Δεν ξέρουμε αν ακούσατε κάτι μέταλ βομβαρδισμούς πριν καμιά δεκαπενταριά μέρες από Release μεριά! Για κάποιο λόγο τους περιμέναμε, γιατί η καλή φεστιβαλική χρονιά φάνηκε από την προηγούμενη χρονιά, που είχε ανακοινωθεί η εμφάνιση των Judas Priest, με τιτανομέγιστο show, για τα 50 χρόνια της μπάντας στις 17 Ιουλίου στο κλειστό Φαλήρου Tae Kwon Do, όπου θα γίνει των Metal Gods το κάγκελο.

Αμέριμνοι καθόμασταν, που λες και σκάει το πρώτο νέο. Ο άρχων του σκότους (τι ποιος ρε χατζημεταλλά; Ο King Diamond λέμε) με τους Mercyful Fate, έρχεται πάλι στην Αθήνα μετά από πολλά χρόνια αναμονής του κοινού. Έτσι λοιπόν, όποιος ξέρει θα ακούσει The Oath”, “Satan’s Fall”, “A Corpse Without Soul”, “Into the Coven”, “Evil”, “Gypsy” κι όποιος δεν ξέρει, να μάθει, για να τα πάμε καλά! Όταν ο Κing βγει στη σκηνή, θα ανατριχιάσει ολάκερη η πλατεία, να μου το θυμηθείς κι εδώ θα είμαστε, να σου λέμε ότι στα είχαμε πει! 13 του Ιούνη, μανά θα αργήσουμε, να φάτε!

Το επόμενο χτύπημα ήταν τριπλό και “πολεμοχαρές”! Sabaton (είσαι έτοιμος για πεδίο μάχης μεταλά φίλε μου;), Amon Amarth (το Viking Metal που έχουμε εθιστεί να ακούμε) & Testament πακέτο σε ένα βράδυ, ευλογία για τον κλάδο των φυσικοθεραπευτών, γιατί δεν πρόκειται να μείνεις σβέρκος στην θέση του. Ο μαραθώνιος headbangng, θα λάβει χώρα στον ανοιχτό χώρο του ΟΑΚΑ, την Τετάρτη 22 Ιουλίου! Αρχικά οι Chuck Billy, Eric Peterson, Alex Skolnick, Steve DiGiorgio και Gene Hoglan θα παραδώσουν μαθήματα αμερικανικής thrash metal ιστορίας, για να έρθουν έπειτα οι μορφονιοί από την Σουηδία και να ισοπεδώσουν, ότι είχε καταφέρει να μείνει όρθιο. Μιλάμε για 2 από τα πιο σημαντικά Metal acts εκεί έξω, σε live που τα κοκαλάκια σου θα θυμούνται για καιρό.

Κι εκεί που λέμε που θα πρωτοπάμε φέτος το καλοκαίρι, σκάει κι η μπόμπα των Slipknot για τις 24 του Ιούλη στον Ανοιχτο χώρο του ΟΑΚΑ, να μας αποτελειώσει, μιας και τον είχαμε πεθυμήσει τον Corey Taylor και την παρέα του και δύσκολα πιστεύαμε πως θα μας ξανάρθει. H εννιαμελής συμμορία του “Iowa“, καταφθάνει με την περσίνη δισκάρα του “We Are Not Your Kind“, κι ένα μάτσο τραγουδάρες που μετράμε τις μέρες για να ακούσουμε ζωντανά! Όπως λένε κι οι ίδιοι: “We don’t play shows, we start wars“.

Η μόνη ερώτηση που οφείλεις να απαντήσεις στον εαυτό σου λοιπόν, είναι πόσο metal αντέχεις, διαλέγοντας ένα από τα συνδυαστικά πακέτα εισιτηρίων για τις 4 metal φεστιβαλικές ημέρες. Επειδή σε συμπαθούμε, κάναμε τη μισή δουλειά και σου λέμε που να ψάξεις. Τα υπόλοιπα, τα αφήνουμε πάνω σου, γιατί η φάση είναι Bang that head that doesn’t bang και πρέπει να ξεκινήσουμε προθέρμανση.