Έχουμε γράψει πολλές φορές, εδώ στο τίμιο Provocateur, πως η τέχνη δεν κρύβεται μόνο στα βραβεία, στις εκθέσεις και στα μουσεία. Εκεί δηλαδή που συρρέουν τα προνομιούχα συνήθως πλήθη, προκειμένου να την απολαύσουν. Τέχνη είναι κάθε προσπάθεια ανθρώπων, μιας ομάδας ή μιας κοινότητας προκειμένου να ξεφύγουμε από τη δύσκολη πραγματικότητα, που βιώνουμε καθημερινά!

Πάρε για παράδειγμα την Aesha Ash, λοιπόν πρώην επαγγελματίας χορεύτρια μπαλέτου που αποσύρθηκε το 2008. 3 χρόνια αργότερα το 2011, έστησε το Swandreamsproject , με σκοπό να κάνει γνωστό το μπαλέτο στις φτωχογειτονιές της Νέας Υόρκης, σπάζοντας παράλληλα, όλα τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις γύρω από τις μαύρες γυναίκες και τον χορό.

Ξεκίνησε λοιπόν να βγάζει πανέμορφες φωτογραφίες και να τις μοιράζει σε σχολεία, ή να τις πουλά από το site της, με σκοπό να κάνει γνωστό το μήνυμά της και το project της. “Θέλω αυτό το μήνυμα να αποτελέσει έμπνευση για το κόσμο του μπαλέτου, με συνέπεια το project να φτάσει σε ολόκληρο τον κόσμο. Παρουσιάζοντας όλο και περισσότερες Αφροαμερικανίδες που ασχολούνται με το μπαλέτο, ελπίζω να βοηθήσω στη μεγαλύτερη ενεργό συμμετοχή των τελευταίων σε αυτή την υπέροχη μορφή τέχνης“, δήλωσε. Από εμάς είναι ναι! Σε στηρίζουμε κορίτσαρε! Συνέχισε έτσι!