Πριν ξεκινήσουμε, να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Κανένα επάγγελμα δεν είναι ντροπή και πάντα γούσταρα να ακούω ιστορίες, από άτομα που δούλευαν σε έναν πιο ιδιαίτερο χώρο. Εγώ προσωπικά στο παρελθόν, αν εξαιρέσεις ένα καλοκαίρι που έκανα τον Barman (με τεράστια επιτυχία παρακαλώ), έχω μπλεχτεί σε αρκετά αστείες περιπέτειες με άλλες εργασίες. Υπήρξε μια βδομάδα, που έπρεπε να κουβαλάω μια σκούπα που κόστιζε 3.000 ευρώ και να τη δείχνω σε κόσμο.

Τέτοια μεγαλεία, εύχομαι να μην τα ξανά περάσω η αλήθεια είναι, αλλά σίγουρα έχω ιστοριάρες να λέω με την παρέα μου, κάθε φορά που πάμε για καφέ. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός και εκτίμηση για οποιοδήποτε επάγγελμα, χωρίς να κρίνουμε έναν άνθρωπο από τη δουλειά που κάνει, θα ήταν εντελώς ηλίθιο άλλωστε αν γινόταν κάτι τέτοιο. Πρέπει όμως να παραδεχθούμε, ότι σε μερικά επαγγέλματα, ορισμένοι το έχουν παρακάνει με το πόσο ποζεράδες είναι. Δεν αντιλέγω, οι περισσότεροι αν όχι όλοι, είναι τέλειοι στον τομέα τους, αλλά παραμένουν ποζέρια ολκής!

1. Barber

Από την εποχή που μπήκε στην ζωή μας, το σβήσιμο στα άκρα και η λεπτομέρεια στο κεφάλι αρχίσαμε όλοι μας να τρελαινόμαστε με την όλη φάση. Βλέπετε αυτόματα μας δημιουργήθηκε μια ανασφάλεια μήπως πετάει καμιά τρίχα και δεν μας κοιτάξει το Ντινάκι από το Α1. Έτσι, αρχίσαμε όλοι κάθε 2 εβδομάδες, να παίρνουμε σβάρνα τα νέα μπαρμπεράδικα. Εκεί, μας περίμεναν αρτίστες του είδους, οι οποίοι όμως εκτός από το τρομερά ποζέρικο στιλ έκαναν και κολπάκια με τα ψαλίδια, πάνω από το κεφάλι μας. Άκου να δεις μαστόρι, για ένα κούρεμα ήρθα, το θέλω το κεφάλι μου, άσε τους εντυπωσιασμούς γιατί φοβάμαι.

2. Barista

Θυμάστε που στο παρελθόν όταν θέλαμε το καφεδάκι μας, πηγαίναμε στον κύριο Λευτέρη και ήταν όλα μπόμπα; Άλλαξαν οι καιροί πλέον, ο καφές έγινε επιστήμη. Άλλωστε στην Ελλάδα ζούμε, αγαπάμε λίγο παραπάνω το συγκεκριμένο ρόφημα. Το θέμα στη φάση αυτή, δεν είναι ότι βελτιώθηκε η ποιότητα του καφέ (που βελτιώθηκε), αλλά ότι ακόμα και εκεί, για να είσαι σωστός Barista, πρέπει να είσαι ποζέρι. Αν δεν έχεις tattoo από πάνω μέχρι κάτω και δεν μου σχεδιάσεις δεντράκια και σκυλάκια στον καπουτσίνο, δεν είσαι σωστός, τι δεν καταλαβαίνεις;

3. PR σε νυχτερινό club

Εδώ πιστεύω ότι μπορώ να βγάλω όλο το hate που έχω μέσα μου. Για τα συγκεκριμένα άτομα, έχω φτάσει στο σημείο να θέλω να κλείσω τον λογαριασμό μου στο Instagram. Οι τύποι εκτός του ότι ισχυρίζονται ότι έχουν άκρες, σε όλα τα club, πρέπει να στο δείχνουν και σε 100 stories κάθε μέρα. Σαν να μην έφτανε αυτό, όταν τους ζητήσεις τραπέζι, λένε ότι θα σε φτιάξουν, βάζοντας σε τελικά σε ένα σημείο που θα απέχει, στην καλύτερη, 4 οικοδομικά τετράγωνα από το μαγαζί. Είναι τόσο ασέβαστοι, που θα ανεβάζουν όλα τα πάρτι του μαγαζιού στα Social Media και θα έχουν το υφάκι των χιλίων καρδιναλίων, κάθε φορά που θα τους ρωτάς για αυτά. Ποζέρια όσο δεν πάει.

4. Barman 

Με πιάσατε. Έχω υπάρξει ποζεράς και μεγάλος μάλιστα. Το συγκεκριμένο επάγγελμα, είναι ποζέρικο από μόνο του και μπράβο του. Το θέμα είναι ότι, πίσω από τη μπάρα, πρέπει να υπάρχουν ικανά άτομα για να λειτουργεί σωστά η όλη φάση. Εγώ δεν ήμουν ένα απ’ αυτά, καθώς στο πρώτο κόλπο που έκανα με σέικερ, δεν τα έσπασα, απλά τα γέμισα όλα με ποτό. Οι κασκαρίκες και τα ζογκλερικά, είναι για τους αρχόντους και αρκετά δύσκολες. Για να θεωρείσαι πλέον σωστός Barman, πρέπει να διαθέτεις 100 τατουάζ και να το παίζεις εξωφρενικά κουλ με τη φάση σου, λέγοντας συνέχεια την ατάκα “ε ρε συ, βγάλε ένα story και κάνε με ταγκ”.

5.Influencer

 Εντάξει, το συγκεκριμένο, ίσως να μην είναι καν επάγγελμα. Αλλά όσοι πιστεύουν το αντίθετο και δουλεύουν πάνω στη φάση, έχουν μέσα τους την ποζεριά. Θα δεις να σου διαφημίζουν κρέμες, να χαρίζουν μπλουζάκια και μάσκαρες, ενώ είναι τόσο επαγγελματίες που αν τους ζητήσεις να στήσεις μια κλήρωση, θα φας ένα τεράστιο άκυρο. Δεν αντιλέγω, οι Infuencer προσπαθούν να κάνουν τη δουλίτσα τους. Αλλά είναι ποζέρια μέχρι αηδίας, πριν καν ξεκινήσουν αυτή τη δουλειά, καθώς αυτή είναι η μόνη προϋπόθεση για να την πάρεις!