Τα στάδια για την ενηλικίωση ενός ανθρώπου είναι αρκετά. Από τον πρώτο μας έρωτα ως την παρθενική χιλόπιτα που φάγαμε και από εκεί στη χειρότερη περίοδο μας, την εφηβεία. Για όλα αυτά, έχουμε σίγουρα αρκετές ιστορίες να διηγηθούμε που στη βάση τους, είναι κυρίως αστείες. Αν ανατρέξουμε λίγο πιο πίσω, θα θυμηθούμε επίσης τα χρόνια που το μόνο μας άγχος ήταν να μη βρέξει ώστε να μπορούμε να πάμε στην προπόνηση του ποδοσφαίρου. Ξέρεις, για να κλωτσήσουμε την τότε θεά μας, τη μπάλα! 

Εκεί, αν η ακαδημία που πήγαινες δεν ήταν και η καλύτερη, δεν είχες ρουχισμό και έπρεπε να φορέσεις εσύ κάποια δική σου φανέλα από το σπίτι. Όλα τα παιδιά, επέλεγαν κάποιου γνωστού ποδοσφαιριστή της εποχής. Μερικοί έσκαγαν μύτη με αυτή του Κακά, άλλοι με του Κριστιάνο, στις περισσότερες πλάτες όμως, 10 γράμματα είχαν την τιμητική τους: “Ronaldinho”. Μπορεί ο συγκεκριμένος να μην ήταν καν ο αγαπημένος μου Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, μιας και είχα μια απίστευτη τρέλα με τον Περναμπουκάνο, αλλά πρέπει να το παραδεχθούμε όλοι, ο “Ρόνι” είναι το μεγαλύτερο ατόφιο ταλέντο στην ιστορία του ποδοσφαίρου! 

Πραγματικά, ο τύπος έκανε στην μπάλα, ό,τι αυτός ήθελε. Από ντρίπλες, ποδαράκια μέχρι και σουτ, που σίγουρα δεν έχεις ξαναδεί. Χωρίς ίχνος υπερβολής, ο Ροναλντίνιο έκανε μαγικά με τη “στρογγυλή θεά” στα πόδια του. Αν κατάφερνε να διατηρηθεί για πάνω από 2 χρόνια σε αυτό το επίπεδο, ο Καναβάρο με τον Κακά δεν θα είχαν χρυσές μπάλες, ενώ ο Μέσι με τον Ρονάλντο θα ήταν στο δεύτερο ράφι εκείνη την εποχή. Ο λόγος που δεν συνέβη κάτι τέτοιο, δεν είναι κάποιος τραυματισμός η ατυχία, αλλά το μυαλό του, ένα μυαλό που του κατέστρεψε την καριέρα και όπως φαίνεται, του “σκοτώνει” σιγά σιγά και τη ζωή.

Μετά την Μπάρτσα το χάος

Έχοντας κατακτήσει έναν σκασμό τίτλους. Ο Βραζιλιάνος παικταράς, το 2008 αποφάσισε να φύγει από την Μπαρτσελόνα, για να πάει στη Μίλαν. Εκεί, ξεκίνησε η αγωνιστική του κατρακύλα, καθώς ναι μεν ήταν τίμιος παίκτης με τη φανέλα των “Ροσονέρι”, αλλά με τίποτα, δεν θύμιζε τον μάγο που είχε η ομάδα της Βαρκελώνης τα προηγούμενα χρόνια. Μάλλον είχε πάρει απόφαση, να μην ασχοληθεί σοβαρά με την μπάλα, καθώς τα καρναβάλια και τα μεθύσια ήταν η προτεραιότητα του. Μετά την ομάδα του Μιλάνου, το “χαμογελαστό παιδί”, έπαιξε σε αρκετές ομάδες της Λατινικής Αμερικής, ορισμένες εξ αυτών, τεράστια “χωριά”.

 “Το έχανε” όλο και περισσότερο

Η αλήθεια είναι ότι ξέραμε την αγάπη του “Ρόνι” για τα πάρτι, αρκετά χρόνια. Το ζήτημα στην όλη φάση, είναι ότι εκτός απ’ αυτά δεν μας είχε απασχολήσει με κάτι διαφορετικό. Εκεί που άρχισε να “το χάνει”, ήταν κάπου κοντά στο 2018, όταν και τα νέα που έσκαγαν σιγά σιγά έδειχναν μια κατάσταση που μόνο άσχημη κατάληξη θα μπορούσε να έχει. Πρώτα απ’ όλα, είχε αναλάβει ρόλο στην Μπαρτσελόνα, να είναι πρέσβης του συλλόγου στη Λατινική Αμερική. Παρόλα αυτά, δεν κατάφερε ποτέ να φέρει την αποστολή εις πέρας, καθώς οι “Μπλαουγκράνα” τον έψαχναν όλη την ώρα, εμφανώς εκνευρισμένοι από τον επαγγελματισμό που δεν είχε.

Πνίγηκε στα χρέη

Εκεί που όλοι σοκαριστήκαμε, ήταν όταν μάθαμε τα ποσά που χρώσταγε ο “Μάγος της μπάλας”, για διάφορες παρανομίες αυτουνού αλλά και του αδερφού του. Δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι αυτός ο τύπος που μόνο και μόνο από τις διαφημίσεις του ονόματος του, μπορούσε να ζήσει ακόμα και τα δισέγγονα του, είχε μείνει χωρίς φράγκο στην τσέπη του. Εκεί ουσιαστικά ήταν αρχή του τέλους για τον Ροναλντίνιο, καθώς όλο και περισσότερες κακές ειδήσεις με το όνομα του θα έβγαιναν στην επικαιρότητα.

Η στήριξη στον Μπολσονάρο

Αυτό που έκανε, όλο και περισσότερο κόσμο να σταματήσει να βλέπει με καλό μάτι τον πρώην παίκτη της Μπαρτσα, ήταν η στήριξη που είχε δώσει στον ακροδεξιό Βραζιλιάνο πολιτικό, Ζαΐρ Μπολσονάρο. Η αλήθεια είναι ότι δεν το έκανε μόνο ο “Ρόνι” αυτό, αλλά οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της χώρας, με τον Ζουνίνιο να είναι από τους λίγους που αποτέλεσαν τη φωτεινή εξαίρεση.  Τότε ήταν που ο “R10”, έχασε και το τελευταίο του στήριγμα, τη Μπαρτσελόνα και την αγάπη του (αριστερού) λαού της Καταλονίας!

Φυλάκιση και τέλος(;)

Τα είχαμε δει όλα πλέον από τον συγκεκριμένο. Νομίζαμε. Μετά τα χρέη, την έλλειψη επαγγελματισμού, αλλά και αρκετό μίσος εξαιτίας των πολιτικών του τοποθετήσεων, ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα, η φυλάκιση. Πριν μερικές μέρες, έσκασε η είδηση ότι ο Ροναλντίνιο, μαζί με τον αδερφό του, πέρασαν τα σύνορα της Παραγουάης, με πλαστά διαβατήρια. Το σοκ δεν ήταν και τόσο μεγάλο από πλευράς μου, μέχρι να τον δω μέσα στην φυλακή. Τότε ήταν που κατάλαβα ότι κάτι τελειώνει, με αρκετά άσχημο τρόπο. Ο λόγος που το λέω αυτό, είναι το γεγονός ότι μάλλον η πλαστογραφία δεν είναι το μόνο αδίκημα που θα “ρίξει” και άλλο στον βούρκο τον πρώην σταρ της Μπαρτσα, καθώς είναι ύποπτος για πολλά περισσότερα. 

Πως κατάντησες έτσι ρε Ρόνι;