Χθες, η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου λίγο – πολύ μας είπε ότι ο κορωνοϊός, δεν κολλάει με τη Θεία Κοινωνία. Όχι, δεν υπήρξε προφανώς κάποια επιστημονική εξήγηση, περί αυτού. Ωστόσο, τα πράγματα είναι σοβαρά κι η πλακίτσα κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει, γιατί μιλάμε για τη δημόσια υγεία όλων. Ειδικά, όταν πρόκειται για τις ευπαθείς ομάδες, τα παππούδια μας δηλαδή και πολλούς ανοσοκατασταλμένους ασθενείς, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να αφήσουμε τους ναιμεναλλάδες στην άκρη.

Φέρουμε όλοι το βάρος των πράξεων μας κι οι ευθύνες της Ιεράς Συνόδου είναι ξεκάθαρες. Στη Μέκκα των “απολίτιστων” Μουσουλμάνων αναστάλθηκε το προσκύνημα, για να προστατευθούν πρώτα από όλα οι πιστοί. Αντίστοιχα, ο Πάπας έδωσε την ευλογία του στους καθολικούς πιστούς, μέσω διαδικτύου. Οι θρησκείες ανά τον κόσμο προσαρμόστηκαν στην απειλή του κορωνοϊού παίρνοντας πρωτόγνωρα και για εκείνες μέτρα, αντίστοιχα κι αποφάσεις.

Στη χώρα μας, πέρα από κάποιες ελάχιστες ψύχραιμες τοποθετήσεις ιερωμένων, βλέπουμε ιερείς και Μητροπολίτες να παρελαύνουν στους τηλεοπτικούς μας δέκτες διαλαλώντας, ότι δεν κολλά ένας τόσο μεταδοτικός ιός, μέσω της θείας κοινωνίας. Παράλληλα, Ελληνίδα βουλευτής δηλώνει αντίστοιχα πως πήγε να κοινωνήσει και θα συνεχίσει να κοινωνεί, γιατί δεν τη σκιάζει κορωνοϊός κανένας. Αντίστοιχα, ο Κυριάκος Βελόπουλος, αρχηγός κόμματος του ελληνικού κοινοβουλίου που πήρε εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους, πουλά αλοιφές θαυματουργές που σκοτώνουν τον κορωνοϊό.

Την ίδια ώρα, μας παίρνουν χαμπάρι και στο Reuters, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου. Με λίγα λόγια, από σκοταδισμό πάμε καλά και τον εξάγουμε προς τα έξω.