Πρέπει να τα ξεκαθαρίσουμε, γιατί εδώ στο Provocateur πάντα τα λέγαμε όξω από τα δόντια. Υπάρχουν πολλά συγκροτήματα εκεί έξω, υπάρχουν από την άλλη κι οι Slipknot! Ναι αυτοί που θα έρθουν στο Release στις 24 Ιούλη στον ανοιχτό ΟΑΚΑ, ισοπεδώνοντας τον χώρο. Κι αν είσαι από αυτούς τους άπιστους Θωμάδες που κυκλοφορούν ανάμεσα μας, μάθε πως δεν υπάρχει μουσικόφιλος που να μην τους θεωρεί το πιο σημαντικό συγκρότημα που ξεπήδησε στον σκληρό ήχο τα τελευταία 25 χρόνια!

Τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά, αν δεν συναντιόντουσαν οι Joey Jordison, Paul Gray & Shawn Grahan κάπου στο 1995. Μαζί με τους έτερους μουσικούς Καπαδόκες, σχημάτισαν μια 9μελή συμμορία που είχε ως αφετηρία της, την IOWA, όπως ονοματίστηκε ο δεύτερος γαμωκαταπληκτικός δίσκος του γκρουπ!

Δισκογραφικά μας συστήθηκαν το 1999, με τον λιτό κι απέριττο τίτλο, Slipknot κι όλα μετά πήγαν όπως έπρεπε. Ο σβέρκος μας ποτέ δεν ανάρρωσε πραγματικά, από εκείνη την ανελέητη επίθεση με blastίδια που τα αυτάκια μας, θυμούνται ακόμη. Κάθε παιδί που σεβόταν τον εαυτό του, άκουγε τους τύπους με τις τρομακτικές μάσκες και κάθε γονιός που σεβόταν τον εαυτό του, ήταν περήφανος για τα τέκνα του.

Το “ΙOWA”, που ακολούθησε δεν άφησε άλατο στη θέση του! Μετά από αυτό ξέρεις τι είπαν οι Slipknot ε; Πάρε να έχεις κι ένα “Vol.3: (The Subliminal Verses)” γιατί σε βλέπουμε λίγο χαλαρό. Όσο λοιπόν τερμάτιζαν καλλιτεχνικά την πρόκληση, όποιος βρισκόταν σε λάιβ τους, το θυμόταν την υπόλοιπη ζωή του. Άλλωστε τα έχουν πει καλύτερα από εμάς ο Corey Taylor: “We don’t play shows. We start wars.”

Σαν τώρα με θυμάμαι νιο στην εξωτική Μαλακάσα το 2009, να μαζεύω τα κομμάτια μου, από εκείνη την λαιβάρα, όταν και τους είδα πρώτη φορά σε ένα show, που η φρενίτιδα συνάντησε το ντελίριο κι άλλα τέτοια κλισέ. Το “All Hope Is Gone”, μίλησε μέχρι και στους καψούρηδες και μπαλαντάκηδες της φάσης, καθώς το “Snuff” τραγούδησε κάθε πληγωμένη καρδιά. Ο Paul Gray, δυστυχώς μας άφησε κι ακόμη να το χωνέψουμε όμως η μπάντα προχώρησε κι αφού του αφιέρωσε το “The Gray Chapter”, πέρσι κυκλοφόρησε το “We are not Your Kind” που ήταν δίχως άλλο, ένας από τους πιο συγκλονιστικούς της χρονιάς!

Κάπως έτσι λοιπόν μας έρχονται στις 24 Ιούλη στον ανοιχτό χώρο ΟΑΚΑ, για χάρη του Release κι εμείς είμαστε από τώρα στο κάγκελο! Το ότι θα έρθουν μαζί τους κι οι Sepultura, είναι απλά το κερασάκι!