληλο, όσο παλεύει να βρει 43 ευρώ και 60 λεπτά, λες κι είναι γριά μαζώχτρα με κατοχικό σύνδρομο.

Σε τραπέζι 6 ατόμων ο καθένας πληρώνει ξεχωριστά

Μικρόφωνο σε εμάς, τώρα. Το λοιπόν, δεν σας ζητήσαμε να λύσετε το προσφυγικό, ούτε να μειώσετε την ανεργία! Αν δεν μπορείτε να τα βρείτε μεταξύ σας, για 3 καφέδες και 3 τσάγια, τότε υπάρχει πρόβλημα. Και δεν είναι του σερβιτόρου. ΗΡΕΜΑ ΤΟ ΛΕΜΕ!

Σου φέρνουν χειμωνιάτικα, νερό με παγάκια

Κοίταξε μας. Προσεκτίκα. Από την κορφή μέχρι τα νύχια! Μας κόβεις όλους για τζόβενα, ή ακόμη χειρότερα για αυτούς τους fit που λένε πως έχουν να αρρωστήσουν, από όταν είχαμε δραχμές; Σου φαινόμαστε για χειμερινοί κολυμβητές; Θα ήταν εύκολο λοιπόν, να έχουμε 2 ποτήρια νερό σε θερμοκρασία δωματίου κι όχι από την “Εποχή των Παγετώνων”;  

Φέρνουν πάντα στον πιο περίεργο, την παραγγελία του, λάθος

Είναι αρκετές οι παρέες, που έχουν τον περίεργο τους. Αυτόν ή αυτήν, που έχουν από πάνω τους το συννεφάκι της γκαντεμιάς, να τους βρέχει συχνά πυκνά. Μια από τα ίδια, παίζει και με τις παραγγελίες τους στις καφετέριες. Όταν παραγγείλουν σκέτο καφέ, θα πάρουν πετιμέζι κι όταν θελήσουν χυμό ροδάκινο, θα πάρουν ληγμένο με πορτοκάλι και κουκουτσάκια για εξτρα σπάσιμο νεύρων.

Οι καθόλου ενημερωμένοι κατάλογοι

Αφού αφήσουμε στην άκρη, τις γελoιοδέστερες περιπτώσεις αυτών που δεν έχουν καθόλου κατάλογο, συνεχίζουμε. Ρε ψηλέ μου, άμα τα μισά τσάγια δεν υπάρχουν, η μηχανή του καφέ έχει πρόβλημα κι οι χυμοί τελείωσαν, πες μας αυτά που έχεις, γιατί βλέπουμε το άσκοπο πέρα δώθε σου και μας κουράζει.

Με τη μπύρα σου φέρνουν για κάποιο λόγο, ποπ κορν

Ξέρουμε ότι δεν είσαι μπυραρία στην Φρανκφούρτη. Παρόλα αυτά, σε στηρίζουμε. Μας ήρθε λοιπόν η διάθεση να πιούμε μια μπυρίτσα. Αν θέλαμε λίγο σάπιο μπαγιάτικο ποπ κορν, θα στόκαραμε όσο μας έμεινε από την τελευταία φορά που πήγαμε σινεμά. Δεν ζητήσαμε ποικιλία με λουκάνικα, αλλά ένα πατατάκι έστω, για τη λιγουρίτσα.

Περιμένεις περισσότερη ώρα να πληρώσεις, από το να παραγγείλεις

Υπάρχουν περιπτώσεις που με το που ακουμπήσει η πλάτη στην καρέκλα, έχει σκάσει σερβιτόρος με νερό και καταλόγους, παίζοντας σε κασέτα το happy hour menu του μαγαζιού. Όταν όμως θελήσεις να πληρώσεις και να φύγεις, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος, ώστε να πάνε όλα στραβά. Και νοήματα θα κάνεις και τα ψιτ του κόσμου όλου θα τερματίσεις, μέχρι στο τραπέζι θα ανέβεις, μπας και σε δει το παιδί. Όχι τίποτα άλλο, περιμένει κι η μάνα σου να σου δώκει παστίτσιο με το ταπεράκι και βιάζεσαι.

Αν θες να συνδράμεις το κατιτίς σου, στα σχόλια περικαλούμε