Οι περισσότεροι από έμας σαν πιτσιρίκια, έχουμε υπάρξει ανέμελοι και πολύ εύκολα κάναμε τη χαζομάρα. Τότε ήταν που οι μεγαλύτεροι, επιστράτευαν όλα τα μέσα, ώστε να μας δείξουν με τον πιο άκυρο τρόπο, πόσο λάθος ήμασταν. Ένα από αυτά, ήταν οι παροιμίες. Πάντα πίστευα, ότι είναι πολύ ηλίθιο να χρησιμοποιεί κανείς εκφράσεις του τύπου “Όποιος βιάζεται, σκοντάφτει”, αλλά τι να έκανα, τις ανεχόμουν. Από τη στιγμή που δεν μπορούσα να τις αποφύγω, αποφάσισα να τις ψάξω και να γράψω…τις πραγματικές ιστορίες πίσω απ’ αυτές.

“Άβρακος έβαλε βρακί σε κάθε πόρτα το ‘δειχνε”

Ημερομηνία: Ιούνιος, 1938

Τοποθεσία: Πλανήτης Krypton

Ο τρελός επιστήμονας Τζορ Ελ, αποφάσισε να δημιουργήσει τον γιο του. Όταν έφτασε στη διαδικασία της ενδυμασίας, σαν κλασσικός άνδρας δεν ήξερε να ντύνεται αλλά και να ντύνει. Έτσι, θεώρησε ότι θα ήταν έξυπνο, να βάλει στον μικρό Καλ Ελ το βρακάκι πάνω από τα ρούχα και να τον στείλει σε άλλο πλανήτη. Έτσι, ο άβρακος έβαλε βρακί και σε κάθε πόρτα το ‘δειχνε.

“Είναι διαβόλου κάλτσα”

Ημερομηνία: Απροσδιόριστο

Τοποθεσία: Sandiago Bernabeu

Κλασσική Τετάρτη, για τους Θεούς και τους Σατανάδες. Σε συνεννόηση με τον Φλορεντίνο Πέρεθ, κλείνουν γηπεδάκι με αντάλλαγμα την αθανασία του προέδρου της Ρεάλ. Σε μια ανύποπτη φάση, μετά από ένα τζαρτζάρισμα μεταξύ του Διαβόλου με τον Μεντζέλο, ο πρώτος χτύπησε στον αστράγαλο. Αμέσως το ιατρικό τιμ, πήγε για τις πρώτες βοήθειες, ώστε να περιποιηθεί το τραύμα του Βελζεβούλ. Μετά το τέλος του ματς, βρέθηκε μια κάλτσα στον πάγκο των γηπεδούχων και όλοι ρώταγαν ποιανού είναι. Για να του “φτιάξουν” τον αστράγαλο, είχαν αφαιρέσει τις κάλτσες του Διαβόλου, στον οποίο προφανώς ανήκε το χαμένο αξεσουάρ.

“Στου Κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα”

Ημερομηνία: Ιούλης, 2019

Τοποθεσία: Σακραμέντο

Η αγορά των Free Agent στο ΝΒΑ, έχει στερέψει. Υπάρχουν ομάδες που έχουν έλλειψη σε ψηλούς και μια από αυτές είναι οι  Κινγκς. Μη αντέχοντας να χάσουν για ακόμα μια φορά έναν καλό παίκτη, αποφασίζουν να κρατήσουν στην ομάδα τον Κώστα Κουφό. Έτσι ο GM του Σακραμέντο, πάει στο σπίτι του παίκτη ώστε να του προσφέρει συμβόλαιο. Τζίφος. Ο Κώστας λείπει από εκεί και δεν δίνει σημεία ζωής. Απεγνωσμένος ο GM, παίρνει τηλέφωνο τον προπονητή της ομάδας, να ρωτήσει τι να κάνει. Αυτός του λέει, να συνεχίζει να χτυπάει την πόρτα μέχρι να ανοίξει κάποιος. Κανείς δεν ήξερε ότι ο Κουφός, εκείνη την ημέρα υπέγραψε στην ΤΣΣΚΑ. Το χτύπημα συνεχίστηκε μέχρι και την επόμενη εβδομάδα, αλλά του Κουφού η πόρτα, δεν άνοιξε ποτέ.

“Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα”

Ημερομηνία: Απροσδιόριστο

Τοποθεσία: Καταρράκτες Έδεσσας

Κυριακάτικη εξόρμηση για τον Βασίλη Τσιτσάνη και τους δικούς του. Εκεί που κάνουν ανέμελοι ράφτινγκ, ξαφνικά βρίσκονται σε μια απρόσμενη κατάσταση. Στα 200 μέτρα μπροστά τους βλέπουνε έναν γκρεμό, ενώ ακριβώς πίσω τους κυλάει ένα ρέμα αρκετά δυνατά. Τότε είναι που παίρνει μια απόφαση ζωής, καθώς επιλέγει να πάει από το ρέμα, το οποίο τους παρέσυρε χωρίς ωστόσο να κινδυνεύσουν. Τέλος καλό, όλα καλά και μια ξεχωριστή δημιουργία, για αυτή την εμπειρία.

“Βγάζει από τη μύγα ξίγκι”

Ημερομηνία: Φλεβάρης, 2013

Τοποθεσία: Πολυκατάστημα επίπλων

Δεν πάνε και πολύ καλά τα πράγματα, για γνωστό πολυκατάστημα επίπλων. Εκεί που όλα έμοιαζαν τέλεια στην κουζίνα του εστιατορίου, τελείωσαν και οι τελευταίες παρτίδες από κρέας αλόγου και δεν είχαν υλικό για να κάνουν κεφτεδάκια. Τότε ήταν που πάρθηκε μια σημαντική απόφαση. Ορισμένοι από την εταιρεία είναι μάστερ με τη μυγοσκοτώστρα στο χέρι. Έτσι τους “εκμεταλλεύτηκαν”  για να σωθεί η φάση. Με τις μύγες που σκότωσαν, προσπάθησαν να βγάλουν όσο παραπάνω κρέας γινόταν για τα κεφτεδάκια. Έβγαλαν δηλαδή, από τη μύγα ξίγκι.

“Βάλε Μάνταλο στην πόρτα, να κοιμάσαι ήσυχος”

Ημερομηνία: Γενάρης, 2014

Τοποθεσία: Νέα Φιλαδέλφεια

Το όνειρο χιλιάδων ΑΕΚτζήδων αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα. Τα έργα για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, μόλις έχουν αρχίσει και η “Αγιά Σοφιά”, σιγά σιγά παίρνει μορφή. Ο πρόεδρος της ομάδας Δημήτρης Μελισσανίδης, δεν έχει τον ίδιο ενθουσιασμό, καθώς φοβάται μην μπει κανείς μέσα για κλοπή και χρειαστεί μετά να ξαναπληρώσει ήδη πληρωμένα υλικά. Έτσι, αποφασίζει να ρωτήσει μια εταιρεία Security για προστασία, αλλά προς έκπληξη όλων, αυτή ζητάει λεφτά. Μετά από πολλές σκέψεις, παίρνει τον παίκτη της ομάδας, Πέτρο Μάνταλο, να κάτσει μπροστά από την πόρτα για να προστατεύσει το γήπεδο.