Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έρχεται φίλε μου, ετοιμάσου να ξυλωθείς, κατέβα κέντρο να αγοράσεις σοκολατάκια και αρκουδάκια, ώστε να σε βρει έτοιμο το μεγάλο γεγονός. Ετοιμάσου να κάνεις δηλαδή, ότι δεν έκανες τις προηγούμενες 364 ημέρες του χρόνου. Ούτως η άλλως και τα Χριστούγεννα, μια φορά τα γιορτάζουμε κάθε έτος, τη σχέση μας για ποιο λόγο να τη γιορτάσουμε παραπάνω; Σωστά;

Η αλήθεια είναι, ότι και εγώ έχω γιορτάσει αυτή την αισχρή ημέρα, αλλά όταν ήμουν 3η Γυμνασίου και χωρίς τη θέληση μου. Είχα κάνει την πρώτη μου σχέση και η αδερφή μου, είχε αγοράσει μια σοκολάτα να την δώσω στην “άτυχη”. Η κατάληξη βέβαια ήταν πολύ αστεία, καθώς τη δεύτερη ώρα των Αγγλικών ο κολλητός μου ο Βασίλης βρήκε τη σοκολάτα και η “άτυχη” έμεινε νηστική. Μετά από έναν χρόνο, η μάνα μου με πήγε σε γνωστό κατάστημα παιχνιδιών, στο οποίο πλέον δεν θέλω να πατάω το πόδι μου και αγόρασε 100 πράγματα, ώστε να τα κάνω δωράκια στο αίσθημα. Όλα αυτά, ξαναλέω, χωρίς τη θέληση μου, αλλά και τη θέληση του πατέρα μου, καθώς είναι λίγο τσιγκούνης και έβλεπε τον λογαριασμό να ανεβαίνει. 

Η διαφορά με τότε είναι, ότι όταν ήμουν σκατό όλη αυτή τη συμπεριφορά, την έβγαζα σαν αντίδραση. Άλλωστε όλοι μας έτσι κάναμε σε αυτές τις ηλικίες. Μεγαλώνοντας δεν μπορεί να πει κανείς ότι ωρίμασα αρκετά, αλλά κατάλαβα ότι, χωρίς να το ξέρω, η αντίδραση που έβγαζα τότε, ήταν απόλυτα σωστή. Έβαλα το μυαλό μου σε σκέψεις και αναλύσεις και κατέληξα στο συμπέρασμα, ότι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα προϊόν που προσπαθεί να καλύψει άλλα πράγματα. 

1. Μπορείς να γουστάρεις ένα άτομο όποτε σου κάνει κέφι

Δεν καταλαβαίνω, γιατί θα πρέπει εγώ να έχω “Βαλεντίνα” στα μέσα Φλεβάρη, μες το κρύο και όχι στα μέσα του Ιούνη; Και αν την έχω και τους δυο αυτούς μήνες, γιατί να πρέπει να της δείξω ότι νοιάζομαι μόνο τον Χειμώνα; Ποτέ δεν είδα σε καμία διαφήμιση, σε κανένα post και σε καμία τηλεόραση, να μου λένε να αγαπάω ένα άτομο όλες τις εποχές, παρά μόνο όταν πλησιάζει η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Λοιπόν μάγκα μου, σου έχω νέα: “Αν θέλω κάποια ή κάποιον, θα του το δείχνω συνέχεια, όχι μόνο μια φορά τον χρόνο”. Τα έχει πει ο Γραμμένος χρόνια τώρα!

2. Τα δώρα δεν έχουν καμία ουσία

Ίσως το χειρότερο αυτής της ημέρας, είναι τα δώρα. Εκτός του ότι κοστίζουν μια περιουσία, οι γιγάντιοι αρκούδοι και τα σοκολατάκια με τα λικέρ άγριου μήλου δεν έχουν καμία ουσία. Η συγκεκριμένη ημέρα σε περιορίζει, όσο δεν πάει, στο τι θα αγοράσεις στο άτομο που γουστάρεις, καθώς σε αναγκάζει να τρέξεις μόνο για λουλουδάκια και καρδούλες. Αν θες όντως τα δώρα να έχουν ουσία, απλά μην αγοράσεις κάτι αυτή την ημέρα, περίμενε μέχρι τη γιορτή ή τα γενέθλια και πάρε κάτι “δικό σας” και όχι μια χαζομάρα, που θα χαλάσει σε 2 βδομάδες.

3. Στοχεύει στην ανασφάλεια του κόσμου

Τη συγκεκριμένη ημέρα, αν είσαι μπάκουρας σαν εμένα και την παρέα μου, θα αρχίσει να σε πιάνει ανασφάλεια σε περιπτώση που κατέβεις μια βόλτα μέχρι το Μοναστηράκι. Αυτό θα γίνει, γιατί θα βλέπεις τριγύρω σου άκυρα φασώματα και μπαλονάκια των 2 ευρώ στον αέρα. Αυτόματα, θα αναρωτιέσαι: “Τι σκατά κάνω με τον Κώστα δίπλα μου και δεν είμαι σαν αυτά τα ζευγαράκια”. Αυτή η σκέψη θα περάσει από το μυαλό σου, για 2 λεπτά, μετά θα καταλάβεις ότι είσαι μια χαρά και όλα είναι εντάξει. Αν πάλι δεν είσαι μόνος σου σε αυτή τη ζωή, τη συγκεκριμένη ημέρα, θα έχεις όσο τίποτα, την ανασφάλεια να αγαπήσεις και να αγαπηθείς και αυτός θα είναι ο λόγος που θα γιορτάζεις αυτή την επέτειο.

4.Υπάρχουν και οι όχι “γούτσου – γούτσου”

Υπάρχουν ορισμένοι που δεν έχουν σκεφτεί τα παραπάνω, αλλά και πάλι δεν γιορτάζουν αυτή την ημέρα. Ο λόγος προφανώς είναι γιατί δεν τους αρέσει να είναι “γούτσου – γούτσου” και αγκαλίτσες και προτιμάνε, όταν θέλουν κάποιον να του το δείχνουν με έναν πιο ωμό τρόπο. Συνήθως, τα συγκεκριμένα άτομα, όταν γουστάρουν αυτό που έχουν, το δείχνουν παρά έξω 365 ημέρες τον χρόνο και δεν περιμένουν αυτή τη χαζή ημέρα. 

5. Το ζήτημα είναι ταξικό

Στο συγκεκριμένο θέμα, δεν σηκώνω κουβέντα. Το πίστευα, το πιστεύω και θα συνεχίσω να το πιστεύω για πάντα. Αν γουστάρετε και οι δυο να γιορτάσετε στις 14 Φλεβάρη, κάντε το και με την ευχή μου. Εγώ προσωπικά από την πλευρά μου, ξεκαθάρισα πως αυτή δεν είναι ημέρα, αλλά προϊόν. Πάντα πίστευα ότι για να είσαι με ένα άτομο, πρέπει να ταιριάζετε ταξικά και κοινωνικά. Έτσι, εύχομαι ότι δεν θα αναγκαστώ κάποια στιγμή να προσποιηθώ στις 14 Φλεβάρη. Αυτό θα γίνει, γιατί θα έχω απέναντι μου ένα άτομο, που δεν γουστάρει και τόσο μια “φτιαχτή”, εμπορική γιορτή, η οποία δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να πουλήσει. Όσο για τα δώρα, από το να τρέχω να παίρνω αρκούδους που έχουν 50 ευρώ, προτιμώ να διαλέξω κανένα βιβλίο. Δεν θα πω ποιο όμως, κατάλαβες ήδη τι εννοώ.